Hur blir du bemött av mc-handlare?

Hur blir du bemött?


  • Antal röstningar
    0

Freedom

Ny medlem
Gick med
18 Feb 2008
Ort
sollentuna
Hoj
suzuki
Gänget på Din MC har alltid varit guld när man behövt hjälp, dom vet vad man pratar om och ger en den hjälp man behöver.
 

freddan69

fredrik wallin
Gick med
16 Jun 2008
Ort
östermalm
Hoj
2008 zx6r, 2009 street 3 r
Känner att ava mc kan behöva en knäpp på näsan i denna tråd:
Jag var dagen före midsommarafton inne för att kika på en street triple som stod hos dom! Priset var satt till 76 000:-, & efter lite diskuterande kom vi fram till att 74 000:- var ett ok pris för oss båda! Dock så var de däck som satt på i RIKTIGT dåligt skick, jag poängterade detta för säljaren och sa att det fick han fixa! Svaret jag då fick var " det löser vi på måndag när du hämtar hojjen, inga problem"!
Jag kommer in på måndagen glad i hågen för att hämta pärlan och hojjen skos med en uppsättning 2ct! Dock när jag e på väg ut med hojjen så fräser säljaren, JA Å DÄCKEN KAN DU JU BETALA HÄR I KASSAN!!
Dum som ett fån står jag och förklarade att detta redan var klart när vi skrev pappren på hojjen! svaret jag då fick var -" MEN DU HAR JU REDAN PRUTAT PÅ PRISET PÅ HOJJEN!
3500:- kostade däck och byte ( & då hade han varit BUSSIG att ge mig 500:- i rabatt ).
Jävligt stel stämning var det, och jag förklarade att jag aldrig sätter min fot hos honom igen om han inte fattade att däcken som hojjen säljs med faktiskt ska vara godkända att köra med på väg....
 

Solhagaracing4

Vifferist
Gick med
20 Apr 2009
Ort
Kinne-vrelum
Hoj
2001 Honda VFR800fi
Bike trollhättan. Iaf på kläd o reservsidan så är jag nöjd med bemötandet.
Inget illa om mc försäljningen men har inte mkt erfarenhet där förutom att jag mötte en tidigt efter jag klivit in som frågade om jag ville ha hjälp. :)
 

Goffen

Med lem
Gick med
18 Jun 2008
Ort
Vaggeryd
Hoj
MT-10 2022 R6 2007
Då jag kör yamaha behöver jag som tur är bara åka till mascot motor i nässjö och där är det aldrig några sura miner ! Får man inte hjälp av Albin i butiken kan man haffa niclas eller jesper "säljare" och skulle det mot förmodan misslyckas går man ut till fredrik på verkstan 5 toast av 5 möjliga ! Dom andra är helt ok med men har inte pratat så mycket med dom...
 

Three O'Clock

I´m so far behind, I think I´m first =D
Gick med
28 Jul 2011
Ort
Lund/Bjärred/Stockholm
Hoj
KTM 690 Smc-R 2013
DIN Mc :
Var inne för någon månad sedan och kikade gott och länge på KTM.
Trodde att säljaren skulle komma efter iaf en kvart spec när det var rätt tomt.
När jag väl går mot honom och tar kontakt så är han trevlig och han tar mitt nummer och email så dem kunde återkomma när dem visste mer om hojen som stått där och tagit plats ett tag.
Jag antar att man då vill ha bort hojen snabbt och jag var mkt intresserad.
Har ännu inte hört från dem...
 

Rimo

Ny medlem
Gick med
10 Mar 2011
Ort
Göteborg
Hoj
Hornet
Nu har jag aldrig köpt någon hoj av MC-handlare, men prylar har jag köpt och fått riktigt bra service. Framför allt är det vissa personer som sticker fram med extra bra hjälp, som ex en grabb på MC-varuhuset i Stockholm. Även MC-boden vid Thorildsplan har varit bra.

Har aldrig blivit bemött illa i alla fall, men jag har som sagt inte köpt eller sålt någon hoj ännu.
 

hasseman

Ny medlem
Gick med
12 Aug 2010
Ort
Stockholm
Hoj
Honda CBR 954 RR
Jaa jag slå me ett slag för MC varuhuset ! Bra service bra bemötande ! Dom ser när det kommer en kund och morsar på en !
Sen finns det handlare i Sthlm som är tvärtom , tyvärr !! Och dit går man ju inte fler gr då ! Räcker ju med en gång och dåligt bemötande !
Har butik själv innom motor branchen , skulle jag eller min personal bemöta våra kunder med dåligt bemötande framför allt !
Jaaa då är Det är ju som att ge bort kunden till en konkuren !
 

Lason

Smålänning
Gick med
3 Sep 2009
Ort
Rockneby
Hoj
Yamaha XT660R -07, Suzuki GS500 -78 & Honda CB125 Twin -79
Mascot Motor Nässjö måste få 4½ av 5 av mig. Att det inte blir full poäng beror på att när jag skulle serva hojen hade jag en tid bokad klockan 09.00, var där 08.59 gick in i verkstaden och fick vänta ända till 09.11 innan någon kom ut från fikarummet. Dom skulle gått ut och sagt "Hej! Vi ska bara äta klart frukosten så får du hjälp", för att visa att dom i alla fall visste att jag va där.
I övrigt alltid trevlig personal och glada miner, t.om hjälp att lasta av och på hojen när jag va där sist (Regn + polare som ville med som inte kunde köra hoj eller bil p.g.a skada).
Bra pris på servicen och dom tog bara betalt för den tiden som lagts på hojen , och inte alla telefonsamtal. Hade även oljefilter hemma till gammelzukkan också när jag skulle serva den! Tummen upp!

Motor Tema i Kalmar. Trevlig personal, om än är kanske inte alla så serviceinriktade, men man blir på bra humör därinne i alla fall.
 

Hultqvist

Ny medlem
Gick med
29 Mar 2009
Ort
Örebro
Hoj
Ingen just nu
Ja måste slå ett slag för Funbike i Västerås. I och för sig har jag bara servat/lämnat in gafflar på renovering, alltså inte haft något med kläder/mc försäljningen, men verkstaden tycker jag sköter sig riktigt bra! Trevliga att ha å göra med, håller vad dom lovar och tar sig an jobbet snabbt. (Sen kan man snacka lite skit efteråt också :tummenupp) Emil-keep up the good work!
 
Gick med
29 Apr 2009
Ort
SUV country
Hoj
RD07A
Tror aldrig det går bra om man inte är "påläst" innan, första hojen jag köpte var innan jag hade lappen och en handlare hade en inne. Tog med mig en med mc-vana som visste vad som skulle påpekas och även provkörde åt mig så det gick väl vägen.

Nu kan jag väl det här hyggligt nog för att kunna handla en hoj och har vana med fordonssäljare överlag då jag jobbat med dem så det har gått bra faktiskt. Däremot tycker jag personligen att det är ganska ointressant hurvida jag "gillar" firman jag handlar på eller inte då de knappast har ensamrätt på service etc. och garantiärenden har sällan varit några bekymmer överlag för egen del. Får jag objektet i fråga för det pris jag är beredd att betala så blir det förmodligen affär oavsett, är det sedan ett garantiärende så är det och vet jag att jag har rätt till det så talar jag väl om det för dem och varför det är så om det behövs.

Trevlig o bra serviceverkstad tycker jag man "bygger upp" lite mer långsiktigt än bara för att man tjöpt en hoj där. Vid köptankar har jag nog alltid fått bra bemötande gällande hoj, både i butik och på mässor.
 

SGM

BTG 8:20
Gick med
29 Feb 2008
Ort
Västeråskrokarna
Hoj
ZX10 , Nishiki Race Carbon, Superior XF
Ja måste slå ett slag för Funbike i Västerås. I och för sig har jag bara servat/lämnat in gafflar på renovering, alltså inte haft något med kläder/mc försäljningen, men verkstaden tycker jag sköter sig riktigt bra! Trevliga att ha å göra med, håller vad dom lovar och tar sig an jobbet snabbt. (Sen kan man snacka lite skit efteråt också :tummenupp) Emil-keep up the good work!

Emil rockar, hoppas FB förstår hur viktig han är för verksamheten...
 

softis83

Fighterbyggare
Gick med
6 Jan 2008
Ort
Falun
Hoj
CBR600F fighter stunt
Den här tråden är helt super.

Kan inte någon duktig datakille kunna bygga någon smart sida där man kunde lista alla mchandlare och sen ge kommentarer och betyg.
Kunde man även ha en sökfunktion så man kunde söka på stad eller landskap och få fram alla där.

Det skulle kund som försäljare tjäna på så vida försäljaren har bra kundbemötande.

Så någon flitig datakille sätt igång och bygg upp en sån sida nu. Är nog inte svårt att få sponsorer till en sån grej.

Annars så ger vi ett par kronor var här på sporthoj.
 

BARBIE69

Ny medlem
Gick med
27 Sep 2010
Ort
LUND
Hoj
2008,honda cbr1000
Bemötande

Där ser man så olika man uppfattar butiker.
Claesson har en sur dam i femtioårs åldern,annars funkar det bra där.
Lillemans har en sur skallis men thomas är bra.
På hörbergs pratar ägaren mest racing och blir du inte impad så blir han putt.
Killarna på MC-Huset är toppen men dom har en butter figur på verkstan som gör ingen glad(frigid fru,kanske)annars gör dom bra arbete.
Ägaren på Gerts(Bengt)är fanimig inte klok.
Summering:En person kan dra ned ryktet på en firma men det är lättare att anställa än avskeda i Sverige(sedan är personen kanske en riktig rövslickare till cheferna).
SUMMERING 2:trivs ni på firman så ha kanske överseende med vissa bobbar,alla kan inte älska alla.:krama
 

Lassis

Ny medlem
Gick med
30 Apr 2009
Ort
Mora
Hoj
Kawa Zx10r -04
Har usel erfarenhet av Johans MC Gbg. Kopplingen rasade på min Zx10 och jag fick priset inklusive allt, på 3800kr, både på Johans MC och på Kennets MC som inte ligger så långt brevid. Hemma i dalarna där jag köpte hojen låg samma jobb på 2500kr, inklusive allt, men då fick jag köra hem hojen på släp eller utan koppling. Det slutade med att Johans hade en lucka och jag lämnade in den för 5dagars jobb, som gick på 14 eftersom det "gick sönder grejer när dom satte ihop den".

När jag sen skulle betala så ville han ha 5500kr, inklusive allt. Påtalade att jag fått pris på 3800kr redan varpå han kollade på mig som om jag vore en idiot... Bara att betala och aldrig mer sätta sin fot i den butiken.

I början på året så handlade jag nytt Lindstrands-ställ på Yamahacenter i Härnösand. Servicen på det lilla köpet va så jävla bra så att jag, om jag nånsin köper ny båt,cross,skoter eller hoj, kommer åka dit för att handla! Det är SÅ man får kunder...

Och även Bengts cykel och motor i Borlänge är värda att nämnas.
Kunskapsnivån kanske inte är på topp bland dom anställa om mc och tillbehör, men servicen slår allt annat jag stött på hitills! Mkt bra om man ska handla skoter, mc eller bara köpa motorsåg.
 
Last edited:

Micke™

La costen krokodil
Gick med
13 May 2010
Ort
Bra
Hoj
bilringar och hängröv
Känner att ava mc kan behöva en knäpp på näsan i denna tråd:
Jag var dagen före midsommarafton inne för att kika på en street triple som stod hos dom! Priset var satt till 76 000:-, & efter lite diskuterande kom vi fram till att 74 000:- var ett ok pris för oss båda! Dock så var de däck som satt på i RIKTIGT dåligt skick, jag poängterade detta för säljaren och sa att det fick han fixa! Svaret jag då fick var " det löser vi på måndag när du hämtar hojjen, inga problem"!
Jag kommer in på måndagen glad i hågen för att hämta pärlan och hojjen skos med en uppsättning 2ct! Dock när jag e på väg ut med hojjen så fräser säljaren, JA Å DÄCKEN KAN DU JU BETALA HÄR I KASSAN!!
Dum som ett fån står jag och förklarade att detta redan var klart när vi skrev pappren på hojjen! svaret jag då fick var -" MEN DU HAR JU REDAN PRUTAT PÅ PRISET PÅ HOJJEN!
3500:- kostade däck och byte ( & då hade han varit BUSSIG att ge mig 500:- i rabatt ).
Jävligt stel stämning var det, och jag förklarade att jag aldrig sätter min fot hos honom igen om han inte fattade att däcken som hojjen säljs med faktiskt ska vara godkända att köra med på väg....

hade jag varit du hade jag hävt köpet direkt.

själv blev jag dock väldigt bra bemött då jag köpte min z1000 i aug förra året. fick väl inte speciellt mycket i prutmån annat än det erbjudande dom hade om "Urban Edition" till den då som ingick i grundpriset. eftersom syrran också beställde en flång ny så fanns det ju saker vi ville ha på den, såsom kolfiberslippisar, personlig utrustning osv. så jag är/var rätt så nöjd(iaf med tanke på att det var mitt första hojköp).

MEN (men jättestora bokstäver), AVAMC Suger verkligen hästballe vad det gäller service och bemötandet efter man handlat där.

I mitt urban edition ingick det krasch/skrappuckar till motorkåporna. den ena lossnade pga värmen efter en vecka. var o reklamerade, inget hände osv, de skulle luska i det, det enda jag hörde av dem var att kawasaki japan inte stod för det då de inte monterat den(nä rätt uppenbart och det köper jag fullt ut, nu var jag ju hos ava o klaga för det var där jag köpte hojen o dom som monterade), men han skulle luska vidare. hörde inte ett jota om det under hela vintern. väl på service i våras nu så tog jag upp det igen, jorå han skulle luska vidare. ringer väl efter en vecka o säger "jo du, det där kan vi inte göra nåt åt då kawasaki har tagit bort puckarna ur sortimentet pga för dålig vidhäftning" Ehhh. ska jag betala för grejjer som är kasst o sen inte få nån ersättning eller kompensation för att kawasaki behagat dragit bort det ur sitt sortiment.

Ett långt o välskrivet brev till högsta idioten på AVA är att vänta iaf. jag ska iaf ha nån form av kompensation.

Ang kläder och tillbehör. Finns ingen som helst anledning att köpa nåt i sverige då vi verkar ha den mest fuckade prisssättning i hela europa. exempel. Akra racesystem till min hoj kostar i sverige 12500:- (det var vad mina slipons kosta). samma system inkl frakt, tull osv mm kostar från england under 9000:-(för t.o.m en billigare totalsumma får jag ju även med en PowerCommander också), så om nån kan motivera för mig varför man ska köpa saker i sverige för vore jag glad. klart man vill bidra till vår egen välfärd, men det ser i dagsläget rätt svårt ut.

Svenska handlare kan faktiskt dra åt helvete rent ut sagt.
 

Starstriker

Som man googlar får man svar
Gick med
27 Apr 2003
Ort
Stockholm
Hoj
BMW 1200GSA, 3x BMW C1 200
Glömde den firman, killen som jobbar där i 55 års åldern är grymt trevlig, avslappnad & bra attityd! rekommenderas.
:tummenupp

Det har varit lite si och så där under åren, men nu är det faktiskt MYCKET bättre. Har själv knäckt extra lite där när de haft ont om folk, och jag uppfattar det nog som att kunderna/besökarna var nöjda när de gick därifrån.

Sen finns det faktiskt kunder som är lite jobbiga också, som man skiter i efter ett tag. Tex drömmaren som kommer in och skall snacka en massa för 4:e gången, och som gärna skall provköra tre hojar en gång till. Finns det fler kunder i butiken är det garanterat inte den här människan som får mest uppmärksamhet.
 

J3lv4n

R.I.P #58
Gick med
18 May 2011
Ort
Öst
Hoj
Daytona 675 -10 & Ktm 525 -03
Ingen som har lite info om våra firmor i Östergötland? Tänker främst på Linköping/Norrköping.
 

sampan

Pengarna ska rulla!
Gick med
28 Mar 2010
Ort
Nybro
Hoj
sxv 550 -08 + PANIGALE!!
mickes motor i växjö; har väl varit dom största inom mc i växjö dom senaste 10-15 åren, och dom vet om det, så det känns som om att dom försöker vara lite "finare" än alla andra, dock trevlig säljare (den äldre av dom).

Kalmar mc-service; superb kille, kanske inte så mkt försäljare (även om han har fått talets begåvning ;) ) krockade hojen, tog 1 dag från det att han fått delarna tills det att den var ihop plockad, då han hade jobbat dag och natt för att jag skulle få den så fort som möjligt och kunna köra igen. byta däck ? inga problem åk dit lämna däcket, hämta det nån timme senare, eller dagen efter. aldrig några problem. och bra priser.

Bröderna Nilssons i HBG; har bara beställt saker här ifrån, och dom är mkt trevliga det jag pratat med dom. beställde ett par stövlar via nätet som dom inte hade kvar, fick välja ett annat dyrare par för samma peng, och skickades samma dag.
 
Nyheter
Bike Babes 10 år – bjuder in till mc-mässa

Fotograf: Lotta Kronåker ...

KTM 990 RC R på gång

KTM har presenterat prototy...

Distinguished Gentlemans Ride 2024

Söndagen den 19/5 var det d...

Skönt häng på Rapidos öppet hus!

Idag höll Rapido MC, Stockh...

Högsta antalet viltolyckor på tio år

Under 2023 inrapporterades ...

Värva SMC-medlem – chans att vinna MC-resa till Nya Zeeland

Foto: Miles Holden Värva...

Hydet Dirt Drags istället för hillclimb 

Den 3 augusti i år har Hyde...

Dags för 50:e Custom Bike Show

Lördagen den 1 juni är det ...

Varning för potthål

Foto: STR/Hanna Maxstad ...

Snart dags för Distinguished Gentlemans Ride

Söndag 19 maj är det dags f...

Top