Stora Grill-tråden

Förmodligen så gillar han flintastek.. ¯\_(°-°)_/¯

Jag gör det inte, men smaken är som baken.

Skickat från min SM-N960F via Tapatalk

Ta en "naturell" flinta, smörj in den med ett fint lager dijon-senap och pudra på generöst med en god rubb.
Förslagsvis Guga-rubb. :)
Grilla dit en fin yta och ta av vid 70 grader.
Ät med en bra bearnaisesås (gärna hemslagen) , potatisklyftor och en sallad.
Vem vet, du kanske ändrar dig? ;)
(Funkar även med tex karré.)
 
Nu vart det om möjligt SÄMRE!
Flintastek, hur tänkte du där?

Förmodligen så gillar han flintastek.. ¯\_(°-°)_/¯

Jag gör det inte, men smaken är som baken.

Skickat från min SM-N960F via Tapatalk

Nåja, sisådär.
Grillar man 4-5 gånger i veckan under sommarhalvåret, så får man variera sig lite. Flinta är väl knappast favoriten, men det är billigt och helt ok som variation med lite bea.
 
Majs, ofta populär på grillen.

Men för er som inte provat annat än den förkokta inplastade grillfärdiga majorn kommer här ett tips;

Köp hel majskolv, färsk. Sådan där blasten eller vad man ska kalla det, sitter kvar och täcker allting.

Lägg i välsaltat vatten 15min eller så innan det ska grillas. Lägg majskolvar i sin helhet (fortfarande blasten kvar) på indirekt grillning medans allt annat tillagas. Kan ligga 30-60min, inte så känsligt.
Blir riktigt bra, enkelt.


Ikväll blir det en stor kolgrillad oxfilé ihop med hemmaslagen bearnaisesås. :yoparty
 
Majs, ofta populär på grillen.

Men för er som inte provat annat än den förkokta inplastade grillfärdiga majorn kommer här ett tips;

Köp hel majskolv, färsk. Sådan där blasten eller vad man ska kalla det, sitter kvar och täcker allting.

Lägg i välsaltat vatten 15min eller så innan det ska grillas. Lägg majskolvar i sin helhet (fortfarande blasten kvar) på indirekt grillning medans allt annat tillagas. Kan ligga 30-60min, inte så känsligt.
Blir riktigt bra, enkelt.


Ikväll blir det en stor kolgrillad oxfilé ihop med hemmaslagen bearnaisesås. :yoparty

Will do! :tummenupp
Grillar ofta majs men har inte provat det du skriver. :)

Pictures från ikväll or it didn't happen. ;)
 
Majs, ofta populär på grillen.

Men för er som inte provat annat än den förkokta inplastade grillfärdiga majorn kommer här ett tips;

Köp hel majskolv, färsk. Sådan där blasten eller vad man ska kalla det, sitter kvar och täcker allting.

Lägg i välsaltat vatten 15min eller så innan det ska grillas. Lägg majskolvar i sin helhet (fortfarande blasten kvar) på indirekt grillning medans allt annat tillagas. Kan ligga 30-60min, inte så känsligt.
Blir riktigt bra, enkelt.


Ikväll blir det en stor kolgrillad oxfilé ihop med hemmaslagen bearnaisesås. :yoparty

Plusmeny på den är att lätta på blasten och bre på en stor mängd smör. Vik sen tillbaka blasten och fullfölj enligt ovan. :)
 
Nåja, sisådär.
Grillar man 4-5 gånger i veckan under sommarhalvåret, så får man variera sig lite. Flinta är väl knappast favoriten, men det är billigt och helt ok som variation med lite bea.

Ja, variationsdelen är fanimej knepig i längden.
Revben, Oxfile, Entrecote, hamburgare, kyckling, korvar sen får man börja om och variera med hjälp av tillbehören och marinader.
 
Ja, variationsdelen är fanimej knepig i längden.
Revben, Oxfile, Entrecote, hamburgare, kyckling, korvar sen får man börja om och variera med hjälp av tillbehören och marinader.

Picanha och flankstek! :mattias

Den här marinaden blir vansinnigt god med flank och Picanha.
https://www.thecookingguy.com/cookbook/carne-asada-fries-jwl5c?rq=carne asada tacos
(Vi tar lite mindre spiskummin.)
Kommer från denna youtube-video.
https://www.youtube.com/watch?v=SIViZkJDEmM
 
Last edited:
Vette 17 vart dom styckdelarna sitter!
Karta?

Flank sitter undertill framför bakbenen.
Picanha sitter vid svansroten och kallad på svenska rostlock med kappa.
Både är långfibriga men väldigt smakrika.
Brukar ligga på 120-150 kr kilot så mycket smak för pengarna.
Flank brukar jag grilla hel och sedan skiva tunt mot fibrerna.
Picanha brukar jag stycka i 3-4 cm tjocka skivor med fibrerna, grilla och sedan skiva 3-4mm mot fibrerna.
Det kan bli väldigt sega/tuggiga annars.
Båda funkar att bada i en sous vide först om man har en.
Jag brukar göra det på vintern men har grillat den direkt nu på sommaren.

Flank ca 1kg
20200820_124639.jpg
Picanha ca 1,4kg
20200820_124706.jpg
 
Last edited:
Ja, variationsdelen är fanimej knepig i längden.
Revben, Oxfile, Entrecote, hamburgare, kyckling, korvar sen får man börja om och variera med hjälp av tillbehören och marinader.
Tjejen gjorde någon "kalkonkebab" (typ som jerpar) som var svingoda! De skulle egentligen sitta på spett och grillas men vi stekte de. Det kan man variera med...

Skickat från min SM-N960F via Tapatalk
 
Tjejen gjorde någon "kalkonkebab" (typ som jerpar) som var svingoda! De skulle egentligen sitta på spett och grillas men vi stekte de. Det kan man variera med...

Skickat från min SM-N960F via Tapatalk

Har hon recept/kryddning kvar så tas det tacksamt emot! :tummenupp
 
Har hon recept/kryddning kvar så tas det tacksamt emot! :tummenupp
Går det att se tro?
Det tog mig evigheter att hitta den "lilla kartongen" med 500g kalkonfärs i på CG.. Men den kostade bara en krona mer per kilo än deras egna nötfärs..
6fea10286e2c8f024991ae24379d6d46.jpg


Skickat från min SM-N960F via Tapatalk
 
Går det att se tro?
Det tog mig evigheter att hitta den "lilla kartongen" med 500g kalkonfärs i på CG.. Men den kostade bara en krona mer per kilo än deras egna nötfärs..
6fea10286e2c8f024991ae24379d6d46.jpg


Skickat från min SM-N960F via Tapatalk

Tackar! :tummenupp
 
Tänkte bara påminna om att grill-säsongen inte är över. :)
Idag grillad flankstek med bakad sötpotatis, hemvispad bea och tomat&lök sallad.
20200916_194546.jpg
20200916_194527.jpg
 
Kom på igår att det ju är grill-säsong. :)
Hittade lite svensk karré at hickory-marinera.
20200917_195603.jpg
 
Har snöat in mig stenhårt på iberico griskött under denna sommaren, vill knappt köpa "vanligt" fläskkött i disken på Ica längre.
Favoriten är tveklöst secreto iberico, platt köttbit som har rejält med insprängt fett som blir vansinnigt gott efter en snabb direktgrillning på hög värme.
Lagarto är också en skitgod detalj som grillas på nolltid, långsmala strimlor som är perfekta att köra på spett.
Sist men inte minst så är ju pluma en kanon detalj också!
Använder nästan aldrig marinad längre, gått all in på rub istället för fläsk/nöt :kär

Nedan från senaste grillningen av secreto, blev sjukt saftigt inuti med en härligt knaprig utsida.
Den gör sig bättre på farsans klotgrill med rökflis (äpple!) än på min egen Pulse elgrill, men man får vakta köttet nonstop när man grillar över glöd om man inte vill servera en kolsvart köttbit :D

EPxEyM9.jpg
oWcVIAe.jpg
8MxRJdo.jpg
 
Blev drygt 2 kilo kycklingfiléer
grillade idag, då har man några matlådor till veckan med. Grillat är alltid godast och sesången håller på året runt som sagt :tummenupp
 
Har snöat in mig stenhårt på iberico griskött under denna sommaren, vill knappt köpa "vanligt" fläskkött i disken på Ica längre.
Favoriten är tveklöst secreto iberico, platt köttbit som har rejält med insprängt fett som blir vansinnigt gott efter en snabb direktgrillning på hög värme.
Lagarto är också en skitgod detalj som grillas på nolltid, långsmala strimlor som är perfekta att köra på spett.
Sist men inte minst så är ju pluma en kanon detalj också!
Använder nästan aldrig marinad längre, gått all in på rub istället för fläsk/nöt :kär

Nedan från senaste grillningen av secreto, blev sjukt saftigt inuti med en härligt knaprig utsida.
Den gör sig bättre på farsans klotgrill med rökflis (äpple!) än på min egen Pulse elgrill, men man får vakta köttet nonstop när man grillar över glöd om man inte vill servera en kolsvart köttbit :D

View attachment 456335
View attachment 456336
View attachment 456337
Var hittar jag det enklast med bra kvalité? Har bara ätit det en gång på restaurang men blev inte imponerad. De failade nog.

Skickat från min SM-N960F via Tapatalk
 
Nyheter
Dags att boka in Gotland Ring!

Upplev magiska Gotland Ring...

Öppet hus på Rapido MCK Stockholm

Lördag den 17 maj bjuds det...

Yamaha TRACER 7 & TRACER 7 GT 2025

Yamahas TRACER 7 och TRACER...

Nya Yamaha Tracer 7 och Tracer 7 GT

Yamaha har presenterat 2025...

Full fart på Bike Trollhättan-dagarna

Just nu har portarna öppnat...

MV Agusta inför fem års garanti

MV Agusta tar ett nytt steg...

MV Agusta förlänger garantin till fem år

Italienska motorcykeltillve...

Bilprovningen: Motorcyklar överlag i gott skick

Foto: Bilprovningen Nu ä...

Färre döda i vägtrafiken

Foto: Jacob Sjöman, Transpo...

Idag inleds nationella potthålsveckan

I år äger Nationella Potthå...

Back
Top