Stora Grill-tråden

Men jag kommer alltid att hävda att öppen grill funkar ypperligt, med en kunnig grillare bakom tången...

PS, glöm inte att provklicka grilltången minst två gånger varje gång du tar i den, det gör alla proffs...

Först och främst, provklicka tången är obligatoriskt och folk som inte gör det är psykopater :fakta

Kul att du fått en grill med lock!
Hade varit kul om du kunde göra några test där du grillar samma grej på båda grillarna (när du lagat den andra) för att jämföra resultaten.
På en vanlig skiva ryggbiff eller liknande tror jag inte skillnaden blir särskilt märkbar, men kör man en större stek eller filé så är jag övertygad om att den som grillats under lock kommer bli saftigare och smaka mer.
Men, jag ser fram emot att eventuellt ha fel :tummenupp
 
Revbensspjäll och fullt i hinken


6ac4b6293108edb308851bda380038a3.jpg


30969a6808143b44960d549617ecb8bf.jpg
 
Först och främst, provklicka tången är obligatoriskt och folk som inte gör det är psykopater :fakta

Kul att du fått en grill med lock!
Hade varit kul om du kunde göra några test där du grillar samma grej på båda grillarna (när du lagat den andra) för att jämföra resultaten.
På en vanlig skiva ryggbiff eller liknande tror jag inte skillnaden blir särskilt märkbar, men kör man en större stek eller filé så är jag övertygad om att den som grillats under lock kommer bli saftigare och smaka mer.
Men, jag ser fram emot att eventuellt ha fel :tummenupp

Jag är helt övertygad om samma sak, så det blir nog inte några jämförande tester, när vi hade stort grillkalas här använde vi båda grillarna men la dom stora bitarna i klotgrillen, kotletterna la vi på den öppna, och grillytan blev bättre på den öppna grillen (mest kanske för min mästerliga tånghantering)
 
Jag hade en landmann grill som var "fyrkantig" med lock och höj-/sänkbar kolbädd. VILKET JÄKLA PISS TILL GRILL. Hatade den.
Köpte en Weber klot (den stora?) och älskar den. Tänder mina briketter i ett "rör med hål" och grillar på ytan hårt direkt efteråt. Sen på med blött flis och låt det ligga tills rätt temp.

Grannen kör ofta med ved eller trä från skogen (brasiliansre som grillar typ 250ggr / år) och nu säger ni att pressat damm smakar skit, så jag får väl prova något annat ;)

Skickat från min SM-N960F via Tapatalk
 
Inte med gas, men det borde inte vara någon större skillnad Murika som Murika. Vad är det du undrar över?

Om det är ett bra komplement till gas-grill?
Jag här gjutjärns-platta på grillen som jag ofta använder men det tar ju grillyta sas.
Är den lätt att rengöra, kommer snabbt upp i temp etc etc.
Mitt ha-begär väger jämt med behovet fn...:)
 
Om det är ett bra komplement till gas-grill?
Jag här gjutjärns-platta på grillen som jag ofta använder men det tar ju grillyta sas.
Är den lätt att rengöra, kommer snabbt upp i temp etc etc.
Mitt ha-begär väger jämt med behovet fn...:)

Spontant låter det som en kanonide´men jag har ju inte testat just gas under Murikan.
Den tar inte lång stund att bli varm på glöd men det är ju inte heller en tunnväggig wok så så snabbt går det ju inte.
Att göra rent den går hyfsat snabbt om man:
1. Är ute med tillgång till rinnande vatten.
2. Är inne med tillräckligt stor diskho för att få plats med den i hon.

Alt 3
Inne med en ho som den inte får plats i är det lite meck att få den ren.
Testat alla alternativen och med alt 3 så undviker man gärna att använda den.
 
Spontant låter det som en kanonide´men jag har ju inte testat just gas under Murikan.
Den tar inte lång stund att bli varm på glöd men det är ju inte heller en tunnväggig wok så så snabbt går det ju inte.
Att göra rent den går hyfsat snabbt om man:
1. Är ute med tillgång till rinnande vatten.
2. Är inne med tillräckligt stor diskho för att få plats med den i hon.

Alt 3
Inne med en ho som den inte får plats i är det lite meck att få den ren.
Testat alla alternativen och med alt 3 så undviker man gärna att använda den.

De flesta har ju badkar och/eller dusch....
 
28.8 skuggrader på terassen, grillar kött med sjöutsikt och pärlan i bakgrunden.

zd14fklojic6u12dzyszv6km


Trevlig helg! :)
 
28.8 skuggrader på terassen, grillar kött med sjöutsikt och pärlan i bakgrunden.
zd14fklojic6u12dzyszv6km


Trevlig helg! :)

Har du frugan med dig när du grillar? ;-)

Ha det riktigt skönt och gott!
 
Bättre nu då?

s9bbi5dcb44kbqrc6pv3rjpf


Klockade 30,8 i skuggan, och över 40 när solen kom runt mot kvällen, flintastek och en lördags Renault.

Nu vart det om möjligt SÄMRE!
Flintastek, hur tänkte du där?
 
Nyheter
Dags att boka in Gotland Ring!

Upplev magiska Gotland Ring...

Öppet hus på Rapido MCK Stockholm

Lördag den 17 maj bjuds det...

Yamaha TRACER 7 & TRACER 7 GT 2025

Yamahas TRACER 7 och TRACER...

Nya Yamaha Tracer 7 och Tracer 7 GT

Yamaha har presenterat 2025...

Full fart på Bike Trollhättan-dagarna

Just nu har portarna öppnat...

MV Agusta inför fem års garanti

MV Agusta tar ett nytt steg...

MV Agusta förlänger garantin till fem år

Italienska motorcykeltillve...

Bilprovningen: Motorcyklar överlag i gott skick

Foto: Bilprovningen Nu ä...

Färre döda i vägtrafiken

Foto: Jacob Sjöman, Transpo...

Idag inleds nationella potthålsveckan

I år äger Nationella Potthå...

Back
Top