Stora Grill-tråden

Bra pris!
Vi har en budget no name variant på jobb som vi kränger för ~139 tror jag, säljer ändå fler Weber i gjutjärn för 500 spänn av någon anledning :huvet
Förstår mig inte på våra kunder ibland :D

Ja, de jobbar nog inte på kollektivavtal tror jag.

Bättre med kvalité än skräp dock.
 
Får nästan mardrömmar av denna tråd:lol Var bjuden på en fin grillfest för många år sedan, jag hade med mig hängmörad Entrecote. När jag kom tillbaks till grillen från ett toabesök så låg det kolbitar av Entrecote på sidan av grillen :banana Ville inte ställa till en scen så jag höll käften.
 
Får nästan mardrömmar av denna tråd:lol Var bjuden på en fin grillfest för många år sedan, jag hade med mig hängmörad Entrecote. När jag kom tillbaks till grillen från ett toabesök så låg det kolbitar av Entrecote på sidan av grillen :banana Ville inte ställa till en scen så jag höll käften.

Var det inte lite taskig planering att gå på toa precis då du lagt din hängmörade entrecote på grillen?
 
Jävligt fin grillfest när ingen kan hålla koll på entrecoten
Får nästan mardrömmar av denna tråd Var bjuden på en fin grillfest för många år sedan, jag hade med mig hängmörad Entrecote. När jag kom tillbaks till grillen från ett toabesök så låg det kolbitar av Entrecote på sidan av grillen :banana Ville inte ställa till en scen så jag höll käften.
 
Igår blev det fläsk-karré som legat i CajP's hickory-olja hela dagen.
Några zucchini penslade med olivolja fick också plats. :)
P_20190424_184911.jpg

Värmehyllan är bred nog för att få plats med en rejäl rostfri form (uppe till höger på bilden).
Vartefter maten blir klar lägger jag över dit så håller sig maten varm längre.
 
Last edited:
Nu jävlar är det grillväder i Skåne, 25 grader och strålande sol har vi haft i nordvästra hörnan idag.
Riktigt äckligt väder, varmt och kvavt och fan vad jag ogillar det.
MEN!
Det är kanon för att grilla, hög luftfuktighet ger bättre resultat!
Idag blir det ryggbiff, en naturell till tanten och en med trinidad scorpion rub till mig.
Återkommer med resultat!

PS. Glöm inte groggen när ni grillar!
 
Här grillades det benfri kotlett som va marinerat i sweet chili och baconlindad sparris. Plus extra stark choritzo och röd paprika. Kan tyvärr inte lägga upp bilder, för avancerat för mig.
Ingen grogg här bara kall öl till grillningen
 
Kvällens grillning blev kanon, Chili Klaus rub är så fantastisk!
Jag tycker inte den är prisvärd öht, en liten påse går på 59kr+, men jag har nettopriser :tummenupp
Jag satte in en tempsticka i min köttbit och diskuterade lite med grillen hur jag ville ha mitt kött.
Vi kom överens ganska snabbt och bestämde att köttet skulle bli innerf****rosa.
Grillen sa ifrån när innertempen var uppnådd och jag plockade en fantastiskt god köttbit!
Webers iGrill är min bästa polare i köket, fan vad jag älskar det.

DSC_0082.jpg

Bjuder på lite smygreklam för bästa grillbesticken jag någonsin har använt, tyvärr är prisbilden orimligt skev..
 
Idag kör vi lax!
Ska testa något jag aldrig gjort förr då jag precis nyligen fått upp ögonen för denna fantastiska växt, nämnligen ramslök!
Laxen ligger just nu och gottar sig i olivolja, hackad ramslök och salt.
Ska bli spännande att se hur det blir, var ute med en polare och plockade några kilon häromdagen så om det blir gott kan det lagas mat med det året ut :D
Passar även på att köra premiär med färskpotatis!
Lokalt odlade här på Bjärehalvön, 280 spänn fick man pynta för ett kilo men vad är livet värt om man inte kan unna sig lite extra ibland?
Ovanstående kommer få sällskap på tallriken av grillad sparris samt en romsås.
Återkommer med resultat! :tummenupp
 
Kvällens grillning blev kanon, riktigt jävla gott!
Ett tips när ni grillar fisk är att fixa ett grillnät i teflon eller en form med rätt mönster i (omöjligt att bränna fast något i Webers formar, fan inte ens falukorv...).
Så smidigt och man slipper att fisken trillar sönder eller bränner fast.

DSC_0084.jpg
 
Kvällens grillning blev kanon, riktigt jävla gott!
Ett tips när ni grillar fisk är att fixa ett grillnät i teflon eller en form med rätt mönster i (omöjligt att bränna fast något i Webers formar, fan inte ens falukorv...).
Så smidigt och man slipper att fisken trillar sönder eller bränner fast.

Lax är klart underskattat på grillen.
Blir ofta fantastiskt gott.
Brukar köra på grillplattan men kanske ska fixa ett sånt nät. :va
Soppa på ramslök är ju löjligt gott! :kär
Gärna en torr Riesling på sidan också. :)

- - - - - - - automatiskt ihopslaget inlägg - - - - - - -

P_20190426_170525_1.jpg
Var extrapris på lite tillbehör.
Köpte en termometer och ett ribs-ställ.
Naturligvis Napoleon. ;)
Tänkte ha stället i sous vide badet också men det var precis 1cm för stort. :huvet
Nåväl, den har hål för en burk så man kan göra en beer can chicken.
Har aldrig testat så får nog bli det snart.
Om någon har recept-tips så tar jag villigt emot! :)
 
Last edited:
Kvällens grillning blev kanon, riktigt jävla gott!
Ett tips när ni grillar fisk är att fixa ett grillnät i teflon eller en form med rätt mönster i (omöjligt att bränna fast något i Webers formar, fan inte ens falukorv...).
Så smidigt och man slipper att fisken trillar sönder eller bränner fast.

Lax är klart underskattat på grillen.
Blir ofta fantastiskt gott.
Brukar köra på grillplattan men kanske ska fixa ett sånt nät. :va
Soppa på ramslök är ju löjligt gott! :kär
Gärna en torr Riesling på sidan också. :)

- - - - - - - automatiskt ihopslaget inlägg - - - - - - -

View attachment 448808
Var extrapris på lite tillbehör.
Köpte en termometer och ett ribs-ställ.
Naturligvis Napoleon. ;)
Tänkte ha stället i sous vide badet också men det var precis 1cm för stort. :huvet
Nåväl, den har hål för en burk så man kan göra en beer can chicken.
Har aldrig testat så får nog bli det snart.
Om någon har recept-tips så tar jag villigt emot! :)

Spännande, alltid kul med nya grejer!
Har också ett revbensspjällställ (hur underbart är inte det ordet?!) som jag tyvärr använder för sällan, tjejen gillar inte revben...
De flesta kycklinghållare är utformade så att man kan hälla ner ölen i "hållaren" om du förstår vad jag menar.
Personligen så har jag aldrig gjort traditionell beer can chicken med en ölburk då jag inte tror att det är hälsosamt att elda på all färgen som sitter tryckt på burken, men jag har säkert fel :D
Och ryms det verkligen en burk i det hålet, tycker det ser ganska litet ut?
Har termometern direktavläsning? Det är en så underbar funktion att ha i sin termometer! :tummenupp
 
@Knoddas - Weber Pulsen. Är den värd pengarna?
Funkar det bra med zonindelningen?

Allmän fråga sen. Har folket några tankar om högtemperatursgrillar?
Vi pratar 500+ grader eller sådär.
Nyfiken på om någon har en.
 
Nyheter
En vecka kvar!

Nu är det exakt en vecka kv...

Farligt vilseledande alkomätare på marknaden

Ett stort oberoende test ut...

Specialbyggd Yamaha XSR900 GP hyllar Rainey

För att fira den trefaldige...

Vi provkör Indian Sport Chief RT

I Allt om MC nummer 8 som k...

Ducati 996 SPS – fabriksny 99:a – såld för rekordsumma

När en hojfirma i Tombolo i...

Äldre än en gentleman

Vi har fotograferat en 100 ...

MV Agusta återgår till 100% eget ägande

MV Agusta Motor S.p.A. till...

MV Agusta åter självständigt

MV Agusta Motor S.p.A. till...

Kurviger – Appen som hittar vägarna du inte visste att du ville köra

Att köra motorcykel handlar...

Richa blickar framåt mot 70 år i branschen

Bike var på plats på Richa ...

Back
Top