Stora Grill-tråden

Typ sådan har jag funderat på som uppgradering på min lill, då jag ganska ofta lagar mat för större gäng. Landmans modell då pga pris, vet inte vad den där är.

Är du nöjder? :va

En polare har Landmanns variant och är skitnöjd, grillar väl 2-3 gånger i veckan under säsong.
Haft den i några år och still going strong, mycket grill/rök för pengarna!
 
Körde grillayta på en lammstek på sizzle-zon idag.
Den grillen är ju bara så j@vla bra!:kär
LammInnan.jpg
LammEfter.jpg
 
Last edited:
En polare har Landmanns variant och är skitnöjd, grillar väl 2-3 gånger i veckan under säsong.
Haft den i några år och still going strong, mycket grill/rök för pengarna!

Kör en gång per vecka off season i januari, men meri säsong.

Tror att det kan bli en ändå pga rabatt.
 
Nu spånar ja lite vilt om uteplatsen, jag hade en ide och en tanke, men nu känns den lite amatör, rådet att gjuta en egen grill känns mer långsiktig, jag har alltid gillat weber och tänkt använda två sådana.

Jag kanske ändå tjänar på att bygga en egen
 
Kör en gång per vecka off season i januari, men meri säsong.

Tror att det kan bli en ändå pga rabatt.

Har du rabatt så är det ju en no brainer, köp! :tummenupp

Nu spånar ja lite vilt om uteplatsen, jag hade en ide och en tanke, men nu känns den lite amatör, rådet att gjuta en egen grill känns mer långsiktig, jag har alltid gillat weber och tänkt använda två sådana.

Jag kanske ändå tjänar på att bygga en egen

Man tjänar alltid på att bygga saker själv!
Om man inte är en klåpare och tvingas ringa dit ett proffs som först ska riva det man gjort och sen bygga nytt, då förlorar man på det :D
 
Då var grillsäsongen igång.
Invigde med ett par kabanosser och toppade med denniskorv :3freak

Självklart så kör man med rejäla weber prylar.
 

Bifogat

  • wäber.jpg
    wäber.jpg
    17.1 KB · Visningar: 26
Har just grillat räkor på gjutjärnsplattan.
1 Kg frysta räkor, skvätt på lite olja, vitlök och chili.
Grilla på varma plattan och vänd lite då och då.
Skala dom varma räkorna och doppa i aioli.
Så. J@vla. Gott. :kär
 
Sitter och jonglerar med 2st fläskfileer och försöker komme på vad som ska lagas imorgon.
Kommer till köttet att köra ugnsrostade potatisar och tzatsiki samt grillade majskolvar.

Frågan är om man ska köra "grekiskt" med grillspett eller helgrilla dom (vilket jag gillar) eller något annat?
Hur som så behöver jag marinera dom ikväll men frågan är i vad.
 
Fortsatte kvällen med att grilla Teriyaki-lax.
Marinad av mörk soya, ljus soya, socker och risvinsvinäger.
Vände på gjutjärnsplattan så "ribborna" kom upp.
Grillade köttsidan först sedan sidorna och lät fisken gå klart med skinnsidan ner.
Skinnet blev knaprigt och fisken fantastiskt saftig.
:tummenupp
Serverades med aioli, kokt potatis och kokta gröna bönor.
Till det en Contacto albariñjo. :kär

LaxInnan.jpg

LaxEfter.jpg
 
Last edited:
Lite nya verktyg behövdes ju inför helgen. :)
View attachment 448731
Pensel, spade, grilltång och rökrör med 4 olika flispåsar.
Hickory, Maple, Cherry, Whiskey.
 

Bifogat

  • P_20190418_150801_1.jpg
    P_20190418_150801_1.jpg
    232.2 KB · Visningar: 40
Fortsatte kvällen med att grilla Teriyaki-lax.
Marinad av mörk soya, ljus soya, socker och risvinsvinäger.
Vände på gjutjärnsplattan så "ribborna" kom upp.
Grillade köttsidan först sedan sidorna och lät fisken gå klart med skinnsidan ner.
Skinnet blev knaprigt och fisken fantastiskt saftig.
:tummenupp
Serverades med aioli, kokt potatis och kokta gröna bönor.
Till det en Contacto albariñjo. :kär

View attachment 448734

View attachment 448735

Ser härligt ut.

Längtar hem till min Napoleon nu.
 
Lite nya verktyg behövdes ju inför helgen. :)
View attachment 448731
Pensel, spade, grilltång och rökrör med 4 olika flispåsar.
Hickory, Maple, Cherry, Whiskey.
Rökröket såg jäkligt spännande ut, var köpte du det?
Kör själv med en röklåda i nuläget men tycker den tar upp rätt mycket yta på gallret.
Ett sånt rör hade varit perfekt!
 
Last edited:
En sån får det bli!
Om jag inte hittar ett tunt rör på jobb och går lös med en borr.
Min grill är ju ganska liten så hade räckt med ett rör på 10cm nästan.

Körde en hel fläskfilé och tänkte samtidigt röka lite för att testa och kanske sätta lite smak.
Själva röret passa i grillens flame-tamers.
P_20190422_185131 (2).jpg
Jag gjorde som jag brukar och sköljde snabbt hälften av spånen.
Det blev en ganska imponerande brasa och inte så mycket rök...:rodnar
P_20190422_191236 (2).jpg

Brukar du blötlägga spånen längre?
Eller jag kanske bara packade för löst?

Nåja, fläskfilén blev iaf riktigt god. :tummenupp
 
Last edited:
Det jag har fått lära mig när jag varit på kurser hos Weber är att man bara ska blötlägga spån om dom ska slängas på glöden.
I gasolgrill och elgrill är det absolut bästa att inte blötlägga spånen och köra dom i röklåda på gallret.
Jag brukar elda på mina med en gasbrännare för att få igång röken lite innan jag slänger på köttet.

Tyvärr kör jag med spån för sällan då jag har 3 lägenheter ovanför mig som inte är särskilt förtjusta i röken..
 
Det jag har fått lära mig när jag varit på kurser hos Weber är att man bara ska blötlägga spån om dom ska slängas på glöden.
I gasolgrill och elgrill är det absolut bästa att inte blötlägga spånen och köra dom i röklåda på gallret.
Jag brukar elda på mina med en gasbrännare för att få igång röken lite innan jag slänger på köttet.

Tyvärr kör jag med spån för sällan då jag har 3 lägenheter ovanför mig som inte är särskilt förtjusta i röken..

Tack för tipsen jag provar det nästa gång! :tummenupp
 
Det jag har fått lära mig när jag varit på kurser hos Weber är att man bara ska blötlägga spån om dom ska slängas på glöden.
I gasolgrill och elgrill är det absolut bästa att inte blötlägga spånen och köra dom i röklåda på gallret.
Jag brukar elda på mina med en gasbrännare för att få igång röken lite innan jag slänger på köttet.

Tyvärr kör jag med spån för sällan då jag har 3 lägenheter ovanför mig som inte är särskilt förtjusta i röken..

Brukar blöta mina i bira i en vanlig engångs aluform, sen lägga hela alltet i glöden och låta biran koka av.
 
Nyheter
En vecka kvar!

Nu är det exakt en vecka kv...

Farligt vilseledande alkomätare på marknaden

Ett stort oberoende test ut...

Specialbyggd Yamaha XSR900 GP hyllar Rainey

För att fira den trefaldige...

Vi provkör Indian Sport Chief RT

I Allt om MC nummer 8 som k...

Ducati 996 SPS – fabriksny 99:a – såld för rekordsumma

När en hojfirma i Tombolo i...

Äldre än en gentleman

Vi har fotograferat en 100 ...

MV Agusta återgår till 100% eget ägande

MV Agusta Motor S.p.A. till...

MV Agusta åter självständigt

MV Agusta Motor S.p.A. till...

Kurviger – Appen som hittar vägarna du inte visste att du ville köra

Att köra motorcykel handlar...

Richa blickar framåt mot 70 år i branschen

Bike var på plats på Richa ...

Back
Top