Stora Grill-tråden

Kratoz

Gudomlig sporthojare
Gick med
25 Jan 2012
Ort
Borlänge
Hoj
KTM 1290 Super Adventure, Honda CB650 -80
Dotter och pojkvän behövde lite mat.
Entrecote, potatisklyftor och fruns patenterade kalla bea. ??
Till det bjöds det vansinnigt goda AN/2. ?
20230518_184507.jpg
(Flaskan var välkomstbubblet.)
 

Impact

P.i.t.A
Gick med
27 Sep 2007
Ort
Halmstad
Hoj
1090r -17, 990SMT -09
Jag tjackade en pelletsgrill häromdagen! Någon som vill komma med tips? Har gjort kycklinglår två gånger och fläskfilé en gång. Mums! Och så enkelt!
 

Strongliquid

Gudomlig sporthojare
Gick med
24 Jul 2005
Ort
Boden
Hoj
Scott.
Vad tyckte du om den? Jag tyckte kryddningen var under all kritik!
Jag spetsade den med både bacon och feferoni (om det nu är kryddor…:näsblod).
Sen körde jag torkad chipotlepulver istället för en torkad frukt. Kanske inte följde måtten till 100% men tycker det var gott. Kommer göra samma fler gånger.
Körde nån droppe liquid smoke, men kanske hade kunnat ha en droppe till.
 

SJP

Lattepappa
Gick med
15 Apr 2007
Ort
Bland buskar & träd
Hoj
Tusenkubikade Falken & Vansinnesgrön plastmisil (i bitar)
Idag kör vi äkta finsk innerfilé!

Stöder det lokala med skeppargrill fråm Dahlmans, och en riktigt god Stallhagen pilsner, bryggd i grannbyn.

PXL_20230527_142901889.jpg
 

Kratoz

Gudomlig sporthojare
Gick med
25 Jan 2012
Ort
Borlänge
Hoj
KTM 1290 Super Adventure, Honda CB650 -80
Lite picanha igen...
Sous vide i 55 grader och tre timmar.
Brände sedan av med Su-V Gun.
Det blir så fantastiskt saftigt med riktigt krispig yta. ??
Åtnjöts med lite potatisklyftor , vitlökssmör, sallad och en riktigt prisvärd chianti classico. ?
20230528_183237.jpg
20230528_184109.jpg
 

SJP

Lattepappa
Gick med
15 Apr 2007
Ort
Bland buskar & träd
Hoj
Tusenkubikade Falken & Vansinnesgrön plastmisil (i bitar)
98jvhq8xf6k21.png
.
 

Ivil

In Priest we trust.
Gick med
8 Dec 2005
Ort
Svealand
Hoj
-
Förslag på sidedish. Variant på Torsk i folie.
Skivad potatis, smör, flingsalt, oregano( valfria kryddor) ä, lök, körsbärstomater.
Knåda ihop till ett paket och ställ åt sidan i grillen.
Snabbt, enkelt och gott.
 

moddlaren

Avliden medlem
Gick med
13 Dec 2016
Ort
i skogen
Hoj
YZF1000R
Förslag på sidedish. Variant på Torsk i folie.
Skivad potatis, smör, flingsalt, oregano( valfria kryddor) ä, lök, körsbärstomater.
Knåda ihop till ett paket och ställ åt sidan i grillen.
Snabbt, enkelt och gott.
Lite som nyfångad harr eller bäcköring, vansinnigt gott.
 

Knoddas

Gudomlig sporthojare
Gick med
10 Nov 2010
Hoj
Hypermutta
Har väl egentligen aldrig varit ett fan av halloumi, men det är ju så jäkla många som hyllar baconlindad sådan så jag kände mig tvungen att testa.
Lite szechuanpeppar och salt och sen rulla in bara, såg ut som att där var någon form av krydda på skiten redan också.

Jag är fortfarande inte ett fan, tycker halloumin i sig är sjukt smaklös och konsistensen är som att tugga på en gammal vattenslang.
Körde det ändå samtidigt som lax på rökplanka så där fanns en viss (trevlig!) extra smak i det hela, men det funkar ändå inte alls för mig.

Det blir fortfarande 0/5 klotgrillar från min sida.
 

SJP

Lattepappa
Gick med
15 Apr 2007
Ort
Bland buskar & träd
Hoj
Tusenkubikade Falken & Vansinnesgrön plastmisil (i bitar)
Har väl egentligen aldrig varit ett fan av halloumi, men det är ju så jäkla många som hyllar baconlindad sådan så jag kände mig tvungen att testa.
Lite szechuanpeppar och salt och sen rulla in bara, såg ut som att där var någon form av krydda på skiten redan också.

Jag är fortfarande inte ett fan, tycker halloumin i sig är sjukt smaklös och konsistensen är som att tugga på en gammal vattenslang.
Körde det ändå samtidigt som lax på rökplanka så där fanns en viss (trevlig!) extra smak i det hela, men det funkar ändå inte alls för mig.

Det blir fortfarande 0/5 klotgrillar från min sida.
Det går att få bra konsistens på haloumi!
Normalt är ju typ skosula (gummistövel), men sist vart det faktiskt riktigt mumma.

Hemligheten verkar vara low & slow, samt rikligt med fett.
 

Knoddas

Gudomlig sporthojare
Gick med
10 Nov 2010
Hoj
Hypermutta
Det går att få bra konsistens på haloumi!
Normalt är ju typ skosula (gummistövel), men sist vart det faktiskt riktigt mumma.

Hemligheten verkar vara low & slow, samt rikligt med fett.
Det är nog anledningen då.
Laxen behövde åka i hög temp så grillen var rätt hög temp typ 250 grader, körde halloumin i 4-5 min men absolut inte nöjd.
Jag får helt enkelt ta och testa det igen med lägre temp!
 
Nyheter
Peter kör nya Svartpilen 801

Bara några kilometer från a...

En helt ny Husqvarna!

Bara några kilometer från a...

Anmälan öppen till Ducatis DRE Adventure 2024

För sjunde gången i ordning...

Anmälan till Start2Ride 2024 har öppnat

Screenshot Nu har biljet...

Anmälan öppen till Husqvarna TREK 2024

Husqvarna TREK 2024 –...

Snart dags för ”We Ride As One”

Den 4 maj är det åter dags ...

Nyheter från skinnjätten Dainese!

Under 80- och 90-talet och ...

Skaparen, samlaren och evighetsmaskinen

”och om du tittar här...

Sex nya MC-stipendiater 2024

För tolfte året bidrar Sved...

Start2Ride tar bron över till Danmark

Efter flera års framgång i ...

Top