Recent content by hnric

  1. Någon mer som upplever svensk mc-tillbehörshandel som väldigt omständig och svår?

    Inte kollat reservdelar, men fick väldigt dåligt med svar när jag ringde runt om däcksbyte. Begränsade telefontider och/eller inget svar blir dåligt med affärer.
  2. Hur varmt innan du skippar att åka?

    Knappt så man kör om det är under 20 grader.
  3. Besiktning med körförbud.....moment 22

    Kolla dina försäkringsvillkor. I de flesta fall gäller försäkringen med ökad självrisk om man inte är grovt vårdslös eller liknande. [add] Har själv körförbud för tillfället men tecknade precis försäkring då jag kommer köra till verkstad samt besiktning.
  4. Besiktning med körförbud.....moment 22

    När jag kraschade min Triumph fick jag ut vad den låg på blocket för efter att alla turer med verkstad och försäkringsbolag var avklarade, flera månader efter olyckan och mot slutet av sommaren. Förmodar att jag fick skambud för att jag hade för bråttom att skaffa ny hoj. Så här i efterhand...
  5. Triumph, hur är de idag?

    Hade en ST3 som första hoj, så fanns mer än tillräckligt med effekt för min del. Lite surrig om man matade mil på motorväg, men det är ju knappast förstahandsvalet med de flesta cyklarna. 188/85 kg och jag tyckte motorn var grymt bra hela vägen upp tills där det blir jobbigt med en kåplös...
  6. KTM meddelar: vi slutar tillverka sporthojar!

    KTM VD'n plockar ju lite argument ur röven bara eftersom han aldrig skulle kunna säga att dom inte kan uppdatera RC8an till ett konkurrentskraftigt pris. Skulle ju kunna ge signaler om bristande kompetens eller kassa och det glädjer ju ingen, aldra minst (aktie)ägare.
  7. Nu har jag även gjort det klassiska misstaget!

    Gjorde samma på min Street triple. Värsta var att dum som man är så drog jag bara hårdare när det tog emot... Tur i oturen att skärmen satt kvar bra ändå, så gick inte helt sönder.
  8. Försäkringsbedrägeri - vurpa på "gata" (egentligen på bana)

    Vem mer än ett försäkringsbolag betalar 30k eller mer för orginalkåpor?
  9. Jobbigaste julklapparna till barn?

    Kritor eller vattenfärger + block. Kommer målas och ritas precis överallt förutom i blocket.
  10. MC-stövlar, ett måste?

    Både hjälm, stövlar och handskar hjäper först och främst mot fall och klämskador ifrån vanlig sitthöjd. Finns inga kydd i världen som hjälper mot tvärstopp, men bra skydd kan göra stor skillnad så länge man inte slår i något.
  11. Träningstråden

    Skulle säga att han har armbågarna för långt fram. Stången skall bäras av ryggen, inte av eller med armarna. Längre bak med armbågarna och raka handleder.
  12. Träningstråden

    Tjejer brukar vara uthålligare än killar, fler reps på 80% av max tex. Samma vid löpning, ju längre lopp dessto mindre skillnader i tider.
  13. Snart vår!!!

    Brukar bli en tur runt påsk för att påminna sig varför det bör vara 15+ innan man ger sig ut.
  14. Speed Triple eller Street Triple

    Hade själv en Street Triple R och saknar den imellanåt. Löjligt rolig vid aktiv körning, men lite varvig för motovägspendlande. I minsta laget för mina 187 cm, så kollade själv åt Speed Triplen innan det vart en sporthoj. Provkör båda.
  15. Garage på hisingen??

    Ser man ut som ett lätt byte finns det ju ingen plats som är säker ;)
Top