Stora Sous Vide Tråden

Bushido

Skånsk Säckpipsninja
Gick med
9 Sep 2006
Ort
Sydöst
Hoj
HD Ultra Limited - 19, HD Heritage Softail -03, Yamaha R1 -99, Yamaha RD350YPVS -83, Yamaha DT125LC -85, Kawasaki KV75 -78, Yamaha YSR80 -86
Sous vide är verkligen suveränt såhär i juletider :banana Körde julrevben i glöggmarinad över natten på 65 grader, blev mört som smör och helt sagolikt gott. MEN! Bästa idén var ändå köttbullarna. Äntligen slippa krångla med huruvida de blir för genomstekta eller råa i mitten, perfekt resultat varje gång och man behöver inte ens sköta om dem under tiden :tummenupp :yoparty20211222_204434.JPG20211223_000922.JPG
 

Josef

Blicken framför allt!
Gick med
20 Dec 2003
Ort
Stockholm
Hoj
Kievskiy Mototsikletniy Zavod K750 -59, Enfield Taurus 325 diesel -00
Jag brukar också bada mina köttbullar och sedan slänga in påsarna direkt i frysen. Perfekt att ha sina egna färdiga bullar att plocka fram när man behöver något snabbt och gott.
 

Bushido

Skånsk Säckpipsninja
Gick med
9 Sep 2006
Ort
Sydöst
Hoj
HD Ultra Limited - 19, HD Heritage Softail -03, Yamaha R1 -99, Yamaha RD350YPVS -83, Yamaha DT125LC -85, Kawasaki KV75 -78, Yamaha YSR80 -86
Jag brukar också bada mina köttbullar och sedan slänga in påsarna direkt i frysen. Perfekt att ha sina egna färdiga bullar att plocka fram när man behöver något snabbt och gott.
Håller med, sjukt smidigt:tummenupp
 

Kratoz

Gudomlig sporthojare
Gick med
25 Jan 2012
Ort
Borlänge
Hoj
KTM 1290 Super Adventure, Honda CB650 -80
800g côte de boeuf (entrecote med ben) från Lidl. :kär
4,4cm tjock och invaccad i rikligt med salt, vitlökspulver och svart- å vit- peppar.
Tänkte 4h I 56 grader.
Återkommer efter kvällens grillning.
20220430_111937.jpg
20220430_113031.jpg
 

Markus

Gudomlig sporthojare
Gick med
12 Jan 2004
Ort
Area 08
Hoj
KTM
Ja, speciellt lamm i olika former.
Sedan har man ibland, som i detta, fall lite annorlunda/ovanliga styckdetaljer.
Sedan handlar vi mycket frukt och grönt på Lidl då kvalitén är väldigt hög.
Yes de gånger man är där blir man imponerad. Av priserna också.
Köpte en banan i Akalla för typ 3kr, helt perfekt var den också
 

Kratoz

Gudomlig sporthojare
Gick med
25 Jan 2012
Ort
Borlänge
Hoj
KTM 1290 Super Adventure, Honda CB650 -80
Yes de gånger man är där blir man imponerad. Av priserna också.
Köpte en banan i Akalla för typ 3kr, helt perfekt var den också
Ja, vi köper framför allt för kvalitén men att det sedan ofta är billigt också ger mer utrymme för vinet man har till. ;)
 

Markus

Gudomlig sporthojare
Gick med
12 Jan 2004
Ort
Area 08
Hoj
KTM
Ja, vi köper framför allt för kvalitén men att det sedan ofta är billigt också ger mer utrymme för vinet man har till. ;)
Kombinationen är ju det man vill åt, varje krona nu är en timme mindre i staten eller kapitalets tjänst. Parkbänken hägrar.
 

zoda

Gudomlig sporthojare
Gick med
7 Sep 2014
Ort
Ja
Hoj
Ok
Vad är bra kött/kött med bra kvalite? Marmorering/mörhet?

Kvalitetskött för mig är kött från djur som haft det bra och fått leva ett så naturligt liv som möjligt. Kossor ska få känna solen mot mulen och äta gräs och örter. Klart.

Handlar en hel del nöt ifrån gröna gårdar - https://www.gronagardar.se/sv
 

Kratoz

Gudomlig sporthojare
Gick med
25 Jan 2012
Ort
Borlänge
Hoj
KTM 1290 Super Adventure, Honda CB650 -80
Vad är bra kött/kött med bra kvalite? Marmorering/mörhet?

Kvalitetskött för mig är kött från djur som haft det bra och fått leva ett så naturligt liv som möjligt. Kossor ska få känna solen mot mulen och äta gräs och örter. Klart.

Handlar en hel del nöt ifrån gröna gårdar - https://www.gronagardar.se/sv
Absolut! :tummenupp
Man kan väl säga att ju bättre kött ju mindre behov för sous vide.
Oxfilé, entrecote, biff odyl går ju utmärkt att grilla som det är.
Picanha, flankstek, flapstek odyl blir bättre/mörare efter några timmar i badet.
Oavsett styckdetalj blir det bättre om kom haft ett bra liv. :)
 

Kratoz

Gudomlig sporthojare
Gick med
25 Jan 2012
Ort
Borlänge
Hoj
KTM 1290 Super Adventure, Honda CB650 -80
Blev riktigt bra!
Trots fyra 4h I 56 grader fanns det motstånd kvar i biten.
Smaken var dock bästa på länge! ?
Till det lite rotsaker i ugn och fruns magiska hemslagna bea. ❤️
Vi tog en Côtes du Rhône till... förstås. ;)
Prisvärd men inte bäst.
20220430_192028.jpg

20220430_192245.jpg
 

Kratoz

Gudomlig sporthojare
Gick med
25 Jan 2012
Ort
Borlänge
Hoj
KTM 1290 Super Adventure, Honda CB650 -80
Hittade lite"snuttbitar" i frysen. Entrecote och oxfilé. Tillsammans med ett impulsköp av mozzarella-sticks och chili-cheese (åts inte upp). Restaurang maison bjöd sitt husvin Zolo till maten. ?
 

Bifogat

  • 20220507_185843.jpg
    20220507_185843.jpg
    1.7 MB · Visningar: 17

Kratoz

Gudomlig sporthojare
Gick med
25 Jan 2012
Ort
Borlänge
Hoj
KTM 1290 Super Adventure, Honda CB650 -80
Om Guga har en måste det vara bra! ??
Fick fort att få bra yta utan att tempen höjdes inuti.
Med en fantastisk svampsås, lite vitlökssmör och en Les Sortes blev det hem OK!??
20230113_190414.jpg
20230113_184836.jpg
 

Bushido

Skånsk Säckpipsninja
Gick med
9 Sep 2006
Ort
Sydöst
Hoj
HD Ultra Limited - 19, HD Heritage Softail -03, Yamaha R1 -99, Yamaha RD350YPVS -83, Yamaha DT125LC -85, Kawasaki KV75 -78, Yamaha YSR80 -86
Kötthallen har äntligen börjat leverera till mitt postnummer, så nu jävlar ska det smakas fint kött! :yoparty :tummenupp :banana Idag blir det något alldeles extra, nämligen Karré från Ibericogris (fläskets motsvarighet till Wagyu ungefär):

20231022_162025.JPG

Har ni sett så fint marmorerat fläskkött nån gång?? :kär
 

Kratoz

Gudomlig sporthojare
Gick med
25 Jan 2012
Ort
Borlänge
Hoj
KTM 1290 Super Adventure, Honda CB650 -80
Kötthallen har äntligen börjat leverera till mitt postnummer, så nu jävlar ska det smakas fint kött! :yoparty :tummenupp :banana Idag blir det något alldeles extra, nämligen Karré från Ibericogris (fläskets motsvarighet till Wagyu ungefär):

View attachment 491077

Har ni sett så fint marmorerat fläskkött nån gång?? :kär
Ser ruskigt fina ut! ?
Min nya favorit är att chunka upp karren i typ 3cm kuber, salt, peppar, vitlökspulver eller bbq-krydda.
In i airfryer 10-12 minuter i 205° .
Blir frasiga utanpå och möra inuti.
Bitarna med mycket fett blir oheligt goda. ??
 

Markus

Gudomlig sporthojare
Gick med
12 Jan 2004
Ort
Area 08
Hoj
KTM
Kötthallen har äntligen börjat leverera till mitt postnummer, så nu jävlar ska det smakas fint kött! :yoparty :tummenupp :banana Idag blir det något alldeles extra, nämligen Karré från Ibericogris (fläskets motsvarighet till Wagyu ungefär):

View attachment 491077

Har ni sett så fint marmorerat fläskkött nån gång?? :kär
Jag vill inte på något sätt smolka glädjen men tycker nog nacken ser rätt standard ut. ?♥️
 
Nyheter
Rapport från Marocko: Dag 1

Vi bekantar oss med lokalin...

Godmorgon från Erfoud!

Provkörning pågår: läckra Yamaha XSR 900 GP

Sandy kör XSR 900 GP All...

Bike på Ténéré Spirit Experience i Marocko!

Yamahas fabriksteam i Rally...

Besök oss på BikeDagarna i Trollhättan!

Årets BikeDagar har precis ...

Besök oss på BikeDagarna i Trollhättan!

Årets BikeDagar har precis ...

Anmälan till Start2Ride 2024 har öppnat

Screenshot Biljettförsäl...

Anmälan öppen till HUSQVARNA TREK 2024

Nu är ägare av Husqvarna No...

Peter kör nya Svartpilen 801

Bara några kilometer från a...

En helt ny Husqvarna!

Bara några kilometer från a...

Top