Stora Grill-tråden

Slänger på en flapsteak (kållapp) snart. Kör nog bara pommes och pepparsås med lite grönsallad till.

Lagom innertemp för medium, 57?
Kör med trådbunden termometer. 🌡️
 
Om man läser beskrivningen så skulle jag säga att den du länkade är ett vettigare köp, schysst att kunna se temp direkt i dockan också så man slipper titta i telefonen!

3 tempsensorer i meatsticken dock, plus den som mäter tempen i grillen/ugnen eller vad man nu tillagar det i.
Gillar det när man har en fet köttbit och vill hålla koll på temp genom hela köttbiten, men jag hade inte betalat 1000 spänn extra för det.


Sent from my XQ-AT51 using Tapatalk
 
Flapsteak igen. Gillar texturen på köttet.
Pommes/potatisterriner och lite hackade grönsaker/kål/lök/fetaost bredvid.
 
Körde njurtapp igen igår. Himmelskt gott och hyggligt prissatt.
Tog jag några bilder? Nej, som vanligt…🙁
 
Tog en jäkligt tråkigt fläskytterfilé och rökte den i en timme.
170 i 30 min och sedan 190 i 30 minuter med äppelpellets.
Gick från tråkigt till riktigt god. 😊
1000004259.jpg
1000004260.jpg
 
Blev inte det för varmt? :va

Brukar (nåja) röka fläsk i runt 120.
Tar lite tid iofs.
Jo, men jag var sugen på nåt rökt och hade inte tid för nåt mer avancerat.
Det här blev helt ok för en timmes jobb men "low and slow" är bättre. 🙂
 
En hjortstek av innanlår som legat i frysen sedan 2019, hamnade på grillen och kördes till strax under medium (jag hade velat ha den medium rare, men vissa andra uppskattar inte finessen). Väldigt mör och fin. Några sega bitar på kanten där grillen tagit för hårt, men överlag en trevlig överraskning.

Köttfärs från samma batch stekte vi också och den doftade gott även utan kryddor (ska användas till både sås och tacofärs senare). Inte så vanligt med nötfärs från butikerna, men detta var jagat hyfsat lokalt.IMG_20240623_205301817.jpg
 
En picanha samt en sida med tunna revbensspjäll/ spareribs. Ingen bild, spjällen låg ju bara på drygt två timmar. :gnissla
 
Köpte lite detaljer av iberico häromdagen, fy fan så gott det är...


Entrecote med ben, kallas tydligen cowboy steak
Körde han lågt upp till 60 grader, sen lite kort vila under tiden grillen gasade uppåt 300 för att brassa lite schysst yta på den.
Hade tyvärr bara tillgång till gasolgrill, denna förtjänar helt klart att brännas över eld och glöd.
DSC_1346.jpg
DSC_1348.jpg


Ikväll blev det abanico över glöd och eld!
Våldsamt mycket insprängt och smakrikt fett i detta, galet gott kan jag säga!
Väldigt tacksamt att grilla också, det kan misshandlas rejält och ändå vara saftigt som fan iom det är så mycket fett i det.
DSC_1350.jpg

Sent from my XQ-AT51 using Tapatalk
 
BBQ Monster i Ödåkra , bor man inom 10 mils radie så är det fan värt en omväg.

Abanico här, kan helt klart vara min nya favorit
View attachment 503108

Sent from my XQ-AT51 using Tapatalk
Det har jag aldrig provat men det ser ju sjukt bra ut. Får bli en tur till Kötthallen inom snar framtid.
 
Abanico idag igen, över gasol denna gången.
Blev galet bra, börjar seriöst ifrågasätta om det går att misslyckas med detta köttet ens.

View attachment 503235
DSC_1389.jpg

Sent from my XQ-AT51 using Tapatalk
 
Nyheter
Yamaha TRACER 7 & TRACER 7 GT 2025

Yamahas TRACER 7 och TRACER...

Nya Yamaha Tracer 7 och Tracer 7 GT

Yamaha har presenterat 2025...

Full fart på Bike Trollhättan-dagarna

Just nu har portarna öppnat...

MV Agusta inför fem års garanti

MV Agusta tar ett nytt steg...

MV Agusta förlänger garantin till fem år

Italienska motorcykeltillve...

Bilprovningen: Motorcyklar överlag i gott skick

Foto: Bilprovningen Nu ä...

Färre döda i vägtrafiken

Foto: Jacob Sjöman, Transpo...

Idag inleds nationella potthålsveckan

I år äger Nationella Potthå...

Nationella Potthålsveckan 1-7 maj

Det är återigen dags för Na...

Motorcykelns Dag 3 maj

Den 3 maj är det Motorcykel...

Back
Top