Stora Grill-tråden

Härligt!
Jag tänkte ge mig på flanksteksrullad idag om jag hittar en vettig bit att jobba med.
Kan bli bra, kan också bli anus :tummenupp
 
Blir flatiron med rövinssås ikväll på grilln om vädret håller i sig. :yoparty
Råstekt vitlökspotatis till det så får det nästan duga på en måndag. :näsblod
 
Bilder grabbar, kom ihåg bilder!!! :hej
 
Min vanliga kötthandlare hade ingen flankstek inne just idag, och jag vägrar handla det på ICA då jag fått riktigt dålig flanskstek där två senaste gångerna...
Nu sitter man här med en pilsner och undrar vad fan man ska dra på grillen istället.. :huvet
 
C- för presentation, mene, man är väl inte putsbög heller!

Jäklar vad rött, min sambo hade börjat lipa om jag la fram en sån köttbit till henne :rofl
Presentation är sånt trams, maten man får på restauranger ser alltid trevlig ut, men när du har ätit halva köttbiten och såsen och tillbehören redan är slut så bryr man sig sällan om hur fin tallriken såg ut när man fick in den.
Mer sås åt folket!!
 
Jäklar vad rött, min sambo hade börjat lipa om jag la fram en sån köttbit till henne :rofl
Presentation är sånt trams, maten man får på restauranger ser alltid trevlig ut, men när du har ätit halva köttbiten och såsen och tillbehören redan är slut så bryr man sig sällan om hur fin tallriken såg ut när man fick in den.
Mer sås åt folket!!

Ska vara lite rare!

Fast mobilkameran har nog lite väl hög kontrast med, så ser märkbart rödare ut på bild än det är.

Jag har ju dock turen att ha en sambo som gillar lite rödare kött. Så jag känner inte igen det problemet. :kär
 
Last edited:
Slutade med burgare för min del idag.
Inga bilder för alla vet hur ett par burgare ser ut på gallret.
Flanksteksjävelen ska grillas under veckan, sneglat på fanskapet i Webers grillbibel under ett par veckor nu och tycker det är dags.
Ska ha hem folk på Fredag så kanske att man får tummen ur då, gott om tid att hitta rätt köttbit också :tummenupp
 
Gissa dagens fångst!

Underbar marmorering:
A043-AB34-1-C5-A-4-CFC-9-AEE-1-C8-B9-EF8-CB4-F.jpg


Jag lyckas aldrig fota slutresultatet för så fort köttet träffar grillgallret tappas allt fokus på kameran. Och fru, barn osv...
Ovanligt nog lyckades jag iaf ta en bild precis efter jag kastat på köttet.
2-C4-A168-D-F5-B8-4676-AE4-B-BEFCFFC8-D367.jpg


Tips: Den genomgående senan man bäst äter runt är karaktäristisk för styckdetaljen. Vad kan det vara???
 
Gissa dagens fångst!

Underbar marmorering:
A043-AB34-1-C5-A-4-CFC-9-AEE-1-C8-B9-EF8-CB4-F.jpg


Jag lyckas aldrig fota slutresultatet för så fort köttet träffar grillgallret tappas allt fokus på kameran. Och fru, barn osv...
Ovanligt nog lyckades jag iaf ta en bild precis efter jag kastat på köttet.
2-C4-A168-D-F5-B8-4676-AE4-B-BEFCFFC8-D367.jpg


Tips: Den genomgående senan man bäst äter runt är karaktäristisk för styckdetaljen. Vad kan det vara???

Gissar på luffarbiff, men isf gick min sena åt andra hållet. :va
Gissar att det blev gott! :kär
 
Last edited:
Gissar på luffarbiff, men isf gick min sena åt andra hållet. :va
Gissar att det blev gott! :kär

Bra gissning och senans riktning beror mest på hur man skär upp köttet men senan i mina bitar är betydligt grövre än i en luffarbiff. Njurtapp (Butchers steak/hanger steak/hanging tender/Onglet) var det. Från amerikansk Angus i detta fall.

Njurtappen är min absoluta favoritdetalj alla kategorier: Extremt smakrik, mör nog att steka/grilla i skivor och med lite tur billig nog att använda till grytor. Just detta extremt välmarmorerade exemplar var av riktig lyxkvalitet och kostade 199kr/kg på Hemköp. Bästa köttbiten hittils i år blev det!
Jag brukar betala 70-110 kr/kg när jag köper njurtapp direkt från bonden/litet slakteri. Då är det 100% gräsbetade djur som haft ett gott liv och smakar underbart men köttet är aldrig lika välmarmorerat som detta exemplar.

Njurtapp är inte en del av njuren utan är muskulaturen njuren hänger i så låt inte namnet avskräcka, det är inte äckligare än att äta valfri annan muskel från en död ko.:tummenupp
 
Slutade med burgare för min del idag.
Inga bilder för alla vet hur ett par burgare ser ut på gallret.
Flanksteksjävelen ska grillas under veckan, sneglat på fanskapet i Webers grillbibel under ett par veckor nu och tycker det är dags.
Ska ha hem folk på Fredag så kanske att man får tummen ur då, gott om tid att hitta rätt köttbit också :tummenupp

Flankstek kan bli riktigt bra på grillen. Den är dock väldigt lätt att övergrilla och är den inte röd invändigt blir den torr och seg. Men som sagt; rätt gjord (medium rare) är den riktigt bra.
 
Flankstek kan bli riktigt bra på grillen. Den är dock väldigt lätt att övergrilla och är den inte röd invändigt blir den torr och seg. Men som sagt; rätt gjord (medium rare) är den riktigt bra.

Det är en personlig favorit, och tack och lov så gillar sambon det också!
Många som ogillar smaken, förstår inte varför för det är sanslöst gott om det tillagas rätt.

Josef, vilken jäkla marmorering på dom bitarna...
Ska fråga min lokala slaktare om njurtapp nästa gång jag är där!
 
Nästa att försöka få tag på är absolut njurtapp! :tummenupp
Postat iaf dagens grillade grönsaker och en sous vide'ad flapstek.
Gott! :)
P_20190531_182648_1.jpg
 
Majskyckling marinerad i soja, sesamolja, risvinsvinäger, go-chu-jang, honung och krossad vitlök.
Lite lök och paprika målad i Caj-P's grillolja med chili.
Helgrillad halloumi.
Gott, gott, gotti-gott gott. :)
P_20190601_184905_1.jpg
 
Majskyckling marinerad i soja, sesamolja, risvinsvinäger, go-chu-jang, honung och krossad vitlök.
Lite lök och paprika målad i Caj-P's grillolja med chili.
Helgrillad halloumi.
Gott, gott, gotti-gott gott. :)
Det såg ju Riktigt gott ut! Mmmmm...
 
Nyheter
Yamaha TRACER 7 & TRACER 7 GT 2025

Yamahas TRACER 7 och TRACER...

Nya Yamaha Tracer 7 och Tracer 7 GT

Yamaha har presenterat 2025...

Full fart på Bike Trollhättan-dagarna

Just nu har portarna öppnat...

MV Agusta inför fem års garanti

MV Agusta tar ett nytt steg...

MV Agusta förlänger garantin till fem år

Italienska motorcykeltillve...

Bilprovningen: Motorcyklar överlag i gott skick

Foto: Bilprovningen Nu ä...

Färre döda i vägtrafiken

Foto: Jacob Sjöman, Transpo...

Idag inleds nationella potthålsveckan

I år äger Nationella Potthå...

Nationella Potthålsveckan 1-7 maj

Det är återigen dags för Na...

Motorcykelns Dag 3 maj

Den 3 maj är det Motorcykel...

Back
Top