Mest "annorlunda" mat du ätit?

Det absolut äckligaste jag sett är nog halvutvecklade fågelungar som låg i delade ägg på frukostbuffén i Shanghai. Jag tog en klassisk engelsk frulle och inga jävla fågelungar ... yiack !
 
Tog ett Marsvin med bröd och stark sås i peru när jag va lite sugen.. Skapligt!!
 
Måste väl varit i lumpen när guldburkarna med Lapskojs kom fram.
Men det var rätt gott.
 
Det äckligaste jag prövat måste vara Surhaj (pissehaj), en isländsk delikatess.
Dom gräver en grop slänger i en haj och PISSAR på den sen fyller dom igen hålet och väntar en månad, gräver upp den och äter hajen. :kocko

Smakar mest ammoniak med en svampig konsistens.

Här bereder man hákarl (håkärring) till surhaj. Hajen fångas på 500 m djup i Breiðafjörður. Den är giftig. För att bryta ner giftet måste hajköttet först grävas ner i jorden i 3-4 veckor. Sedan hängs det på tork i ytterligare lika lång tid. Surhaj blir vit i köttet och smakar som övermogen camembert (ammoniak).
 
jag äter plättar med kaviar och ser inget fel med det. De flesta brukar inte förstå om jag skojar eller ej. Med plättar så menar jag alltså smet gjord av mjölk, mjöl och ägg som man steker i en stekpanna.
 
En sån där svart skogssnigel. En halv iallafall. Får väl försvara mig med att det hände för ungefär 23 år sen..
 
Jag har ätit val, inte så exotiskt kanske men dom brukar ju vara fridlysta och sånt.
 
Appropå diskmedel tidigare i tråden så prövade jag att dricka det en gång när jag var yngre, dummare och vädligt full. Tänkte att det skulle bubbla när man rapar. Spydde en hel del efter det.

Krokodil är konstigaste maten. Segt och lite intetsägande men inte äckligt på något sätt.
 
raceman_peps skrev:
927572 Små torra saltade fiskar som man får istället för jordnötter på malaysia airlines inrikesflygningar... Fy för den lede så äckligt. Tur att det satt en inföding bredvid som gladeligen smaskade i sig skräpet.

Jag tycker dom där är helt ok, men man ska ha rikligt med öl till!
 
honkiie skrev:
2530822 jag äter plättar med kaviar och ser inget fel med det. De flesta brukar inte förstå om jag skojar eller ej. Med plättar så menar jag alltså smet gjord av mjölk, mjöl och ägg som man steker i en stekpanna.

Tja, ryssarna käkar ju blinier (boveteplättar) med lite allt möjligt på. Kaviar tex. Såna plättar med smetana (gräddfil) och en vulgärt stor klick med belugakaviar på går inte av för hackor!
 
Jag åt en skopa diskmaskinspulver när jag var ca 4 år för det såg ut som socker och min mamma var snål med godiset :gnissla
Har vaga minnen av blåsor i munnen som var som månkratrar :crash

Även knaprat någon halvgiftig krukväxt..vänta nu..saker o ting börjar klarna för mig nu ..:va detta förklarar en hel del:tungan

Annars är tunga det äckligaste jag har försökt äta..jag är inte kräsen men där går gränsen..får kräkreflexer bara av att skriva om det här:zpy
 
Last edited by a moderator:
Miks skrev:
930849 Det äckligaste jag prövat måste vara Surhaj (pissehaj), en isländsk delikatess.
Dom gräver en grop slänger i en haj och PISSAR på den sen fyller dom igen hålet och väntar en månad, gräver upp den och äter hajen. :kocko

Smakar mest ammoniak med en svampig konsistens.

Här bereder man hákarl (håkärring) till surhaj. Hajen fångas på 500 m djup i Breiðafjörður. Den är giftig. För att bryta ner giftet måste hajköttet först grävas ner i jorden i 3-4 veckor. Sedan hängs det på tork i ytterligare lika lång tid. Surhaj blir vit i köttet och smakar som övermogen camembert (ammoniak).
JAMEN FY FAN!! :zpy
Fick det som välkomstsnacks när vi var med jobbet till island, det och "Svarta döden" deras inhemska sura vidriga brännvin.
Det var bland det vidrigaste jag varit med om, jag hatar surströmming, har smakat och spydde nästan när jag tog tredje tuggan av mackan med surströmming med tillbehör. Jag skulle hellre äta en hel burk surströmming än mer av den nergrävda vidriga hajen :zpy
För att toppa upplevelsen av den äckliga hajen så blev vi bjuckade på en shot av en islänning när vi hängde i en bar. Det var mer tabasco än brännvin i den, gissa om man var klurig i buken den helgen :gnissla
//Tobbe
 
Trots att jag förmodligen fått i mig både det ena och andra på resor till Indien och Thailand så måste jag nog ändå säga att surströmming är det värsta/mest annorlunda jag ätit. :zpy


fy fan
 
Nyheter
Norton Motorcycles siktar på fyra nya modeller till 2026

Norton Motorcycles förbered...

GB350S i fokus på Wheels and Waves 2025

Honda var tillbaka i Biarri...

En hyllning till mästaren!

Pressrelease från MV Agusta...

Vinnarhoj från Custom Bike Show

I nästa nummer av Allt om M...

Testhoj hämtas från Sulas MC

Vi åkte till Strängnäs för ...

Transportstyrelsen avvecklar appen Mina fordon

Foto: Andreas Johansson ...

Custom Bike Show 2025

Den 7 juni var det åter dag...

Forged följer tre baggerbyggen

Tre amerikanska hojbyggare ...

Trendbrott: Rullgrusolyckor med MC minskar

Statistik från försäkringsb...

Mc-olyckor kopplat till rullgrus minskar

Trendbrott: Statistik från ...

Back
Top