Frågor man vågar ställa

Anledningen att man slutar dricka det man drack i tonåren är nog alla gånger man drack för mycket av det och blev dålig....
Eller så var det för att en snödrivekall halv kvarting höger/vänster med en ljummen Fanta innan man gick in på discot inte var gott. :fakta
 
Eller så var det för att en snödrivekall halv kvarting höger/vänster med en ljummen Fanta innan man gick in på discot inte var gott. :fakta

Det måste det ju ha varit, annars skulle man vä inte dricka det varje helg med glädje?

Fast blandade du med fanta kan jag förstå att det inte var gott...

Ja, det gällde ju att komma ihåg var i snödrivan man stoppade kvartingen, innan plogbilen kom och sorterade om...
 
Eller så var det för att en snödrivekall halv kvarting höger/vänster med en ljummen Fanta innan man gick in på discot inte var gott. :fakta

- Åh minnen..

Alternativt en knatting och en Martini Bianco som groggvirke. En klunk booze o en klunk Martini i baksätet på väg till disco/danshak. (o en citrusgran hängandes i backspegeln)
 
Hur kommer det sig att en plastspade full med hål (padelrack, på metrosvenska) kostar tusentals spänn?
 
Hur kommer det sig att en plastspade full med hål (padelrack, på metrosvenska) kostar tusentals spänn?

Det finns tillräckligt många som betalar det för att ingen ska vara dum nog att sälja billigare.
Tillverkningskostnad har som bekant inget med försäljningspris att göra. Det är enbart vad marknaden tål som avgör.
 
Det finns tillräckligt många som betalar det för att ingen ska vara dum nog att sälja billigare.
Tillverkningskostnad har som bekant inget med försäljningspris att göra. Det är enbart vad marknaden tål som avgör.

- Så hålen betingar en ganska köpbenägen målgrupp..hm.. *rafsar ihop lite småhål i en påse*
 
Jättebra ur miljöperspektiv också. Hålen kan återvinnas ett oändligt antal ggr.
 
Lite som den där ost-dieten som garanterade att man skulle gå ner i vikt.


Man fick nämligen bara äta hålen i osten...
 
tänkte spejsa till julen med en kalkon istället för skinka !? :dummer

..två frågor som passar perfekt på ett MC forum då..

1 vars i göteborgsområdet får man tag i en kalkon?
2 hur sjutton ska man tillaga den? (obs endast ett vanligt svensson-kök står till förfogande)
 
tänkte spejsa till julen med en kalkon istället för skinka !? :dummer

..två frågor som passar perfekt på ett MC forum då..

1 vars i göteborgsområdet får man tag i en kalkon?
2 hur sjutton ska man tillaga den? (obs endast ett vanligt svensson-kök står till förfogande)

Har du ätit julkalkon någon gång tidigare?
En lagom stor kalkon går att tillaga i kökets ugn,

Varför jag frågar om du har ätit kalkon på det viset tidigare är att det har jag, jag har firat jul i USA, och den typiska julkalkonen är en jävligt trist sak att äta...
Vi hade lyckligtvis julskinka kvar sedan dagen innan (vi firade Svenskt den 24'e och Amerikanskt den 25'e)

Kalkonen i sig är ingen höjdare, det är tillbehören som gör den dräglig, tre olika såser och gelé och sylt.

Jag äter gärna kalkon som ingrediens i annat, men inte som grillad julkalkon.

(och nej, det var inte bara den kalkon vi åt som var misslyckad, jag åt kalkonskivor hos flera jag besökte och på restauranger, den var precis lika trist där)
 
Last edited:
aldrig ätit jul-kalkon innan nej, vanlig visst massa gånger men aldrig till jul och aldrig en hel på det sättet heller.

måste ju gå att göra gott på nåt sätt?
 
aldrig ätit jul-kalkon innan nej, vanlig visst massa gånger men aldrig till jul och aldrig en hel på det sättet heller.

måste ju gå att göra gott på nåt sätt?

Tja, smaken är som baken...
Jag skulle rekomendera att ha det som en extra rätt första året, man kan kanske köpa en halv kalkon?

Ska jag beskriva smaken så är det som att äta ångkokt gammal värphöna...
(nu kanske jag avslöjar hur jävla gammal jag är, men vi fick det ofta på skolan, uttjänta värphöns kostar ingenting, ofta så kastas dom bort, men skolan såg det som billig mat)
Dvs smakar inte mycket i sig, köttet är trådigt och torrt.
All kryddning stannar i skinnet, och det äter dom flesta inte.

Som sagt, med smakrika såser och tillbehör går det väl an.

Gör en traditionell julskinka också, samt övrig julmat, så ser du ju om kalkonen blir en favorit.
 
Nyheter
BMW Motorrad Concept RR

Under den prestigefyllda ut...

Snart dags för Custom Bike Show

Förra året firades den 50:e...

KTM säkrar investerare och gasar vidare

KTM har meddelat en viktig ...

Motorcykelbranschen presenterar ”Safe Ride to the Future 3.0”

Genom att bygga vidare på f...

Bara en månad kvar till Gotland Ring Bike Week!

Nu är det bara en månad til...

En månad kvar till Gotland Ring Bike Week!

Nu börjar det dra ihop sig ...

Vinnn en CTEK CT5 Powersport!

Svara på några enkla frågor...

Försvarsmakten väljer Yamaha XT250 som ny ordonnansmc

Yamaha Motor har vunnit en ...

Vinnarhjälmen utlämnad

Robin Axelsson lämnar över ...

Yamaha XT250 ny ordonnansmotorcykel för Försvarsmakten

Yamaha Motor Europa NV fil ...

Back
Top