REGLER FÖR OT-FORUMET!
OT-forumet behöver skarpa regler som kommer vidhållas. Även vanliga SH-regler gäller.

ALLMÄNT UPPFÖRANDE?
- Du ska ej vara otrevlig mot andra!
- Rapportera inlägg som bryter mot regler.
- Var objektiv och saklig i dina inlägg!
FLER PUNKTER...?
- OT ska vara ett trevligt forum för alla!
- Fylletrådar och dyligt ska ej finnas!
- Vi ska ha ett KUL forum :-)
I detta forum kommer vi ta till stängning och borttagning av trådar samt inlägg. Vad som orsakar stängning skrivs oftast ut av moderatorn i sista inlägget, om inget, så är ofta anledningen uppenbar (se regler).
LÄS OVAN INNAN DU DELTAR I OT-FORUMET

Sidan 8 av 8 FörstaFörsta ... 2345678
Resultat 141 till 150 av 150
  1. #141
    Medlem Kratozs avatar
    Reg.datum
    jan 2012
    Ort
    Borlänge
    Hoj
    KTM 1290 Super Adventure, Honda CB650 -80
    Inlägg
    4 002
    Citat Ursprungligen postat av Impact Visa inlägg
    Delades uppfattningen?

    Skickat från min SM-N960F via Tapatalk
    Ja. Den här gången blev det verkligen helt otroligt gott!
    Marc Marquez! You had me at Valencia 2012! :)

  2. #142
    Medlem Kratozs avatar
    Reg.datum
    jan 2012
    Ort
    Borlänge
    Hoj
    KTM 1290 Super Adventure, Honda CB650 -80
    Inlägg
    4 002
    Citat Ursprungligen postat av Impact Visa inlägg
    Ska prova fläskfilé för första gången ikväll!

    Använder en Global som alla andra Svensson, men jag gillar den!

    Skickat från min SM-N960F via Tapatalk
    Hur blev fläskfilén?
    Vilken temperatur, krydda, hur länge?
    Jättesugen på att testa jag med!

    Har också en global som är välanvänd.
    Marc Marquez! You had me at Valencia 2012! :)

  3. #143
    Medlem Kratozs avatar
    Reg.datum
    jan 2012
    Ort
    Borlänge
    Hoj
    KTM 1290 Super Adventure, Honda CB650 -80
    Inlägg
    4 002
    Det här är knivarna som används i vårat kök.
    Mac Mighty, Global, Mannerström, Jamie Oliver, Gatromax, Forme, Santoku x2, liten Mac.
    Saknas gör två Katana grönsaksknivar som är hos knivbrev.
    Manner och Jamie används sparsamt då jag inte riktigt gillar viktningen.
    Mac'en köpte frun för 25+ år sedan då hon jobbade i kök. 800 spänn och jag tyckte hon var galen! Men den har utan tvekan gjort skäl för pengen.
    Just nu har jag snöat in på japanska Damaskusknivar. Dyrt, onödigt men så jävla vackra!
    Klicka på bilden för en större version

Namn:	P_20190512_103247_1.jpg
Visningar:	14
Storlek:	678,8 KB
Id:	449012
    Senast redigerat av Kratoz den 2019-05-12 klockan 09:44.
    Marc Marquez! You had me at Valencia 2012! :)

  4. #144
    P.i.t.A Impacts avatar
    Reg.datum
    sep 2007
    Ort
    Halmstad
    Hoj
    990SMT -09 + GSX-R600 -09
    Inlägg
    921
    Citat Ursprungligen postat av Kratoz Visa inlägg
    Hur blev fläskfilén?
    Vilken temperatur, krydda, hur länge?
    Jättesugen på att testa jag med!

    Har också en global som är välanvänd.
    Från CG. Bankade delarna lite med handen innan vakuumförpackning, vilket jag inte brukar.
    58 grader, salt och peppar, ca 1h 40m.
    Den blev saftig och sjukt mör. Sambon hade inget att klaga på men jag skulle nästan velat ha den lite tuggigare, så nästa gång ska jag testa lite kortare tid!

    Skickat från min SM-N960F via Tapatalk

  5. #145
    P.i.t.A Impacts avatar
    Reg.datum
    sep 2007
    Ort
    Halmstad
    Hoj
    990SMT -09 + GSX-R600 -09
    Inlägg
    921
    Ett tips:
    https://play.google.com/store/apps/d...eps.circulator

    Appen är så klart till för deras egna sous vide, Joule, men även vi andra kan använda den!
    Man kan skippa att skapa konto men då får man skippa det var gång man startar appen.

    I finns det i alla fall tips på tillagning, med förberedelser, temp och tid! Det som är speciellt är att allting har filmer som illustrerar hur man går till väga ett hur saftigt köttet blir vid olika temperaturer! Prova!




    Android for life!

    Skickat från min SM-N960F via Tapatalk

  6. #146
    Skånsk Säckpipsninja Bushidos avatar
    Reg.datum
    sep 2006
    Ort
    Lite överallt
    Hoj
    HD Heritage Softail -03
    Inlägg
    14 244
    Min knivsamling är ganska modest, har en liten Global, en lite större Global Pro och en rejäl G.R.Y.M i Damaskus
    Klicka på bilden för en större version

Namn:	DSC_0786.JPG
Visningar:	13
Storlek:	942,1 KB
Id:	449021
    De senaste dagarna har jag experimenterat med lite olika bitar:

    Rostbiff, salt, peppar och vitlökspulver i påsen, 57 grader, tre timmar, friterad för yta:
    Klicka på bilden för en större version

Namn:	DSC_0778.JPG
Visningar:	13
Storlek:	707,9 KB
Id:	449015Klicka på bilden för en större version

Namn:	DSC_0779.JPG
Visningar:	15
Storlek:	774,7 KB
Id:	449016
    Flapsteak, salt, peppar och färsk vitlök i påsen, 55 grader, en och en halv timme, friterad för yta:
    Klicka på bilden för en större version

Namn:	DSC_0764.JPG
Visningar:	10
Storlek:	784,4 KB
Id:	449017Klicka på bilden för en större version

Namn:	DSC_0765.JPG
Visningar:	12
Storlek:	744,8 KB
Id:	449018
    Tunna revben, smokey hickory bbq-sås i påsen, 67 grader, 16 timmar, eldkastare för yta:
    Klicka på bilden för en större version

Namn:	DSC_0780.JPG
Visningar:	10
Storlek:	869,4 KB
Id:	449019Klicka på bilden för en större version

Namn:	DSC_0781.JPG
Visningar:	13
Storlek:	890,9 KB
Id:	449020


    Flapsteaken blev suverän, revbenen likaså (De blev otroligt möra och smakrika, benet kunde slitas ur köttet hur lätt som helst! BBQ-såsen brändes dock lite väl lätt av eldkastaren, kanske skulle ha provat något annat där men gott hursom!) Rostbiffen blev hyfsad, rent allmänt ser jag den styckdetaljen lite som ett budgetalternativ när kassan är skral och man är sugen på en rejäl köttbit och den är absolut funkis till det syftet men kanske inget att skriva hem om direkt. Sous-vide förhöjer dock oavsett bit är min erfarenhet och gör det mesta minst godkänt eller bättre Ikväll kör jag Flankstek efter tips från Kratoz, ska bli spännande att jämföra med flapsteaken då jag hört att de är lika varandra
    Senast redigerat av Bushido den 2019-05-12 klockan 17:54.

  7. #147
    Medlem Kratozs avatar
    Reg.datum
    jan 2012
    Ort
    Borlänge
    Hoj
    KTM 1290 Super Adventure, Honda CB650 -80
    Inlägg
    4 002
    Citat Ursprungligen postat av Bushido Visa inlägg
    Min knivsamling är ganska modest, har en liten Global, en lite större Global Pro och en rejäl G.R.Y.M i Damaskus
    Klicka på bilden för en större version

Namn:	DSC_0786.JPG
Visningar:	13
Storlek:	942,1 KB
Id:	449021
    De senaste dagarna har jag experimenterat med lite olika bitar:

    Rostbiff, salt, peppar och vitlökspulver i påsen, 57 grader, tre timmar, friterad för yta:
    Klicka på bilden för en större version

Namn:	DSC_0778.JPG
Visningar:	13
Storlek:	707,9 KB
Id:	449015Klicka på bilden för en större version

Namn:	DSC_0779.JPG
Visningar:	15
Storlek:	774,7 KB
Id:	449016
    Flapsteak, salt, peppar och färsk vitlök i påsen, 55 grader, en och en halv timme, friterad för yta:
    Klicka på bilden för en större version

Namn:	DSC_0764.JPG
Visningar:	10
Storlek:	784,4 KB
Id:	449017Klicka på bilden för en större version

Namn:	DSC_0765.JPG
Visningar:	12
Storlek:	744,8 KB
Id:	449018
    Tunna revben, smokey hickory bbq-sås i påsen, 67 grader, 16 timmar, eldkastare för yta:
    Klicka på bilden för en större version

Namn:	DSC_0780.JPG
Visningar:	10
Storlek:	869,4 KB
Id:	449019Klicka på bilden för en större version

Namn:	DSC_0781.JPG
Visningar:	13
Storlek:	890,9 KB
Id:	449020


    Flapsteaken blev suverän, revbenen likaså (De blev otroligt möra och smakrika, benet kunde slitas ur köttet hur lätt som helst! BBQ-såsen brändes dock lite väl lätt av eldkastaren, kanske skulle ha provat något annat där men gott hursom!) Rostbiffen blev hyfsad, rent allmänt ser jag den styckdetaljen lite som ett budgetalternativ när kassan är skral och man är sugen på en rejäl köttbit och den är absolut funkis till det syftet men kanske inget att skriva hem om direkt. Sous-vide förhöjer dock oavsett bit är min erfarenhet och gör det mesta minst godkänt eller bättre Ikväll kör jag Flankstek efter tips från Kratoz, ska bli spännande att jämföra med flapsteaken då jag hört att de är lika varandra
    Damaskus är ju så läckert!

    Revben har jag kvar att testa.
    Det är definitivt något jag vill göra!
    Spännande att höra vad du tycker om flankstek.
    Marc Marquez! You had me at Valencia 2012! :)

  8. #148
    Skånsk Säckpipsninja Bushidos avatar
    Reg.datum
    sep 2006
    Ort
    Lite överallt
    Hoj
    HD Heritage Softail -03
    Inlägg
    14 244
    Citat Ursprungligen postat av Kratoz Visa inlägg
    Damaskus är ju så läckert!

    Revben har jag kvar att testa.
    Det är definitivt något jag vill göra!
    Spännande att höra vad du tycker om flankstek.
    Det var onekligen ganska likt flapsteak! Den lilla skillnad jag kunde märka vat väl att detta var lite magrare, I övrigt väldigt jämförbar smak och konsistens etc. Absolut ingen dum bit! Men för min del så tror jag att flapsteak vinner då jag upplevde en något högre grad av marmorering, men den jämförelsen grundar sig ju på en bit av varje styckdetalj så det kan ju vara helt åt helvete fel...

    Klicka på bilden för en större version

Namn:	DSC_0787.jpg
Visningar:	12
Storlek:	910,1 KB
Id:	449032Klicka på bilden för en större version

Namn:	DSC_0788.jpg
Visningar:	15
Storlek:	969,7 KB
Id:	449033Klicka på bilden för en större version

Namn:	DSC_0789.jpg
Visningar:	11
Storlek:	1 002,8 KB
Id:	449034

  9. #149
    Medlem Kratozs avatar
    Reg.datum
    jan 2012
    Ort
    Borlänge
    Hoj
    KTM 1290 Super Adventure, Honda CB650 -80
    Inlägg
    4 002
    Citat Ursprungligen postat av Bushido Visa inlägg
    Det var onekligen ganska likt flapsteak! Den lilla skillnad jag kunde märka vat väl att detta var lite magrare, I övrigt väldigt jämförbar smak och konsistens etc. Absolut ingen dum bit! Men för min del så tror jag att flapsteak vinner då jag upplevde en något högre grad av marmorering, men den jämförelsen grundar sig ju på en bit av varje styckdetalj så det kan ju vara helt åt helvete fel...

    Klicka på bilden för en större version

Namn:	DSC_0787.jpg
Visningar:	12
Storlek:	910,1 KB
Id:	449032Klicka på bilden för en större version

Namn:	DSC_0788.jpg
Visningar:	15
Storlek:	969,7 KB
Id:	449033Klicka på bilden för en större version

Namn:	DSC_0789.jpg
Visningar:	11
Storlek:	1 002,8 KB
Id:	449034
    Den såg riktigt fin ut!
    OK, får helt enkelt prova flapstek.
    Marc Marquez! You had me at Valencia 2012! :)

  10. #150
    Medlem Kratozs avatar
    Reg.datum
    jan 2012
    Ort
    Borlänge
    Hoj
    KTM 1290 Super Adventure, Honda CB650 -80
    Inlägg
    4 002
    Åkte till Visthusboden som är en "saluhall" för lokalproducerat.
    Fick tag på en riktigt fin bit luffarbiff.
    Har aldrig testat det men den är väldigt marmorerat.
    Tog några skivor från minsta änden som test.
    Den tjockare biten är tänkt för gäster på fredag.
    Kör 1:40 på 58 grader så får jag se hur det blir.
    Klicka på bilden för en större version

Namn:	P_20190515_173733_1.jpg
Visningar:	15
Storlek:	612,5 KB
Id:	449085

    Edit: Blev ruskigt bra! Lite annan konsistens. Typ mört gummi.
    Expediten sa att senan mitt i var som ett gummiband, men efter ca 2h i badet var den inga problem alls!
    Senast redigerat av Kratoz den 2019-05-15 klockan 19:26.
    Marc Marquez! You had me at Valencia 2012! :)

Sidan 8 av 8 FörstaFörsta ... 2345678

Behörigheter för att posta

  • Du får inte posta nya ämnen
  • Du får inte posta svar
  • Du får inte posta bifogade filer
  • Du får inte redigera dina inlägg
  •  

Moderna ABS-system är riktigt bra på i princip alla underlag, inte bara asfalt. Vi körde gruskurs i helgen och då pratade vi bland annat om ABS. Den allmänna meni [...]

Niklasinorr
Vill du annonsera ovan? Klicka här