Stora Grill-tråden

Jösses vad suddig bilden var...

Provade senapsrubba pichana. Lite oortodoxt kanske. Drog på nån BBQ-rub jag köpt av nån dörrförsäljande ungdom, från Smaklöken AB.
Körde köttet till 53 grader celsius. Sen lät jag det ligga 20 minuter en kvart i bakplåtspapper medans bönorna blev varma. Funderade på mixa ihop en chimichurri men där tog orken slut.

IMG_8911.jpegB53C8EBF-628F-4F3A-AFEB-33AA3626FE6A.jpeg
 
Fan vad fint!

Blev picanha här också efter man vaknat för sent för pulled pork och utbudet på revben på Ica var helt kass.
Har gått i två timmar nu med black walnut rökträ från Holy Smoke, snart dags att linda in och sen bränna av.
Siktar alltid på 60 grader med picanha, då får den lite extra tid på grillen och jag inbillar mig att det gör den lite extra mör och att fettet hinner mjukna till lite extra.

Sent from my XQ-DE54 using Tapatalk
 
Blev så sjukt bra, efter en längre rökning på lågtemp så avslutade vi över en riktigt het glöd och det blev magiskt.
10/10.

20250614_211117.jpg
20250614_212328.jpg
20250614_212754.jpg

Sent from my XQ-DE54 using Tapatalk
 
Nyförvärv!
Ser fram emot mååååånga härliga grillningar på denna i sommar!20250617_180246.jpg

Sent from my XQ-DE54 using Tapatalk
 
Glad midsommar på er!
Gick upp kl 7 idag för att dra igång röken, 1,5kg karré ska bli pulled pork till ikväll.
Riktigt härligt att bara sitta ute och njuta av lugnet före stormen med en kall öl, köttet och äppelträ åkte på för en halvtimme sen.
Blir lite picanha och annat mög också men det tar vi senare idag.
20250619_182152.jpg
20250620_084255.jpg

Sent from my XQ-DE54 using Tapatalk
 
Snabb-middag med överbliven midsommarbärs! 👍
 

Bifogat

  • PXL_20250622_170218088.jpg
    PXL_20250622_170218088.jpg
    2.6 MB · Visningar: 14
Idag var det dags för skaldjur i form av Argentinska rödräkor:
ed9b1bc64ce50aa7971c1caa8dd961e7.jpg


Jag gillar att grilla skaldjur hastigt och utan fett så dessa fick en marinad på citron, ingefära, fisksås, Wochestershiresås, vitlök och chili.
faa012be6573507ae639efc587cf782b.jpg

Sedan fortfarande frysta in i Traegern på 250 grader en stund medan det åts förrätt bestående av kalixlöjrom med smetana på surdegsbröd.
419e7413dbd9f67a69e7f6f0a2b7480d.jpg

Jag gick på räkorna med gasbrännare för att få lite mer färg och resultatet blev mycket bra!
54136f1c27d7cf3411df46069381ab3c.jpg
 
Fy fan vad äckligt, men jag kan tänka mig att det var gott om man gillar havets delikatesser!
Tycker det är kul att grilla jätteräkor men har aldrig smakat på resultaten själv.

Sent from my XQ-DE54 using Tapatalk
 
Nu börjar det bli rosthål i Landmann, så nu fick det bli ett nyförvärv!

PXL_20250627_113809376.MP.jpg

Och så ösregnar det när man skruvar ihop den, självklart.....
 
Tomahawk och lite portabello, blev galet bra.
Timme rök med svart valnöt/ek och sen rakt över riktigt het glöd med magiskt bra kol från Holy Smoke.
Fick besök på tallriken av en riktigt fräsch potatissallad och pepparrotssås
Snapchat-2139601517.jpg
20250626_202812.jpg
20250626_203922.jpg
20250626_204538.jpg

Sent from my XQ-DE54 using Tapatalk
 
Iberico ribs på röken igår, fick sällskap av en fet laddning smoked beans (helt brutalt gott) och lite majs och spetskål.
Vansinnigt gott och sovrummet var en äkta gaskammare hela natten, kan varmt rekommendera.
Snapchat-281698473.jpg
View attachment 517549
20250628_210238.jpg

Sent from my XQ-DE54 using Tapatalk
 
Dude, you've really upped your game!
Tack!
Weber röken är 10/10 och gör jobbet så enkelt.
Plockade upp 4kg beef short ribs igår, ska bli så jävla kul när jag väl får tillfälle att laga dessa

Sent from my XQ-DE54 using Tapatalk
 
Så gött när man bara kan gå ut och slå på grillen. 😍
 

Bifogat

  • PXL_20250630_171244859.jpg
    PXL_20250630_171244859.jpg
    2.5 MB · Visningar: 13
Går det att varmröka kycklinglår”filé” i bradley-rök? Tänkte ev. Prova i morgon. Annars blir det rubb och klotgrill.
 
Jakten på den perfekta svinyttern fortsätter, prickade inte in guldet idag tyvärr.
Lite stressad efter bad med ungarna så det fick bli klotgrillen, 2 timmar och lite äppelträd senare så hade vi en absolut god köttbit men inte något magiskt.
Ser fram emot att ge detta en ordentlig omgång i röken framöver då jag vet hur jävla gott det kan bli.
20250702_202124.jpg

Sent from my XQ-DE54 using Tapatalk
 
Entrecote, grillad Entrecote.
Bättre går det ej att få. 😁
Med en liten Weißbier till.
Om några timmar, In Flames på Alive i Borlänge. 🤘
 

Bifogat

  • PXL_20250704_152755676.jpg
    PXL_20250704_152755676.jpg
    2.3 MB · Visningar: 11
  • PXL_20250704_153709929.jpg
    PXL_20250704_153709929.jpg
    3.2 MB · Visningar: 11
Nyheter
En vecka kvar!

Nu är det exakt en vecka kv...

Farligt vilseledande alkomätare på marknaden

Ett stort oberoende test ut...

Specialbyggd Yamaha XSR900 GP hyllar Rainey

För att fira den trefaldige...

Vi provkör Indian Sport Chief RT

I Allt om MC nummer 8 som k...

Ducati 996 SPS – fabriksny 99:a – såld för rekordsumma

När en hojfirma i Tombolo i...

Äldre än en gentleman

Vi har fotograferat en 100 ...

MV Agusta återgår till 100% eget ägande

MV Agusta Motor S.p.A. till...

MV Agusta åter självständigt

MV Agusta Motor S.p.A. till...

Kurviger – Appen som hittar vägarna du inte visste att du ville köra

Att köra motorcykel handlar...

Nya europeiska riktlinjer ska höja kvaliteten på avancerad MC-utbildning

I samband med MotoGP-racing...

Back
Top