Stora Grill-tråden

Jag gillar med Weber.
Har en Performer med 57cm grill, haft sen 2006 står ute men under tak när den inte används. Bytt bricketkorgarna 1 gång.
Har även en Summit E-650 sen 2009 som även den står under tak, bytt slangpaketet en gång på den.
 
Weber är ju amerikansk så det får nog allt bli en Landmann ändå. Den där Webern får vänta tills nästa gång.
Nein.
Köp något billigt no-name, de är minst lika bra.

Eller en kanadensisk Napoleon - förhoppningsvis så är den nya importören bättre än den gamla, inget fel på produkten.
 
Klent här inne nu.
Har grillat som fan senaste veckan med Webers briketter och jag både hatar och älskar det.
Bra värme och lång brinntid men fan vad mycket aska det blir av skiten.
Ikväll blev det äntligen kol och trä i klotet igen, oak/apple kol från holy smoke (så jävla bra) och ytterligare äpple i form av rökträ från samma tillverkare.
Top blade som tydligen är luffarbiff, vilket även är flat iron steak?
Gott som fan blev det iaf, kastanjechampinjoner och chorizo fick gästspela på grillen också.
Gick tyvärr typ 5 grader för långt men blev ändå sjukt gott, barn förblir en distraktion från grillen haha.

20250426_195452.jpg
20250426_201343.jpg
20250426_202300.jpg

Sent from my XQ-DE54 using Tapatalk
 
Gillade Webers förra version av briketter mer.
Dessa luktar så mycket när man tänder dem.
 
Min grill överlevde inte vintern den var dålig slutet av förra året.
Får se vad jag hittar för ny. Det blir någon form av kolgrill behöver inte vara någon stor pjäs då jag ofta bara grillar till mig själv
 
Min grill överlevde inte vintern den var dålig slutet av förra året.
Får se vad jag hittar för ny. Det blir någon form av kolgrill behöver inte vara någon stor pjäs då jag ofta bara grillar till mig själv
Webers original kettle är nice, E4710 eller E5710 beroende på hur stor man vill ha den.
Har bara precis det nödvändiga som termometer och propeller i botten så det är lätt att justera luftflödet och tömma ur aska.
4710 räcker mer än väl om man oftast grillar till sig själv.

Annars är ju en master touch alltid en sjukt trevlig pjäs, och dessa går att få med rostfritt galler också, om sista siffran i benämningen är 5 så är det rostfritt galler.

Sent from my XQ-DE54 using Tapatalk
 
Gillade Webers förra version av briketter mer.
Dessa luktar så mycket när man tänder dem.
Inget jag har märkt, drar igång skorstenen och sen går jag in tills det är bra glöd, luktar noll?

Sent from my XQ-DE54 using Tapatalk
 
Picanha idag, 2 timmar lågtemp med rök och sen rakt över glöd efter lite vila.
Kukade upp fettkappan när jag fick ta en akut skitpaus men tack och lov bara ytlig skada.
Pepparrotssås är alltid kung till nöt och detta gick ner så helvetes bra, 10/10.

20250430_201159.jpg
20250430_203402.jpg

Sent from my XQ-DE54 using Tapatalk
 
Varit uppe på Grillatmässan i Göteborg idag, riktigt trevligt och sjukt mycket roliga prylar.

Fick med mig lite wagyu hem, en clubhouse och en porterhouse, båda på runt 600g.
Ska bli riktigt spännande att testa på grillen.

Två jävligt bra såser och lite ölkorvar var givet också!20250509_184350.jpg

Sent from my XQ-DE54 using Tapatalk
 
Varit uppe på Grillatmässan i Göteborg idag, riktigt trevligt och sjukt mycket roliga prylar.

Fick med mig lite wagyu hem, en clubhouse och en porterhouse, båda på runt 600g.
Ska bli riktigt spännande att testa på grillen.

Två jävligt bra såser och lite ölkorvar var givet också!View attachment 514735

Sent from my XQ-DE54 using Tapatalk
Ser sjukt fina ut! 🔥
 
Imorgon ska morsdagsoxfilén på grillen, så ikväll är det midnattsCognacsås på spisen.

1000017733.jpg

Har för övrigt varit mycket nöjd med Norrlandskols Krögarkol. Jäkla fin glöd både snabbt och länge, ger lite mer liv åter i min dåliga Landmann.
 
Flat iron aka luffarbiff idag, så jävla gott.

Typ timme med rök från ekträ sen gick det åt helvete med att bränna yta på den, grillen gick upp för långsamt och tillbehören blev klara för fort.
Innertemp blev perfekt ändå så smaken var grym men jag älskar alltid en rejält krispig yta på en köttbit.
Pommes och spetskål till för det är så helvetes gott med lite het röra kladdad på och det är så basic.

20250513_175948.jpg20250513_182101.jpg

Imorgon blir det wagyu och då är det inga barn eller andra distraktioner, är sjukt taggad!!

Sent from my XQ-DE54 using Tapatalk
 
Wagyu igår, fy fan vad gott det var.
Typ timme rök med ek och sen över på en riktigt varm häll för att få lite snabb yta.
20250514_203139.jpg
20250514_204227.jpg
20250514_205452.jpg

Ikväll blev det flank, även den gick väldigt fint ihop med lite ekträ.
20250515_191232.jpg
Snapchat-424318341.jpg

Sent from my XQ-DE54 using Tapatalk
 
Picanha idag, 2 timmar lågtemp med rök och sen rakt över glöd efter lite vila.
Kukade upp fettkappan när jag fick ta en akut skitpaus men tack och lov bara ytlig skada.
Pepparrotssås är alltid kung till nöt och detta gick ner så helvetes bra, 10/10.
Någon speciell pepparrotsås eller? Recept?
 
Någon speciell pepparrotsås eller? Recept?
Kör alltid denna.
Köp riven pepparrot på tub och sen bara blanda ihop allt, riktigt enkelt och blir sjukt gott.
Ännu bättre när den fått dra någon timme i kylen.
Mängden pepparrot kan man experimentera med, jag brukar även dra i en kladd dijon bara för att det är så jävla gott.
Screenshot_20250516-121118.jpg

Sent from my XQ-DE54 using Tapatalk
 
Nyheter
En vecka kvar!

Nu är det exakt en vecka kv...

Farligt vilseledande alkomätare på marknaden

Ett stort oberoende test ut...

Specialbyggd Yamaha XSR900 GP hyllar Rainey

För att fira den trefaldige...

Vi provkör Indian Sport Chief RT

I Allt om MC nummer 8 som k...

Ducati 996 SPS – fabriksny 99:a – såld för rekordsumma

När en hojfirma i Tombolo i...

Äldre än en gentleman

Vi har fotograferat en 100 ...

MV Agusta återgår till 100% eget ägande

MV Agusta Motor S.p.A. till...

MV Agusta åter självständigt

MV Agusta Motor S.p.A. till...

Kurviger – Appen som hittar vägarna du inte visste att du ville köra

Att köra motorcykel handlar...

Nya europeiska riktlinjer ska höja kvaliteten på avancerad MC-utbildning

I samband med MotoGP-racing...

Back
Top