HAHA sweet jag måste gå och köpa ägg
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
En gång hade jag ett plastägg med lock, som man knäckte ner ägget i, satte på locket och stoppade i micron valfritt antal sekunder.
Gick snabbare än att koka, och man slapp allt aber med att skala skiten.
Om jag hittar den i någon av alla mina flyttkartonger så kan du få den![]()
Behöver du skala ditt ägg själv? Du får väll beodra nån annan att fixa :CHEF
.

Bor du hos mamma
Tänk själv att ha legat där o gosat i värmen och sedan kommer någon med kalla fingrar och pillar.
Nä men jag har pli på mina brewdar o på jobbet har jag anställda![]()
Nu har jag inte läst hela tråden,men har du testat att borra?
Nä men jag har pli på mina brewdar o på jobbet har jag anställda![]()
som bestämmer

Ju färskare ägg - ju besvärligare sitter hinnan kvar på ägget
Du måste alltså inte bara SPOLA ägget, det ska ligga i kallvattenbad med rinnande vatten i upp till 2,5 minuter!
Jepp - ägget blir nästan kallt.
Rita en graf med "färskhet" på ena axeln, och "tid i vattenbad" på den andra!
Med parametrarna: y-axel med antal minuter, X-axel med "färskheten på ägget, där vi antar att ett ägg som är 1,5 vecka eller äldre kan anses som gammalt.
Tider som du sätter av blir; Nyvärpt ägg = 2,5 minuter. Gammalt ägg = 1minut.
Dra en linje mellan dessa koordinater, och voilá! Du har ett perfekt
"kyla-lagom-så-att-skalet-släpper-diagram" !
Nu kan du avläsa i grafen exakt hur länge du ska kyla ditt ägg, och behöver aldrig mer vara nervös och orolig
Inget är för enket för att det inte ska gå att krångla till!
Tackar, ska brassa ner till Tekniska Högskolan efter jobbet och be om hjälp med parameterdiagrammet.
Funkar vanlig räknesticka eller måsta man ha en digimeter?
Alla män vet att hemma är detsom bestämmer
![]()
glöm allt annat, från kokande vatten till jettekallt vatten (se till att vrida på kranen innan så att det är kallt vatten direkt), spola ecksagt 92sek.
Sen tar du ägget på "bredden" och knackar en gång i bordet så det spricker, sen rullar du ägget så att det är sprucket runt om, voilá du kan nu rulla/skala av hela skalet i en bit! Funkar det inte så är det dig det är fel på, inte äggen.
sugen på att testa men jag äter helst löskot så antar att det inte blir så lyckatHaha var tvungen att koka ett ägg och testa.
Det funkade ju också![]()
Varför äter folk ägg? Fisluktande fågelmens. Smaskelibubbans!
|
|
Förarkurser på Nürburgring
Nu är datumen för båda föra... |
|
Brembo presenterar TrackTribe
Brembo presenterar TrackTri... |
|
|
|
21/12 är sista dagen beställning av Katalogen 2026
Stora Motorcykelkatalogen 2... |
|
|
Gotland Ring Bike Week 2026, spara pengar med early bird erbjudande!
Packa hojen, damma av hjälm... |
|
|
Gotland Ring Bike Week 2026, spara pengar med early bird erbjudande!
Packa hojen, damma av hjälm... |
|
|
Ny Retro Ducati till 100-årsjubileumet?
Rykten om nya klassiska Duc... |
|
|
Ny Retro Ducati till 100-årsjubileumet?
Rykten om nya klassiska Duc... |
|
|
Äntligen!
Om du, som jag, ständigt åk... |
|
|
Missa inte förköpstävlingen
Jul närmar sig och även om ... |
|
|
Sista chansen!
Nu är vi inne på sluttampen... |