Ska man vara orolig för Ryssland?

Status
Ej öppen för fler svar.

Hell

Mobilis in mobil
Gick med
5 Jul 2007
Ort
Stockholm
Hoj
BMW R1200GS Adv -09. Ural Ranger -15. Royal Enfield Classic 500 -19.
Uttrycket UNTERMENSCH har förekommit före, under och efter nazismen. Att en nazist på ett träffsäkert sätt använder just detta uttryck för att beskriva de moskoviter han genomskådat betyder inte att uttrycket är diskvalificerat för all framtid. Eller ska vi slopa en massa uttryck inom fordonsbranschen och kanske DIN-normen också, som ju växt till under synnerligen nazistiskt ledarskap...? Eller stora delar av den moderna medicinska forskningen, som ju också grundades under nazismen...?

Och tvivlar man angående kopplingen mellan UNTERMENSCH och moskoviter så räcker det ju med att titta på ett fåtal av de tusentals ryska dashcamvideos som finns på youtube. Efter tre-fyra stycken fattar de flesta att något inte står rätt till med impulskontroll, konsekvenstänk och allmän intelligens hos stora delar av befolkningen öster om Ladoga. Så ja - UNTERMENSCH är ett synnerligen väl valt uttryck. Oavsett vem som använde det först.

Detta är fortfarande ett ämne som ligger långt ifrån ditt ursprungliga svammel om att Finland på något sätt får skylla sig själva för att de blev indragna i andra världskriget. Som flera påpekat - precis ingenting i historien antyder något annat än att ett stort och militärt starkt Sovjetunionen helt oprovocerat invaderade ett mindre och militärt svagare Finland, enbart för att vinna mark och strategiskt läge. Inget annat. Finland har mycket riktigt gjort saker som de inte vill stoltsera med. Men du verkar ha bestämt dig för att fullständigt ignorera det faktum att dessa saker hände långt senare, långt efter den sovjetiska invasionen. Och vem vet om dessa saker ens hade inträffat om det inte hade varit för den sovjetiska invasionen...?

Att du har en styvfar från Karelen med åsikter som avviker från gängse uppfattning i resten av Karelen, Finland och världen (minus Ryssland) betyder inte ett skvatt. Var han rent av en av de uppviglande kommunistgubbar som min farmor och hennes systrar berättade om...? Flydde han rent av Karelen eller Finland för att rädda sitt eget liv, men inte från Röda Armen...?

Nä, lägg ner ditt patetiska skitsnack. Enbart ett övertygat rysstroll, en nyttig idiot eller någon som står på Kremls lönelista torgför uppenbart historieförfalskade teorier om att "Finland får skylla sig själva". Sådana troll som torgför teorier om att Ukraina och baltländerna egentligen inte har någon rätt att existera...och kanske inte Finland heller...
Ingenting av det du hävdar att jag tycker där på slutet stämmer över huvudet taget inte. Jag tycker bara att Finland faktiskt valde fel där under WWII. Och Paris-freden -47 säger samma. Annars tycker jag att Finland är ett fantastiskt land.

Och Baltländerna och Ukraina ska existera. Definitivt. Det tycker för övrigt Ryssland också men samtidigt skyddar man sin egen befolkning som utgör 70 % av Donbass befolkning. Och, Nej, "untermench" är ett synnerligen olämpligt uttryck att använda. Det var för övrigt KKK som började använda uttrycket fast på engelska och mot mörkhyade. Och sen kom nazzarna...... Du bör nog/förhoppningsvis vara hyfsat ensam om att tycka att det är ett ok uttryck att använda.
 

geva

Gudomlig sporthojare
Gick med
15 Nov 2008
Ort
mitt i mörka Småland!
Hoj
S1000R M
geva kan skapa en egen tråd.
Visst skulle jag kunna skapa en tråd som heter ”Hell förklarar varför Ryssland/Sovjet kvävde Ungern 1956” men det är lika relevant här som bl.a diskussionen om Finland.
Ryssar är alltid ryssar, det vet alla som har besökt ett land bakom järnridån.
Men kanske de längtar tillbaka igen? 🤔
 

Hell

Mobilis in mobil
Gick med
5 Jul 2007
Ort
Stockholm
Hoj
BMW R1200GS Adv -09. Ural Ranger -15. Royal Enfield Classic 500 -19.
Visst skulle jag kunna skapa en tråd som heter ”Hell förklarar varför Ryssland/Sovjet kvävde Ungern 1956” men det är lika relevant här som bl.a diskussionen om Finland.
Ryssar är alltid ryssar, det vet alla som har besökt ett land bakom järnridån.
Men kanske de längtar tillbaka igen?

Har du besökt ett land bakom järnridån? Vilket och när i så fall…..
 

Alatalo

The Build Quality Police
Gick med
11 Jul 2010
Ort
Kalix
Hoj
YZF-R7
Det där är en komplett omöjlig mening. Jag tror du skriver i affekt.

"Ingenting" och "inte" tar ju rimligtvis ut varandra, så jag tolkar det som att han erkänner sin fulla lojalitet till Vladde. Ungefär så som två minus inom matematiken blir ett plus, eller så som två idioter på ett internetforum blir ett geni.
 
Status
Ej öppen för fler svar.
Nyheter
Bilder Custom Bike Show

När alla bilder till report...

Marc Márquez har skrivit på för Ducatis fabriksteam

Nu står det klart att Marc ...

ISR Brakes sålt

För några år sedan bestämde...

Honda laddar fullt på eldrivna fordon

I samband med 2024 års Busi...

Marc Márquez flyttar till Ducatis fabriksteam

Marc Márquez ersätter Enea ...

Ducati Diavel V4 vinner designpriset ”Red Dot: Best of the Best”

Ducati Diavel V4 har utsett...

Resultatlista – Custom Bike Show

Custom Bike Show är tveklös...

Ducati Diavel V4 vinner ”Red Dot: Best of the Best”

Ducati Diavel V4 har utsett...

Nu gäller prövotid för AM-körkortet

En ändring i körkortslagen ...

Custom Bike Show imorgon!

Portarna till campingen är ...

Top