Ska jag äta upp den?

mr_rockster

www.jsfoto.com
Gick med
6 Mar 2003
Ort
Vedum
Hoj
Superduke och Nikon
Sambon hemma lagade mat igår kväll. Jag tänkte ta en del av det och ställa in i kylen och sedan ta med till jobbet. Jag kom ihåg att lägga maten i en burk och tänkte låta den svalna och ställa in de ni kylen sen, grejjen är det att jag glömde ställa in den i kylen.

Maten har alltså stått i köket i en försluten burk, kan jag värma den och äta den idag? Att tänka på också är att det är torsdag idag och jag vill inte gärna vara magsjuk på helgen.

Det måste väl vara grönt att äta det?

- Johan
 
Som Alx skriver så borde det inte va problem.. men vad är det för mat? och när du värmer se till att värma det onödigt varmt :tummenupp
 
Nu vet jag inte vad det är för mat men jag har iaf ätit.

Pizza som luggit över 1 natt utan problem.
Hade med mig 8a chesse burgare i 1 ryggsäck som massäck när jag skulle iväg o fiska en hel natt och åt några te frukost morgonen därpå utan problem.

Så jag tror nog inte det är någon fara alls. Ät på du!
 
Då är det lugnt. Köttfärrssås klarar sig i kylen minst en vecka. En natt i rumstemperatur ska inte va något problem! Smaklig måltid! :)
 
mr_rockster skrev:
2512748 Det handlar om Spaghetti och köttfärssås...

Hade det varit i Juli hade jag avrått dig men nu borde det inte vara någon fara. Frys in det som blir över direkt.
 
Hur gick det? Har du suttit och sprutlackerat den stora vita telefonen sen lunchätet? Eller kanske skrikit i den för att desperat få tag i Ulrik?
 
Jag har också ätit idag en dag gammal köttfärsås som stått ute i rumstemp. Lever fortfarande.
 
Det är inte bara bakterier man blir sjuk av, utan toxinerna som bakterierna tillverkar. Även om man dödar bakterierna, så finns toxinerna kvar. Det spelar alltså ingen roll hur varmt man värmer redan förstörd mat, man kan bli dålig ändå.

Jag skulle inte äta mat som stått framme över natten.
 
Man kan alltid skicka maten till ett U-land (t.ex. någonstans i Sverige), så har man gjort en god gärning också. :tummenupp
 
anja skrev:
2513823 Det är inte bara bakterier man blir sjuk av, utan toxinerna som bakterierna tillverkar. Även om man dödar bakterierna, så finns toxinerna kvar. Det spelar alltså ingen roll hur varmt man värmer redan förstörd mat, man kan bli dålig ändå.

Jag skulle inte äta mat som stått framme över natten.

Toxiner låter ultrarapidoludacrisolosuperfarligt:galen

Ähh, han har säkert käkat upp skiten sen länge.
 
I somras, säkert juli, var jag ute på jobb, värmde matlådan (korvstroganoff med ris), men sen fick vi problem och fick åka därifrån, jag lät den stå i ugnen, dock stängde jag av den. Dagen efter upprepade jag proceduren med värmning, åt sen upp den utan minsta konstig smak eller fara för tarmen...

Alltså stod den i rumstemperatur(4h) - värmning(1h) - rumstemp(11h) - uppvärmning (1h) Och sen en smaskig måltid!!!
 
Zee skrev:
2513706 Hur gick det? Har du suttit och sprutlackerat den stora vita telefonen sen lunchätet? Eller kanske skrikit i den för att desperat få tag i Ulrik?
:rofl

hade väll inte vatt nån hitt om de hade varit tex. räkor..men pasta & köttfärsås går väll bra..du lär ju märka det iallafall..;)
 
Så, jag åt upp maten igår och mådde som vanligt hela dagen igår. MEN på kvällen så var jag trött, kanske berodde på att jag inte åt något annat på hela dagen för jag hade annat för mig.
 
*/ ?>
Nyheter
Äntligen!

Om du, som jag, ständigt åk...

Missa inte förköpstävlingen

Jul närmar sig och även om ...

Sista chansen!

Nu är vi inne på sluttampen...

Piaggio-gruppen tar över importen av Piaggio, Aprilia, Moto Guzzi och Vespa

Det händer en hel del när d...

Katalogen börjar ta form!

Stora Motorcykelkatalogen 2...

KTM och Husqvarna återkallelser

Pressreleaser från KTM och ...

Provkörning pågår: KTM 1390 Super Adventure S EVO

Vulkanen Teide vakar över o...

Äventyr i Algeriet

I januari åker Allt om MC t...

Mästerlig presentation, KTM 1390 Super Adventure S EVO

I ett maffigt bergsområde, ...

Mästerlig presentation, KTM 1390 Super Adventure S EVO

I ett maffigt bergsområde, ...

Back
Top