Idag är jag förbannad därför att...

Ivil

In Priest we trust.
Gick med
8 Dec 2005
Ort
Svealand
Hoj
-
När ska snorungarna köra sitt trick år triitande?
Ingen verkar veta vilken dag som gäller utan det verkar vara öppet för fri tolkning.
Blir ju förbannad.
 

powerjohan

Ogudaktig sporthojare
Gick med
27 Dec 2003
Ort
Precis vid ringen
Hoj
En sån där grön.
Men halvljuset, som hoppeligen både sitter och står högre, gör inte det? :va

Hela idén med halvljus är att det inte ska blända och är därför både riktade och maskade så att så inte sker (om du inte befinner dig lägre än ljusen och på ganska nära håll vilket en mötande förare inte gör om hen inte befinner sig i liggcykel eller likartat).

Ett dimljus är inte byggt med dessa restriktioner och kan därför blända.

Någon som vet vad som gäller för kurvljus, är de maskade? Ser ofta ut som dimljus och för mig som inte har dom framstår dom som mest irriterande när de tänds och släcks och mestadels verkar peka framåt, men det lilla sidoljus som dom ger kanske är bra för den som kör.
 
Last edited:

Two stroke man

Gudomlig sporthojare
Gick med
12 Apr 2005
Ort
Där jag tar av mig hatten
Hoj
Har tappat räkningen
Var förbi föräldrarna som lejt en mångsysslarfirma att ta ner flaggstången.

Det första jag ser när jag kommer dit någon dag efter är flaggstången hängande som en banan med en ensam stödbock nästan längst ut. Den hänger alltså rejält nerböjd av sin egen tyngd. Jag går dit och lyfter upp stången så att frun kan flytta bocken längre mot mitten så att stången inte ska bli krokig av sin egen tyngd.

Sen ser jag att flaggstångsknoppen är skrynklig som ett russin och vindflöjeln i toppen saknas. Gissa vad? Jo, dom har tydligen tappat stången ner i marken så knoppen förstörts och även flöjeln.
Har inte sett flöjeln för den hade dom tagit med sig därifrån för att svetsa! :4skrika

En vindflöjel som antagligen är kromad eller förnicklad ska dom alltså svetsa ihop och själva knoppen har dom bara brutit till så att den pekar i rätt riktning men är skrynklig.

Sicka jävla idioter det finns, en ny knopp med flöjel kostar under tusingen och dom springer och klåpar sig och tänker tydligen lämna nåt skit efter sig.

Jag misstänker att även flaggstången är krokig, den ser misstänk böjd ut på mitten trots att jag flyttat stödet. Men det ser man ju inte förrän dom reser upp den igen.

Samma jävla tomtenissar hade krökt dörrstoppen till föräldrarnas växthus så att dörren inte gick att stänga. Iofs bara en rundstång som jag böjde tillbaka men hur fan kan dom lämna sån skit efter sig.

Vet iofs att firmans ägare åkt dit i tingsrätten och tvingats betala skadestånd efter att han målat över vattenskador och mögel i nåt hus han sålt. Så man ska väl inte förvänta sig så mycket.... :va

Nåväl, när dom ska tillbaka för att återställa skiten ska jag försöka vara på plats.

Uppföljning

Jag har inte behövt bry mig om det hela personligen och jag vet inte exakt hur kommunikationen har gått men dom har nog på eget bevåg insett att det behövs ny flaggstång så dom plockade bort den gamla stången och kapade lös de gamla fästena från betongfundamentet ganska omgående någon gång i augusti.

Personligen skulle jag inte kapat nåt innan den nya stången är på plats men det är jag det.

Nåväl efter lång väntan så låg det här om veckan en flaggstång på tomten. Nu efter ytterligare en vecka då jag är förbi så sitter där en borr fastkörd i betongfundamentet.

När jag gapskrattande frågar morsan vad som hänt så får jag höra att chefen kom dit med slagborrmaskinen som han enligt egen utsago har för klena borrar till då stången tydligen skulle fästas med grövre expanderskruv. Det har alltså inte hindrat honom från att sätta igång och borra i fundamentet.
Men det där med att dra upp och rensa hade han tydligen inte tid med så nu ligger flaggstången på gården och på fundamentet sticker en borr upp som en liten flaggstång i miniatyr, på 30 cm.

Fast jag är eg inte förbannad, snarare bara road och förväntansfull över hur det ska fortsätta. Kanske blir det nytt betongfundament också innan han mecklat klart. :D

Tydligen är han rektor på någon skola, kör den här alltiallo-firman på sidan om och vet inte sina begränsningar.
 
Gick med
29 Apr 2009
Ort
SUV country
Hoj
RD07A
Ett dimljus är inte byggt med dessa restriktioner och kan därför blända.

Njae, dimljusstrålkastare har förvisso inte asymmetrisk ljusbild men krav på nedvinkling är det vilken är mer än de flesta halvljusstrålkastare. Med det sagt så är det naturligtvis inte alltid man möter korrekt inställda strålkastare.

Kurvljus av denna typ är mkt riktigt vanliga dimljusstrålkastare som tänds upp vid sväng, ex. VW/Skoda och Merca. Båda dimljusstrålkastarna kan även vara kopplade från fabrik så att de tänds upp vid backning, jag har dock aldrig riktigt förstått vitsen med det.
 

Bushido

Skånsk Säckpipsninja
Gick med
9 Sep 2006
Ort
Sydöst
Hoj
HD Ultra Limited - 19, HD Heritage Softail -03, Yamaha R1 -99, Yamaha RD350YPVS -83, Yamaha DT125LC -85, Kawasaki KV75 -78, Yamaha YSR80 -86
https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/XG0LB/har-ar-stefan-lofvens-svar-till-terroroffrets-familj

Deras son, Chris Bevington, 41, dog i terrorattacken på Drottninggatan.

Nu svarar Stefan Löfven på föräldrarnas förtvivlade brev – genom att beklaga och skicka med några länkar.

Precis som övriga drabbade kommer de anhöriga att få ersättning via lastbilens trafikförsäkring.

Det sista britten Chris Bevington gjorde innan han mejades ned av den framrusande lastbilen på Drottninggatan var att kasta undan sin 7-årige son.

Sonen klarade sig utan fysiska skador, men traumatiserades svårt.

För några veckor sedan berättade Aftonbladet att Chris Bevingtons föräldrar, John och Pamela Bevington, skrivit till statsminister Stefan Löfven och vädjat om hjälp till sin svärdotter och sina två barnbarn i Sverige.

”Vi ber att Sverige tar hand om och stöttar sina offer för terrorism” skrev Chris Bevingtons föräldrar.
”Djupt berörd”

Nu har de fått svar av Stefan Löfven.

”Jag blev djupt berörd av ert brev, i vilket ni delar era tankar och känslor om er son Crispins tragiska död i den fasansfulla terroristattacken i Stockholm tidigare i år, skriver statsministern.

Han förklarar också att ”den 7 april 2017 var den mest tragiska och dramatiska dagen under min tid som statsminister”.

”Jag tänker ofta på de oskyldiga offren för den här meningslösa attacken, och på deras familjer och vänner. Jag förstår till fullo er verkliga oro för er svärdotter och barnbarn.”

Chris Bevingtons föräldrar tackade för ett kondoleansbrev från Stefan Löfven, men efterlyste handling – inte bara ord - den här gången.

Men så mycket mer fick de inte nu heller.
Hänvisar till försäkringsbolag

Svaret är nämligen att offren för terrorattacken inte kommer att få någon särskild ersättning bara för att det handlar om ett terrorbrott.

Istället skickar Stefan Löfven med några länkar där familjen kan få hjälp och ersättning, i det här fallet försäkringsbolaget Moderna försäkringar och Brottsoffermyndigheten.

Spendrups lastbil, som Rakhmat Akilov stal och använde i attacken, hade en trafikförsäkring hos Moderna försäkringar – och det är genom den både de drabbade och deras anhöriga har rätt till ersättning, oavsett om man är svensk eller utländsk medborgare.

– Vi har inrättat en särskild specialistgrupp för att ta hand om dem som skadades av lastbilen och även anhöriga till avlidna, säger Fredrik Lihammer, skadechef på Moderna försäkringar.
”Redo att hjälpa alla”

– Sedan den fruktansvärda händelsen har vi haft fullservice för att hjälpa de drabbade och deras anhöriga. Och vi har verkligen försökt att sprida informationen om att vi finns här och att de är vi som lämnar ersättning i enlighet med trafikförsäkringen.

Enligt Fredrik Lihammer har Moderna försäkringar försökt förmedla sina kontaktuppgifter genom såväl media, som sjukhus och ambassader, för att nå alla drabbade.

– Vi står redo att hjälpa alla de som är drabbade. Skaderegleringen pågår, på så sätt att vi har upprättat kontakt med alla direkt drabbade och deras ombud, säger Fredrik Lihammer.

– Trafikförsäkringen är en obligatorisk försäkring som innebär att personskador och/eller sakskador i följd av trafik ersätts, säger Fredrik Lihammer.
Ersättning till närstående

Vad som ersätts via trafikförsäkringen är kostnader, sveda och värk, hushållets inkomstbortfall, livsvarigt, samt bestående men.

Vid dödsfall betalas även en branschgemensam ersättning till närstående, som föräldrar, barn, make/maka och eventuellt sammanboende syskon, på 40 000 kronor per person.

Även föräldrarna till det andra utländska dödsoffret, den belgiska småbarnsmamman Mailis Dereymaeker, 31, har i ett mejl till Aftonbladet uttryckt sin besvikelse över Sveriges agerande efter terrorattacken.

Offrets föräldrar vädjar till statsministern och ber honom ta hand om deras sons familj. Statsministern svarar i princip att "Ja, det var ju tråkigt det här. Det var tråkigt för mig också. Ni får ersättning genom försäkringsbolaget, precis som alla andra som råkar bli skadade i trafiken". Sossarnas förmåga att ta ansvar för sina tillkortakommanden har nog aldrig varit såhär pinsamt dålig, skämmes tamigfan :mad: Hade ni bedrivit en sund och ansvarstagande invandringspolitik som såg till att verkställa utvisningar rent praktiskt hade offren på Drottninggatan troligtvis varit i livet idag. Men att ta ansvar för det, det är tydligen för mycket begärt...

”Den 7 april 2017 var den mest tragiska och dramatiska dagen under min tid som statsminister”, kan tänka mig att det var skitjobbigt, för dig, som statsminister. Det var säkert jobbigt för offren också, och deras familjer. Men framförallt för dig, för du är ju statsminister. Pucko! :mad:
 

Twintorsk

Gudomlig sporthojare
Gick med
24 Apr 2011
Ort
Göteborg
Hoj
2004 Triumph Thruxton
Haha, ja.. men i realiteten är f-bolagen lagstiftande instans i sverige. Blir det för dyrt att ersätta offer för terrorism eller gruppvåldtäkter, väpnade rån osv, då är det försäkringsbolagen som kommer kräva och driva igenom lagändringar och efterlevnad, oavsett vilka clowner som sitter vid makten. Så låt det kosta dom så stora summor att försäkringsbolagens försäkringsbolag sätter ner foten. För den flate jävla svensken kommer aldrig göra eller kräva ett piss.
 

Wunder

Gudomlig sporthojare
Gick med
5 Apr 2004
Ort
Umeå
Hoj
GSX-R400 -87 & DR 800 -90
Bilar alltså.
Tyvärr är det ju oftast ens eget fel när det krånglar.

Först var det höger drivknut. "Byt den trasiga damasken och fyll på med fett" var receptet. Gjordes väl inte direkt i tid, och när det väl gjordes upptäcktes att även vänster drivknut börjat knacka. Nåväl, jag siktar på att köra vidare och låtsas som ingenting.

Sen var det ett trasigt centrallåsrelä som drog ur batteriet. Bort med säkringen bara. Nu får man låsa alla dörrar manuellt som nån jävla grottmänniska.

Sen struntade man i att kolla vätskenivåerna i motorutrymmet. Såpass att kopplingshuvudcylindern gick torr och sög i sej luft. Nu är vätskan påfylld, men kopplingen är svampig som fan och vill inte riktigt frikoppla.

Sen var det ju dags att byta till vinterdäck. Idag, och inte en sekund för tidigt upptäckte jag när det var underkylt regn och snorhalka. Tillika blankslitna sommardäck på bilen.
Bilen köptes för övrigt utan vinterdäck. Man chansar att vinterdäcken till gamla bilen ska passa. Visar sej vara annan dimension och större centrumhål. Bultmönstret var iallafall någorlunda likt så jag tvingar dit hjulen iallafall. Älskar att byta däck utomhus när det är mörkt, blött och kallt!
Verkar funka tills jag ska köra iväg och hör hur det skrapar.
Fälgarna tar i bromsoken.
Är säkert bara några tiondelar rost som försvinner av sej själv. YOLO.

Blir intressant att köra till jobbet imorrn.
 

L. Mäkinen

Gudomlig sporthojare
Gick med
20 Jul 2016
Ort
Örsundsbro
Hoj
Yamaha MT09 -21, Honda CBR1000F - 87, avverkat: olika
Först var det höger drivknut. "Byt den trasiga damasken och fyll på med fett" var receptet. Gjordes väl inte direkt i tid, och när det väl gjordes upptäcktes att även vänster drivknut börjat knacka. Nåväl, jag siktar på att köra vidare och låtsas som ingenting.
Efter att jag upptäckte priserna på drivaxlar hos http://www.jandrcvjoints.co.uk/ har jag slutat kladda med damaskbyte. Ut med det gamla, in med det nya!
 

Bushido

Skånsk Säckpipsninja
Gick med
9 Sep 2006
Ort
Sydöst
Hoj
HD Ultra Limited - 19, HD Heritage Softail -03, Yamaha R1 -99, Yamaha RD350YPVS -83, Yamaha DT125LC -85, Kawasaki KV75 -78, Yamaha YSR80 -86
Bilar alltså.
Tyvärr är det ju oftast ens eget fel när det krånglar.

Först var det höger drivknut. "Byt den trasiga damasken och fyll på med fett" var receptet. Gjordes väl inte direkt i tid, och när det väl gjordes upptäcktes att även vänster drivknut börjat knacka. Nåväl, jag siktar på att köra vidare och låtsas som ingenting.

Sen var det ett trasigt centrallåsrelä som drog ur batteriet. Bort med säkringen bara. Nu får man låsa alla dörrar manuellt som nån jävla grottmänniska.

Sen struntade man i att kolla vätskenivåerna i motorutrymmet. Såpass att kopplingshuvudcylindern gick torr och sög i sej luft. Nu är vätskan påfylld, men kopplingen är svampig som fan och vill inte riktigt frikoppla.

Sen var det ju dags att byta till vinterdäck. Idag, och inte en sekund för tidigt upptäckte jag när det var underkylt regn och snorhalka. Tillika blankslitna sommardäck på bilen.
Bilen köptes för övrigt utan vinterdäck. Man chansar att vinterdäcken till gamla bilen ska passa. Visar sej vara annan dimension och större centrumhål. Bultmönstret var iallafall någorlunda likt så jag tvingar dit hjulen iallafall. Älskar att byta däck utomhus när det är mörkt, blött och kallt!
Verkar funka tills jag ska köra iväg och hör hur det skrapar.
Fälgarna tar i bromsoken.
Är säkert bara några tiondelar rost som försvinner av sej själv. YOLO.

Blir intressant att köra till jobbet imorrn.

Förlåt att jag skrattar, men du skapar ju inte direkt de bästa förutsättningarna för ett problemfritt bilägande när du gör en vana av att skjuta upp saker och dessutom kör med devisen "Det sliter till sig, yolo!" :D Nåväl, önskar dig lycka till :tummenuppp
 

Wunder

Gudomlig sporthojare
Gick med
5 Apr 2004
Ort
Umeå
Hoj
GSX-R400 -87 & DR 800 -90
Efter att jag upptäckte priserna på drivaxlar hos http://www.jandrcvjoints.co.uk/ har jag slutat kladda med damaskbyte. Ut med det gamla, in med det nya!
Det där var ju svinbilligt!
Blir till att byta i vår när man kan kladda utomhus.
Förlåt att jag skrattar, men du skapar ju inte direkt de bästa förutsättningarna för ett problemfritt bilägande när du gör en vana av att skjuta upp saker och dessutom kör med devisen "Det sliter till sig, yolo!" :D Nåväl, önskar dig lycka till :tummenuppp
Det är en jävla tur man kör japanskt. Bilhelvetet är närapå odödligt trots min misshandel. Skadar ju inte heller att den kostade som en fika i inköp, är bränslesnål och i övrigt rätt trevlig.

För övrigt försökte jag köra "Det sliter till sig, yolo!" en gång i min ungdom när jag råkat montera en liten distans som del av ett rullager på utgående axeln till moppen. Det skiljde även där nån tiondels millimeter i storlek. Funkade inte alls. Motorn blev helt stum. Det upptäckte jag såklart först efter att jag monterat klart allting. Var bara att riva allt igen. Sachs-motor, förfärlig att skruva i.
 

MrsZ

Anpassar farten efter omständigheterna
Gick med
30 Nov 2011
Ort
hos maken
Hoj
Ducati 900SS
Säljare är ett släkte för sig. :gnissla Min roman har knappt hunnit ut hos nätbokhandlarna förrän säljare letar upp mitt privata mobilnummer och ska kränga marknadsföring. :huvet
Om någon vill läsa om en tjej och en kille på motorcykelresa genom Europa medan egna hojen står i garaget så är det kul. Något behov att slänga ut en massa pengar på att pusha för den har jag inte. Det räckte med att skriva den. :D Om någon läser den och gillar den så hoppas jag att hen tipsar om den till någon annan. Jag tror på djungeltelegrafen i modern tappning. :tummenupp
 

spixer

spiff
Gick med
20 Jun 2007
Ort
Skåne
Hoj
yzf 1000R och FZR1000
Säljare är ett släkte för sig. :gnissla Min roman har knappt hunnit ut hos nätbokhandlarna förrän säljare letar upp mitt privata mobilnummer och ska kränga marknadsföring. :huvet
Om någon vill läsa om en tjej och en kille på motorcykelresa genom Europa medan egna hojen står i garaget så är det kul. Något behov att slänga ut en massa pengar på att pusha för den har jag inte. Det räckte med att skriva den. :D Om någon läser den och gillar den så hoppas jag att hen tipsar om den till någon annan. Jag tror på djungeltelegrafen i modern tappning. :tummenupp

Och var kan man köpa den då? :D
 

MrsZ

Anpassar farten efter omständigheterna
Gick med
30 Nov 2011
Ort
hos maken
Hoj
Ducati 900SS
Bäst pris för närvarande har Bokus. Finns även på Adlibris. Jag väntar på att scanningen ska bli klar så kommer den som e-bok också. Nyfiken på titeln? :7peta
 

SwePace

Den enda lätta dagen är gårdagen.
Gick med
10 Jun 2008
Ort
Segeltorp
Hoj
KTM 690 smc-r -20
03:30

Vaknar av att jag blir biten i örat. Hårt.

Det var starten på den här dagen.
 
Nyheter
Provkörning pågår: läckra Yamaha XSR 900 GP

Sandy kör XSR 900 GP All...

Bike på Ténéré Spirit Experience i Marocko!

Yamahas fabriksteam i Rally...

Besök oss på BikeDagarna i Trollhättan!

Årets BikeDagar har precis ...

Besök oss på BikeDagarna i Trollhättan!

Årets BikeDagar har precis ...

Anmälan till Start2Ride 2024 har öppnat

Screenshot Biljettförsäl...

Anmälan öppen till HUSQVARNA TREK 2024

Nu är ägare av Husqvarna No...

Peter kör nya Svartpilen 801

Bara några kilometer från a...

En helt ny Husqvarna!

Bara några kilometer från a...

Anmälan öppen till Ducatis DRE Adventure 2024

För sjunde gången i ordning...

Anmälan till Start2Ride 2024 har öppnat

Screenshot Nu har biljet...

Top