hur gör ni potatismos ?

Tänkte ge mig på att göra potatismos idag , inte pulvermos då , hur gör ni ?
Jag är kass på att laga mat så förklara gärna bra

1. Koka potatis tills den är klar(känn med gaffel eller tandpetare)
2. Häll av vattnet
3. Mosa potatisen till mindre bitar med gaffeln
4. tillsätt mjölk, en klick smör och gärna lite aromat
5. vispa med elvisp på ganska låga varv
6. Smaka av med salt och peppar och vispa ner mer mjölk om du vill ha den lösare
 
Äter du 3 potatisar i vanliga fall så ta 4-5 stycken nu. Skala och skär ned i småbitar så går det fort att koka dem.

När de är normalkokta så häller du av vattnet, tar fram mosstöten och mjölk(grädde) lite smör(flytande går bra) och salt och vitpeppar. Häll i en skvätt av varje vätska och lite krydda och mosa ihop det.

Servera till nått gott dött djur med pikant sås!

Lycka till!
 
Tänkte ge mig på att göra potatismos idag , inte pulvermos då , hur gör ni ?
Jag är kass på att laga mat så förklara gärna bra

Skala potatis
Skär dem i halvor (då blir koktiden kortare)
Koka potatisen
Pressa potatisen (har du ingen potatispress så funkar det med elvisp tex.)
Släng i en liiiiten klick smör.
Blanda i mjölk (lite i taget) tills konsistensen är som du vill ha den.
För att få moset fluffigt så använd två gafflar som du rör med. Lägg dem mot varandra, vända åt samma håll och använd som "sked"
Värm på moset lite, för mjölken har säkert gjort det kallt.
Salta, peppra!

/Carin
 
2905935 Skala potatis
Skär dem i halvor (då blir koktiden kortare)
Koka potatisen
Pressa potatisen (har du ingen potatispress så funkar det med elvisp tex.)
Släng i en liiiiten klick smör.
Blanda i mjölk (lite i taget) tills konsistensen är som du vill ha den.
För att få moset fluffigt så använd två gafflar som du rör med. Lägg dem mot varandra, vända åt samma håll och använd som "sked"
Värm på moset lite, för mjölken har säkert gjort det kallt.
Salta, peppra!

/Carin
Jag brukar ha i lite vitpeppar i moset för att få det lite smakrikare, även då med aromat och salt i!

Vispar alltid med elvisp, så blir det fluffigt och gottit :)
 
Jag brukar ta tre potatisar, lägga dom på golvet och trampa på dom. Sedan tar man skyffeln och skyfflar upp dom, häller på mjölk, saltar och så är det klart! Jettegott :drool
 
Skär ner mjölig potatis i mindre bitar.
Koka tills de är mjuka, ca 10 - 15 minuter.
Mosa till potatisen med elvispen lite, vispa inte.
Häll på VARM mjölk och en liten klick smör. Vispa.
Häll på mjölk och vispa tills det blivit riktigt fluffigt.
Smaka av med salt och peppar. ÄT!
 
Sledgehammer_With_Fiberglass_Handle.jpg


+

potato_1.jpg


?
 
koka päror, vispa med elvisp satan, blanda med lite mjölk och smält smör, krydda med vafan du vill ha (vadhelst du tycker är gott, förslagsvis salt, peppar och kanske nåt mer), vispa lite till satan, stoppa i munnen, tugga och svälj. mums!:D
 
Jag gör som Korvis, kör med elvisp på slutet. Blir fluffigt värre. :) Men kör inte för länge för då blir det bara tapetklister av det...
 
Hemligheten bakom ett gott potatismos.

1. Bra, mjölig potatissort. Mandelpotatis om man vill lyxa till det.

2. Gräddmjölk (50% grädde 50% mjölk) som är varm.

3. Riktigt smör.

4. Nymalen peppar och muskot.


Hemligheten ligger i råvarorna! Och kom ihåg, du frågade efter ett gott mos. Inte nyttigt. :tummenupp
 
Samma som Watson, fast med en stoooor klick butter:)

klistermos e jättegott, så kör på med elvispen:)

nu börjar d kurra i min mage:gnissla
 
Kändiskockens recept:
8 medelstora potatisar
Skala, dela & koka till mjukt
Mosa tillsammans med 1/2 kg riktigt smör :drool

Mitt:
8 medelstora potatisar
Skala, dela & koka till mjukt
Mosa tillsammans med rödmjölk + en rimlig klick margarin + aromat till lagom konsistens

bonustips:
Skiva och fräs renskav, hackad lök, salt och svartpeppar, red det med lite mjölk, idealmjöl och lite soja för färgens skull så det blir lagom simmigt.

Servera med lingonsylt :D
/Danne
 
2906018 Hemligheten bakom ett gott potatismos.

1. Bra, mjölig potatissort. Mandelpotatis om man vill lyxa till det.

2. Gräddmjölk (50% grädde 50% mjölk) som är varm.

3. Riktigt smör.

4. Nymalen peppar och muskot.


Hemligheten ligger i råvarorna! Och kom ihåg, du frågade efter ett gott mos. Inte nyttigt. :tummenupp
:fakta

Hackad Persilja kan blandas ned i slutändan för smakens skull.
 
1. Koka potatis tills den är klar(känn med gaffel eller tandpetare)
2. Häll av vattnet
3. Mosa potatisen till mindre bitar med gaffeln
4. tillsätt mjölk, en klick smör och gärna lite aromat
5. vispa med elvisp på ganska låga varv
6. Smaka av med salt och peppar och vispa ner mer mjölk om du vill ha den lösare

man kan åxå tillsätta ett ägg (rått) så blir det litte mera fluffit men glöm inte dill:tummenupp
 
Back
Top