Grilltråden

Verkar som om ni missat det svenskaste av allt.
Falukorv i tjocka skivor med grillolja. Mmm va gott.
Till detta en pasasallad med kvibille gräddädel och matlagningsgrädde
eller varför inte en hemlagad potatissallad med äpple och massor av gräddfil.
 

Vilka mängder ska det vara av varje då?

Oddjob! Fram med receptet (komplett) nudå! :yoparty




Äh har du ingen känsla människa? :va


Jaja, jag vet inte riktigt,

x häll i olivolja så du nästan täcker köttet,
x sen i med en skvätt rödvin (några matskedar)
x täck köttet med ett tunt lager av kryddorna (så att man bara ser kryddor, bara på ena sidan annars blir det för mycket)
x i med kanske hälften så mycket kalvfond som olivolja.
x och sen stjälper du i en massa vitlök (helst minst 2 på en bit kött)
x och runt 1-2 gula lökar (en stor, två små) till två bitar kött.
x 1 matsked rökessens (sk. liquid smoke) per köttbit, hel fläskfilé är nog närmre 2-3 maskedar.

Det är inte så noga, har du en matlagar-gen så fixar du ju det utan problem.
rödlök, kinesisk vitlök, chilipulver och honung funkar med, bara att prova saker du tror blir gott.

OBS!!!!! jag glömde skriva att om du har rökessens (sk. liquid smoke)
så häll i typ en matsked per köttbit av det.



Sen låter du det ligga och sippra in, vet inte om det hjälper att vända på påsen,
men det brukar jag sitta och göra ett tag med.
 
Last edited:
Äh har du ingen känsla människa? :va


Jaja, jag vet inte riktigt,

x häll i olivolja så du nästan täcker köttet,
x sen i med en skvätt rödvin (några matskedar)
x täck köttet med ett tunt lager av kryddorna (så att man bara ser kryddor, bara på ena sidan annars blir det för mycket)
x i med kanske hälften så mycket kalvfond som olivolja.
x och sen stjälper du i en massa vitlök (helst minst 2 på en bit kött)
x och runt 1-2 gula lökar (en stor, två små) till två bitar kött.
x 1 matsked rökessens (sk. liquid smoke) per köttbit, hel fläskfilé är nog närmre 2-3 maskedar.

Det är inte så noga, har du en matlagar-gen så fixar du ju det utan problem.
rödlök, kinesisk vitlök, chilipulver och honung funkar med, bara att prova saker du tror blir gott.

OBS!!!!! jag glömde skriva att om du har rökessens (sk. liquid smoke)
så häll i typ en matsked per köttbit av det.



Sen låter du det ligga och sippra in, vet inte om det hjälper att vända på påsen,
men det brukar jag sitta och göra ett tag med.



Tackar :tummenupp

Nej ingen matlagarkänsla även om min matlagning enstaka gånger faktiskt hjälpt mej att ligga :yoparty charm och skitmycket vin har faktiskt varit en bättre källa till framgång. Sååå bränner man de grillade hamburgarna så GÅR det att kompensera med vin&choklad!
 
Det där lät spännande..

Hur är det att grilla ananas?
Har ätit stekta ananas skivor på hamburgare, men de måste bli kanoners o grilla på dem lite.

Jag köpte mig en weber gasolgrill och fick en liten kokbok, där fanns det recept på annansskivor man grillar och toppar med glaze och har glass till, lät jäkligt gott.

glazen bestod av 2dl apelsinjuice
1msk honung
1msk limejuice
2tsk majsenamjöl

glazen får du koka upp så den tjocknar sedan droppar du den över annansen och vaniljglassen.

:)
 
Nyheter
En vecka kvar!

Nu är det exakt en vecka kv...

Farligt vilseledande alkomätare på marknaden

Ett stort oberoende test ut...

Specialbyggd Yamaha XSR900 GP hyllar Rainey

För att fira den trefaldige...

Vi provkör Indian Sport Chief RT

I Allt om MC nummer 8 som k...

Ducati 996 SPS – fabriksny 99:a – såld för rekordsumma

När en hojfirma i Tombolo i...

Äldre än en gentleman

Vi har fotograferat en 100 ...

MV Agusta återgår till 100% eget ägande

MV Agusta Motor S.p.A. till...

MV Agusta åter självständigt

MV Agusta Motor S.p.A. till...

Kurviger – Appen som hittar vägarna du inte visste att du ville köra

Att köra motorcykel handlar...

Nya europeiska riktlinjer ska höja kvaliteten på avancerad MC-utbildning

I samband med MotoGP-racing...

Back
Top