Grilltråden

Verkar som om ni missat det svenskaste av allt.
Falukorv i tjocka skivor med grillolja. Mmm va gott.
Till detta en pasasallad med kvibille gräddädel och matlagningsgrädde
eller varför inte en hemlagad potatissallad med äpple och massor av gräddfil.
 

Vilka mängder ska det vara av varje då?

Oddjob! Fram med receptet (komplett) nudå! :yoparty




Äh har du ingen känsla människa? :va


Jaja, jag vet inte riktigt,

x häll i olivolja så du nästan täcker köttet,
x sen i med en skvätt rödvin (några matskedar)
x täck köttet med ett tunt lager av kryddorna (så att man bara ser kryddor, bara på ena sidan annars blir det för mycket)
x i med kanske hälften så mycket kalvfond som olivolja.
x och sen stjälper du i en massa vitlök (helst minst 2 på en bit kött)
x och runt 1-2 gula lökar (en stor, två små) till två bitar kött.
x 1 matsked rökessens (sk. liquid smoke) per köttbit, hel fläskfilé är nog närmre 2-3 maskedar.

Det är inte så noga, har du en matlagar-gen så fixar du ju det utan problem.
rödlök, kinesisk vitlök, chilipulver och honung funkar med, bara att prova saker du tror blir gott.

OBS!!!!! jag glömde skriva att om du har rökessens (sk. liquid smoke)
så häll i typ en matsked per köttbit av det.



Sen låter du det ligga och sippra in, vet inte om det hjälper att vända på påsen,
men det brukar jag sitta och göra ett tag med.
 
Last edited:
Äh har du ingen känsla människa? :va


Jaja, jag vet inte riktigt,

x häll i olivolja så du nästan täcker köttet,
x sen i med en skvätt rödvin (några matskedar)
x täck köttet med ett tunt lager av kryddorna (så att man bara ser kryddor, bara på ena sidan annars blir det för mycket)
x i med kanske hälften så mycket kalvfond som olivolja.
x och sen stjälper du i en massa vitlök (helst minst 2 på en bit kött)
x och runt 1-2 gula lökar (en stor, två små) till två bitar kött.
x 1 matsked rökessens (sk. liquid smoke) per köttbit, hel fläskfilé är nog närmre 2-3 maskedar.

Det är inte så noga, har du en matlagar-gen så fixar du ju det utan problem.
rödlök, kinesisk vitlök, chilipulver och honung funkar med, bara att prova saker du tror blir gott.

OBS!!!!! jag glömde skriva att om du har rökessens (sk. liquid smoke)
så häll i typ en matsked per köttbit av det.



Sen låter du det ligga och sippra in, vet inte om det hjälper att vända på påsen,
men det brukar jag sitta och göra ett tag med.



Tackar :tummenupp

Nej ingen matlagarkänsla även om min matlagning enstaka gånger faktiskt hjälpt mej att ligga :yoparty charm och skitmycket vin har faktiskt varit en bättre källa till framgång. Sååå bränner man de grillade hamburgarna så GÅR det att kompensera med vin&choklad!
 
Det där lät spännande..

Hur är det att grilla ananas?
Har ätit stekta ananas skivor på hamburgare, men de måste bli kanoners o grilla på dem lite.

Jag köpte mig en weber gasolgrill och fick en liten kokbok, där fanns det recept på annansskivor man grillar och toppar med glaze och har glass till, lät jäkligt gott.

glazen bestod av 2dl apelsinjuice
1msk honung
1msk limejuice
2tsk majsenamjöl

glazen får du koka upp så den tjocknar sedan droppar du den över annansen och vaniljglassen.

:)
 
Nyheter
Vinnn en CTEK CT5 Powersport!

Svara på några enkla frågor...

Försvarsmakten väljer Yamaha XT250 som ny ordonnansmc

Yamaha Motor har vunnit en ...

Vinnarhjälmen utlämnad

Robin Axelsson lämnar över ...

Yamaha XT250 ny ordonnansmotorcykel för Försvarsmakten

Yamaha Motor Europa NV fil ...

Distinguished Gentleman’s Ride -25

Under söndagen den 18 maj d...

Dags att boka in Gotland Ring!

Upplev magiska Gotland Ring...

Öppet hus på Rapido MCK Stockholm

Lördag den 17 maj bjuds det...

Yamaha TRACER 7 & TRACER 7 GT 2025

Yamahas TRACER 7 och TRACER...

Nya Yamaha Tracer 7 och Tracer 7 GT

Yamaha har presenterat 2025...

Full fart på Bike Trollhättan-dagarna

Just nu har portarna öppnat...

Back
Top