Frågor man aldrig vågar ställa

En följdfråga till din väldigt intressanta fråga; Varför fryser Loka citron när man tar ut den ur kylen och skruvar av korken, varför är den inte redan fryst?
Jag har testat det flertalet gånger och det behöver alltså inte vara minusgrader i kylen utan det räcker att det är runt 0-1 grad. När man tar ut flaskan så ser den helt normal ut men när man sedan skruvar korken så blir det is i hela jävla flaskan på någon sekund eller två.

Dock inte alltid, det är ännu mer irriterande :mad:

Ps; Det fungerar inte på Granatäpple men det har hänt på päron.

Edit/ Ramlösa eller Loka, vem fan kommer ihåg sånt?

För lite sprit.
 
En följdfråga till din väldigt intressanta fråga; Varför fryser Loka citron när man tar ut den ur kylen och skruvar av korken, varför är den inte redan fryst?
Jag har testat det flertalet gånger och det behöver alltså inte vara minusgrader i kylen utan det räcker att det är runt 0-1 grad. När man tar ut flaskan så ser den helt normal ut men när man sedan skruvar korken så blir det is i hela jävla flaskan på någon sekund eller två.

Dock inte alltid, det är ännu mer irriterande :mad:

Ps; Det fungerar inte på Granatäpple men det har hänt på päron.

Edit/ Ramlösa eller Loka, vem fan kommer ihåg sånt?

Vattens fryspunkt sjunker när det är under tryck, så skulle gissa på att det har något att göra med kolsyran. När du öppnar flaskan släpper du ut kolsyran, och trycket sjunker, och då kommer fryspunkten upp över den temperaturen som vattnet i flaskan håller, och vips blir det hårt som en fjortispenis framför en underklädesreklamposter.
 
"Lök på laxen" är inte något positivt. Men det kanske inte var det heller :tummenupp

Citat från "det här tjöpte jag..."-tråden.

Varför är lök på laxen dåligt alltemedan grädde på moset är bra?

Skulle jag någon gång äta lax är det helt säkert lök därtill. Någon grädde på moset skulle jag däremot aldrig aptera. :zpy
 


Citat från "det här tjöpte jag..."-tråden.

Varför är lök på laxen dåligt alltemedan grädde på moset är bra?

Skulle jag någon gång äta lax är det helt säkert lök därtill. Någon grädde på moset skulle jag däremot aldrig aptera. :zpy

Du måste ju nödvändigtvis inte mosa just rotfrukter, vilket du antagligen associerade till först.
 


Citat från "det här tjöpte jag..."-tråden.

Varför är lök på laxen dåligt alltemedan grädde på moset är bra?

Skulle jag någon gång äta lax är det helt säkert lök därtill. Någon grädde på moset skulle jag däremot aldrig aptera. :zpy

Båda uttrycken avser väl något som ska anses bra, och lök är ju gott, jag kan ta ett par skedar smörstekt lök på en grillad laxfilé, däremot grädde på moset låter fördjävligt äckligt...
 
Vattens fryspunkt sjunker när det är under tryck, så skulle gissa på att det har något att göra med kolsyran. När du öppnar flaskan släpper du ut kolsyran, och trycket sjunker, och då kommer fryspunkten upp över den temperaturen som vattnet i flaskan håller, och vips blir det hårt som en fjortispenis framför en underklädesreklamposter.

Nej, det låter alldeles för långsökt. Skrotnisses teori är kort och koncis och därmed korrekt :mattias
 
Som att lägga lök på laxen. – Att göra ont värre. Det ursprungliga uttrycket var bara "lägga lök på", och syftade främst på klandrande yttranden. Uttrycket missuppfattas dock ibland och ges motsatt betydelse

Grädden på moset. – Sista tillägget eller detaljen som fullbordar helheten Jämför "Pricken över i:et" och "Lök på laxen".
 
Men lite grädde i moset. Det måste väl funka.!? Då blir det fylligt och gott. Massa smör oxå såklart. :)

//M

Självklart! Det har Mamma sagt och hennes mat är, som av en händelse, godast på planeten. Det är bara tanter av den gamla skolan som kan få till t ex överjordiskt goda såser utan konstigheter alls.

Grädde är en smakhöjare utan motsvarighet.:fakta
 
Självklart! Det har Mamma sagt och hennes mat är, som av en händelse, godast på planeten. Det är bara tanter av den gamla skolan som kan få till t ex överjordiskt goda såser utan konstigheter alls.

Grädde är en smakhöjare utan motsvarighet.:fakta

Har vi samma mamma?
Min mamma lagar nämligen världens godaste mat.

Smör och grädde ingår i nästan alla recept och det är absolut en smakförhöjare.
 
New sheriff in town :fakta
Frågan är ju varför du publicerar ritade snoppar på ett mc-forum?

Bantartråden. Jag fick en frågan på mina favoritövningar. Länkade till en övning som håller både värme och ståndet uppe. Precis som någon påpekat så finns det en tråd med "nakna" kvinnor och när man publicerar något med satir så åker man ut.
 
1.Pm:a länken :)
2.Dumt.

edit: var fan tog citatet vägen?
 
Last edited:
Nyheter
European Bike Week: 2-7 september 2025

Under veckan den 2 – ...

Michael Schumachers Honda Fireblade såld på auktion

Michael Schumachers Honda F...

Dags för Mälaren runt 2025 – 16 augusti

Lördagen den 16 augusti 202...

Retrohoj från Honda presenterad på Suzuka

Under 46:e Coca Cola 8-timm...

Sandvikens franskaste Triumph

I Norrtälje kunde vi se hur...

Hydet Dirt Drag #2 – Helt enkelt skitkul

Den 2 augusti körde Hydet M...

A ride for our child, Tyra

MC-kortegen ”A ride for our...

Mälaren Runt #40 – 16 augusti

Lördagen den 16 augusti kör...

Specialbyggd Yamaha XSR900 GP

För att fira den trefaldige...

Dragracing-EM på Tierp Arena 7-10 augusti

Den 7–10 augusti 2025 förva...

Back
Top