Fin restaurang i Sthlm?

tvålen

Sporthojsnörd
Gick med
15 Nov 2004
Hoj
XL650V, GSXR600, GSXR750
Middag med en brewd imorrnkväll!

Det ska vara fint och mysigt, att det kostar lite spelar inte så stor roll.

Ge mig era bästa tips!

:ligga uppdatering kommer imorrnkväll.

Puzz
 
Om pengar inte är något problem, Matthias Dahlgren vid Grand hotel. Enda restaurangen som någonsin fått 10 av 10 av krogkommissionen, också av många ansedd norra Europas bästa restaurang. Grymt bra.

De skrev bl.a.

"Krogkommissionen har äntligen hittat en restaurang som är värd högsta betyg. Mathias Dahlgren - Bocuse d'Or-vinnaren, den Guide Michelin-belönade fyrfaldige Kockarnas Kock - remixar med enastående handlag konservativ guldkrogskost med närproducerad, distinkt skandinavisk, finmat. Servisen är personlig och smart. Den skyhöga servicenivån en publikattraktion i sig. Lokalen slår an en närmast sakral ton. Den som stjäl, sparar eller lånar ihop tillräckligt för att kunna betala den hiskeliga notan har en enastående afton att se fram emot."

Kan inte annat än hålla med.
 
Last edited:
Mysigt, bra service, bra käk, bra pris: Bara Vi, Skånegatan 59. Beställ bord så fort du kan!!! Blir fullbokat på nolltid.
 
finns några italienska mysiga restauranger med trevlig personal i gamla stan på österlånggatan tror jag det var utav gatorna där(den gatan since-fiction bokhandeln ligger på hur som). En utav restaurangerna verkade rätt specialiserade på viner.
 
Om pengar inte är något problem, Matthias Dahlgren vid Grand hotel. Enda restaurangen som någonsin fått 10 av 10 av krogkommissionen, också av många ansedd norra Europas bästa restaurang. Grymt bra.

De skrev bl.a.

"Krogkommissionen har äntligen hittat en restaurang som är värd högsta betyg. Mathias Dahlgren - Bocuse d'Or-vinnaren, den Guide Michelin-belönade fyrfaldige Kockarnas Kock - remixar med enastående handlag konservativ guldkrogskost med närproducerad, distinkt skandinavisk, finmat. Servisen är personlig och smart. Den skyhöga servicenivån en publikattraktion i sig. Lokalen slår an en närmast sakral ton. Den som stjäl, sparar eller lånar ihop tillräckligt för att kunna betala den hiskeliga notan har en enastående afton att se fram emot."

Kan inte annat än hålla med.

Är detta ett ställe där "om du behöver fråga så har du ändå inte råd" eller räcker det med ytterligare ett pantbrev på kåken?

Henrik
 
Okej, när du säger en "fin restaurang" i sthlm menar du då det ALLRA bästa och mest exklusivaste då? Kan bli en dyr historia.
Jag har en favorit restaurang som ligger precis vid Odenplan och har en bred meny, schysst käk till schyssta priser och en ganska soft stämmning.
De har allt i italiensk väg.
Primo heter den. Boka gärna bord, populärt ställe.
http://www.restaurangguiden.com/sth/vasastan/primociaociao/valkommenRG.aspx

Prova annars Beirut cafè
http://www.beirutcafe.se/RestFood.aspx?p=rest-food
 
Är detta ett ställe där "om du behöver fråga så har du ändå inte råd" eller räcker det med ytterligare ett pantbrev på kåken?

Henrik

Tja.. Vi var sex pers, fördrink, avsmakningsmeny, vinmeny, kaffe och 1800-talscognac, totalt tror jag vi pröjsade 18 loppor, så det är nere på 3 per skalle. Då kostade cognacen 400 kr/cl, och man måste inte ha varken avsmakningsmeny eller vinmeny. Tror man kan få ner det till i runda slängar en tusenlapp per skalle och fortfarande ha det grymt bra.
 
Finns inga fina restauranger i sthlm, sibyllahaket i Månkarbo är det närmaste du kommer.

Ahh.. Vilket klassiskt stopp när man reste söderut.
Tyvär måste man ju svänga av nya E4'a för att komma dit. Dock är burgarna värt omvägen ibland :tummenupp

Men du har nog lite fel i att det inte finns fina resturnger i Stockholm.
Jag tycker det finns överallt.. Fast då är man väll kanske lite av en bondjävel, som inte är så van vid fina resturanger. :(
 
Den dag Ciao Ciao hamnar på min pluslista så är jag förmodligen senil, schizofren och allmänt fläng i bollen.

Men något som brukar smälla bra hos cheyer är annars klassiker som Prinsen eller Sturehof... ligger nära champagnebaren också men båda serverar hyffsat bubbel om man så vill också.

Grill är inte heller fel men annars har du verkligen guldtipset högt upp i tråden... Mathias på Grand... oslagbart. (Då bor jag ändå inte så långt ifrån Edsbacka Krog)
 
Tja.. Vi var sex pers, fördrink, avsmakningsmeny, vinmeny, kaffe och 1800-talscognac, totalt tror jag vi pröjsade 18 loppor, så det är nere på 3 per skalle. Då kostade cognacen 400 kr/cl, och man måste inte ha varken avsmakningsmeny eller vinmeny. Tror man kan få ner det till i runda slängar en tusenlapp per skalle och fortfarande ha det grymt bra.

Ja ja,som hemma på favvokrogen då,brukar landa på en 2-3/skalle.

Ska res. nästa gång jag kommer till stockholm,hur långt i förväg måste man ringa?

Henrik
 
Den dag Ciao Ciao hamnar på min pluslista så är jag förmodligen senil, schizofren och allmänt fläng i bollen.

Har du varit på Primo vi Odenplan?? :7peta

Edit: Har inte besökt de andra ställerna på deras hemsida, men Primo gillar jag.

Edit2: Jag sa aldrig att det var det BÄSTA, men om man ska ha en trevlig middag med trevlig mat/stämning och inte vilja betala flera tusen kan detta vara ett alternativ. ;)
 
Ja ja,som hemma på favvokrogen då,brukar landa på en 2-3/skalle.

Ska res. nästa gång jag kommer till stockholm,hur långt i förväg måste man ringa?

Henrik

En månad i förväg, har jag för mig. De har ett lite speciellt system, om jag inte missminner mig, som går ut på att man inte kan ringa s.a.s. längre i förväg än en månad, men det gör också att man i princip måste ringa precis en månad innan. Men det är ju bara att ringa och kolla med dem.
 
Om pengar inte är något problem, Matthias Dahlgren vid Grand hotel. Enda restaurangen som någonsin fått 10 av 10 av krogkommissionen, också av många ansedd norra Europas bästa restaurang. Grymt bra.

De skrev bl.a.

"Krogkommissionen har äntligen hittat en restaurang som är värd högsta betyg. Mathias Dahlgren - Bocuse d'Or-vinnaren, den Guide Michelin-belönade fyrfaldige Kockarnas Kock - remixar med enastående handlag konservativ guldkrogskost med närproducerad, distinkt skandinavisk, finmat. Servisen är personlig och smart. Den skyhöga servicenivån en publikattraktion i sig. Lokalen slår an en närmast sakral ton. Den som stjäl, sparar eller lånar ihop tillräckligt för att kunna betala den hiskeliga notan har en enastående afton att se fram emot."

Kan inte annat än hålla med.

Kan bara hålla med. Underbart koncept med alla "små" rätter att välja bland.
Den som ska dit och om nässelkrutongerna finns kvar :tummenupp

/ Linus
 
Har du varit på Primo vi Odenplan?? :7peta

Edit: Har inte besökt de andra ställerna på deras hemsida, men Primo gillar jag.

Edit2: Jag sa aldrig att det var det BÄSTA, men om man ska ha en trevlig middag med trevlig mat/stämning och inte vilja betala flera tusen kan detta vara ett alternativ. ;)

Alla heter väl Primo Ciao ciao?
Jag har varit på 3 av deras resturanger, men inte den vid Odenplan. Övriga är precis likvärdiga så jag misstänker att standarden på samtliga deras rusturanger är samma.

Jag skulle mer kalla det ett schyst lunchställe som även lämpar sig för en liten enklare middag ute på kvällen. Absolut inget jag skulle gå till om man ska slå på stort eller ha ngt mysigt o trevligt, mao inget jag skulle rekomendera TS. Ska man impa på någon är väl en resturang som erbjuder hämtpizza aldrig ett alternativ ;)
 
Back
Top