Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Gambas Pil-Pil kanske?
Receptet är beräknat till 4 personer.
500 gr råa tigerräkor
3 tunt skivade vitlöksklyftor
2 röda chilifrukter, skivade
1 dl olivolja
färsk mynta
en näve rostade pinjekärnor
lime eller citron
Blanda alla ingredienserna och lägg allt i en form. Marinera räkorna med stjärtskalet på i ca 2 timmar. Stek i ugn på 250 grader i ca 5 - 10 minuter alternativt i stekpanna. Absolut inte för länge för då blir räkorna torra och sega. Räkorna är färdiga när de blivit rosafärgade.
Servera med bröd (rostat), rostade pinjekärnor, lime och färsk mynta.
En väldigt söt efterrätt (men jag älskar den ändå). Gör en liten pannkaka som fylls med Ananaskeso och serveras med massor av god frukt. Funkar nog också som efterrätt när man tänker efter...
Bäver.Vad ska ni äta på nyår?
Det handlar inte om hur många rätter som serveras utan om drinkarna före under och efter måltiden. Själva måltiden kan bestå av en påse jordnötter eller vad som helst som är törsdrivande, typ chips eller finska pinnar.
Jag trodde jag hade gjort klart det där redan?
Trerätters:
Förrätt: Risifrutti, valfri smak
Varmrätt: Billys Pan-Pizza
Efterrätt: Piggelin, snyggt upplagda på asiett.
En enkel och jäkligt god förrätt är:
Parma /seranoskinka eller annan lufttorkad skinka som du sedan använder för att rulla in en bit nätmelon, rödlök, ruccola och färsk basilika.
Serveras med chevrétoast som är så enkelt som centimetertjocka skivor baguette med en skiva chevré som man låter få färg i ugnen och sedan ringlar flytande honung över.
Klart!
Gott och inte sådär kletigt, flott och äckligt och 80tal som skagentoast..
Bra tips där. Chevrén hade jag smått planerat redan, hittade ett recept med delad spetspaprika fylld med chevré, kryddad med lite svartpeppar och hackad valnöt. Men kanske ska köra toast till ändå
Chevré är fan bland det godaste som finns. En skiva som man steker lätt tillsammans med ett klyftat päron som får glaseras i socker och kanel, toppat med honung, sedan alltsammans lite färgat efter en sväng under grillen. Ujuj..
![]() |
Dags att boka in Gotland Ring!
Upplev magiska Gotland Ring... |
![]() |
Öppet hus på Rapido MCK Stockholm
Lördag den 17 maj bjuds det... |
![]() |
Yamaha TRACER 7 & TRACER 7 GT 2025
Yamahas TRACER 7 och TRACER... |
![]() |
Nya Yamaha Tracer 7 och Tracer 7 GT
Yamaha har presenterat 2025... |
![]() |
Full fart på Bike Trollhättan-dagarna
Just nu har portarna öppnat... |
![]() |
MV Agusta inför fem års garanti
MV Agusta tar ett nytt steg... |
![]() |
MV Agusta förlänger garantin till fem år
Italienska motorcykeltillve... |
Bilprovningen: Motorcyklar överlag i gott skick
Foto: Bilprovningen Nu ä... |
|
![]() |
Färre döda i vägtrafiken
Foto: Jacob Sjöman, Transpo... |
![]() |
Idag inleds nationella potthålsveckan
I år äger Nationella Potthå... |