Dagens journalism...

Skäggot

Sporthojsnörd
Gick med
3 May 2011
Ort
Hemma
Hoj
monark
Erik Ohlsson: Stockholms gängvåld var inte bättre förr


Passerade Södermannagatan 43 och kom att tänka på Harry Kullman, författaren.

43-an figurerar i ”Gårdarnas krig”. Det är en klassisk ungdomsbok som utkom redan 1959. Kullman skildrar sin uppväxt i 1930-talets Stockholm, på Södermannagatan eller ”Fattigmannagatan” som den kallades då.

Huvudpersonen, som Kullman gett namnet Henry, är elva år och har flyttat till Söder från Malmö med mamma, pappa och syskon. Henry hamnar i ett gäng med jämnåriga, men står lite utanför.

När jag som elvaåring lånade boken på biblioteket i Östersund kände jag starkt för den drömske och boksynte Henry.

Jag läste om ”Gårdarnas krig” nyligen. Som medelålders plus har perspektivet ändrats. Nu fastnar jag för våldet, och för de passiva vuxna.

En av Henrys kamrater blir ihjälkörd på Ringvägen sedan han fallit av en lastbil han hängt bak på. Gängen slåss mot varandra. Hemgjorda rent livsfarliga vapen kommer till användning. Föräldrarna orkar inte riktigt med sina barn utan sitter fast i ledsamhet, oro över pengar, alkoholism.

Jag tycker att det finns mycket att lära av ”Gårdarnas krig”. Till exempel att slagsmål, otrygghet och trasiga familjer inte är något nytt under solen. Någon Södermalmsidyll har nog aldrig funnits.

En annan lärdom är att toleransen för ”vardagsvåld” tycks ha varit större på 30-talet. Nej, det var inte bättre förr.
http://www.dn.se/sthlm/erik-ohlsson-stockholms-gangvald-var-inte-battre-forr/
 

Markus

Gudomlig sporthojare
Gick med
12 Jan 2004
Ort
Area 08
Hoj
KTM
Säger väl allt:



Erik Ohlsson är DN:s Mellanösternkorrespondent. Han har ringa erfarenhet av slagsmål, men har flytt undan kravallpolis i Kairo, Tunis och Istanbul.



Skickat från min Nexus 5X via Tapatalk
 

Maverickgoose

Gudomlig sporthojare
Gick med
14 Jun 2011
Ort
Roslagen
Hoj
Ja
Förvisso inte politiskt men det är dessa typer av nyheter du får via din TV-licens.

Jag läser lite på svt-nyheter men tycker att det blir mer och mer likt expressen/aftonbladet. Man säljer rubriker och skriver om ren dynga.
 

TurboJugend

Ny medlem
Gick med
21 Dec 2003
Ort
-
Hoj
-
https://youtu.be/bsr49NSpk2M

Ahmed blåser både Aftonbladet och Sydsvenskan. Han påstår alltså att han har lyckats ta ut 600 000 kr som han inte har från sitt Swedbankkonto och sedan skänkt dessa pengar till fattiga i Yemen. Journalisterna blir så ivriga av historien om den muslimska Robin Hood att dom väljer att publicera utan att göra nån riktig faktakoll. Man hade ju t ex kunnat fråga sig hur han bar sig åt för att med 1-2 dagars varsel skicka 600 000 kr som han hade i kontanter till dessa fattiga stackare i Yemen. Det lär ju inte bara vara att gå in på banken med en Ica-kasse och be om att få göra några insättningar.

Den falska nyheten är nu borttagen från tidningarnas hemsidor men internet glömmer aldrig. Storslagen trollning, Ahmed! Hoppas Aftonbladet betalade bra.
 

TurboJugend

Ny medlem
Gick med
21 Dec 2003
Ort
-
Hoj
-
16-åring attackerades med molotovcocktail

Fyra pojkar i åldrarna 15-16 år sitter häktade för mordförsök i en liten ort utanför Århus, efter att ha kastat en brinnande flaska bensin på en jämnårig skolkamrat. Händelsen har väckt stort uppseende i hela Danmark.

Den 16-årige pojken som utsattes för attentatet har afghanskt ursprung, de fyra förövarna har helt danska rötter. Brottsoffret blev svårt bränd på hela underkroppen och han vårdas på sjukhus.

Nu är etnicitet helt plötsligt väldigt viktigt.

http://www.sydsvenskan.se/2017-02-09/16-aring-attackerades-med-molotovcocktail
 

Skäggot

Sporthojsnörd
Gick med
3 May 2011
Ort
Hemma
Hoj
monark
Hur gammal är ungjäveln då?
Mexiko varnar nu sina medborgare i USA att vidta ”försiktighetsåtgärder” och göra sig beredda för att återvända hem.
Detta efter att Guadalupe Garcia de Rayos, 36, nu utvisats – trots att hon bott i USA i över 20 år.
Tvåbarnsmamman har nu blivit ett exempel för Donald Trumps nya hårda politiske gentemot mexikanska medborgare i USA.
– Jag tar ingenting från någon, i stället tar han mina barns rättigheter att få vara med sin mamma, säger Garcia de Rayos till BBC.
Guadalupe Garcia de Rayos, 36
Guadalupe Garcia de Rayos, 36Foto: AP/TT
Det var i samband med ett rutinbesök hos den amerikanska migrationsmyndigheten som Guadalupe Garcia de Rayos, 36, – som bott i USA i över 20 år – fick beskedet att hon skulle utvisas.
– Jag tycker det är orättvist eftersom jag arbetar. Jag tar ingenting från någon, i stället tar han mina barns rättigheter att få vara med sin mamma.
Utvisningen av Garcia de Rayos har väckt massiva protester i USA och bilder visar hur flera demonstranter greps under onsdagskvällen i samband med att de försökte blockera det fordon som transporterade bort Garcia de Rayos från immigrationskontoret i Phoenix, Arizona.
Packa sin mammas resväskor
I ett uttalande säger Utrikesdepartementet att Guadalupes fall illustrerar ”den nya verkligheten” efter att Donald Trump intog presidentposten den 20 januari och bara dagarna efter undertecknade ett dekret i vilket han bland annat lovar att ta till med hårdhandskarna kring illegala invandrare – framförallt dem med ett brottsregister.
2009 erkände Guadalupe Garcia de Rayos att hon använt falska dokument för att få ett jobb och skulle utvisas senast 2013.
Men tack vare den dåvarande president Barack Obamas mer tillåtande politk kring migranter som kommit till landet som barn fick hon stanna.
Garcia de Rayos har även själv två barn tillsammans med sin make som hon nu tvingats lämna kvar i USA, landet hon bott i större delen av sitt liv.
– Ingen ska behöva gå igenom smärtan att behöva packa sin mammas resväskor, säger dottern Jaqueline under en presskonferens och meddelar att hon ska fortsätta kämpa för sin mammas rättigheter.
”Ett krig mot immigranter”
Enligt Garcia de Rayos advokat skulle hon transporteras till staden Nogales intill den mexikanska gränsen på torsdagsmorgonen och menar att ”ett krig mot immigranter” nu har startat i USA.
”Fallet García de Rayos illustrerar den nya verkligheten för den mexikanska befolkningen som bor i USA, som nu står inför det allvarligaste införandet av invandringskontroller” skriver UD i sitt uttalande och fortsätter:
”Av den anledningen uppmanas nu alla mexikaner att vidta försiktighetsåtgärder och hålla kontakten med sin närmaste konsulat, för att kunna få den hjälp som behövs för att kunna möta en liknande situation”.
Bör ha en beredskapsplan
Mexikos konsulat i USA har gått ut och sagt att man nu kommer att intensifiera sitt arbetet med att ”skydda sina landsmän” och för att förutse de allt hårdare invandringsåtgärderna som kommer att genomföras av myndigheterna.
Konsulatet uppmanar även sina landsmän att ha en beredskapsplan i fall de är tvungna att återvända till Mexico igen.
Siffror från 2014 visar att omkring 11 miljoner invandrare bor illegalt i USA.
http://www.aftonbladet.se/nyheter/a/KxQe5/trump-tar-en-mamma-ifran-hennes-barn
 

Markus

Gudomlig sporthojare
Gick med
12 Jan 2004
Ort
Area 08
Hoj
KTM
Jaså det finns en elit, i alla fall enligt LO och SvD. Visst ja, bara vänstern får peka på elit. Om högern pekar på elit så är det fantasier eller tecken på sinnessjukdom.

Elit Delete.JPG
 

Lugn

Big in Japan
Gick med
22 Mar 2003
Ort
på jobbet
Hoj
Ducati SF, Husky SMR, GSXR750
Jaså det finns en elit, i alla fall enligt LO och SvD. Visst ja, bara vänstern får peka på elit. Om högern pekar på elit så är det fantasier eller tecken på sinnessjukdom.

View attachment 435687

Man skulle också kunna vända på det...

"Knegarnas löner följer inte med inflationen i andra sektorer - facklig och socialdemokratisk model har misslyckats."

Sverige har (hade tidigare) världens bästa arbetskraft med avseende på en bra balans av utbildning, praktisk erfarenhet, och en relativt hög grad av moral och enskilt ansvarstagande. Att det har gått så inihelvete dåligt överlag anser jag fackliga ledare och andra bakåtsträvare borde stå till svars för.
 

Skäggot

Sporthojsnörd
Gick med
3 May 2011
Ort
Hemma
Hoj
monark
Betyder detta att journalister har dålig utbildning och låg lön?

Farid Ikken, 40, misstänks vara våldsmannen som attackerade en polis och sköts utanför Notre-Dame i Paris på tisdagen.
Ikken har arbetet som journalist i Sverige efter att ha tagit examen på universiteten i Uppsala och Stockholm. Han har också fått ett journalistpris av EU-kommissionen för reportage om asylsökande i Sverige.
Enligt nyhetsbyrån AFP ska polisen efter dådet ha hittat en video där han svär trohet till terrorsekten IS.

http://www.expressen.se/nyheter/attackerade-polis-i-paris-har-studerat-till-journalist-i-sverige/
 

Werzion

7.3
Gick med
22 Jun 2004
Ort
Jönköping
Hoj
Ingen för tillfället

"“Sweden, who would believe this? Sweden"

Farid Ikken, 40 år, algerier och IS-terrorist, attackerar fransk polis med hammare, magisterexamen på Uppsala Universitet, journalistpris av EU-kommissionen, har drivit frilansbyrå, arbetat för Dagens industri, Sveriges Radio och Uppsala Nya Tidning samt utgivare för tidskriften Fokus Afrika osv...
"





:rofl :huvet
 

Werzion

7.3
Gick med
22 Jun 2004
Ort
Jönköping
Hoj
Ingen för tillfället
Nattens redaktionsmöte:
-Och på löpet tänkte jag att vi kör SÄPO-larmet om tusentals islamister som…
-Nej vänta, jag har annan cool grej...



DChlTdIW0AAFZZV.jpg
 

Werzion

7.3
Gick med
22 Jun 2004
Ort
Jönköping
Hoj
Ingen för tillfället
Miljopartietupp-LARGE.jpg


Miljöpartiets revansch – tillbaka över riksdagsspärren

Miljöpartiet går från katastrofsiffror till att precis klara riksdagsspärren. Partiet får 4,2 procent av stödet i den senaste opinionsmätningen från Yougov.

Inför Miljöpartiets kongress i maj hade partiet rekordlåga siffror. Efter senaste riksdagsvalet, där MP fick 6,9 procent av rösterna, hade partiet minskat till bottennoteringen 2,1 procent.

– Det här är verkligen illa för Miljöpartiet och till skillnad från andra partier så har de redan åkt ut ur riksdagen en gång och kommit igen, sa Marja Lemne, statsvetare vid Stockholms universitet, till Metro då.

Men i den senaste mätningen från Yougov, som utförts på uppdrag av Metro, är partiet tillbaka. MP har ökat till 4,2 procent, och hamnar därmed precis över riksdagsspärren. Förändringen är statistiskt säkerställd.

– Det är inte så enkelt att hitta förklaringar. Om något varit positivt så är det att Isabella Lövin har synts i debatten. En annan möjlig förklaring är att det inte varit fokus på några eländiga skandaler, säger Marja Lemne.

Samtidigt är förtroende för språkrören fortsatt lågt. I Yougovs opinionsmätning har de svarande även fått frågan vad de tycker om partiledarna. Miljöpartiets språkrör och Gudrun Schyman (Fi) ligger i botten.

– Så även om partiet gått upp lite så är förtroende för ledarna väldigt lågt. Så frågan är om uppgången är tillfällig eller inte, säger Marja Lemne.







Källa: https://www.metro.se/artikel/yougov-miljöpartiets-revansch-tillbaka-över-riksdagsspärren

Så mycket text och info om det lilla islamistiska partiet som har otroligt lite med miljön att göra.
Och ja just det, SD blev största parti, men det är väl ingen intresserad av att berätta eller analysera!?....
Opartisk och neutral journalistik...




Nedgången för Moderaterna ser ut att ha stannat upp i mätningen, på 17,4 procent, och Sverigedemokraterna är största partiet med 24,0 procent av stödet.



:näsblod:dummer:7peta:3freak:zpy
 

Skäggot

Sporthojsnörd
Gick med
3 May 2011
Ort
Hemma
Hoj
monark
Miljopartietupp-LARGE.jpg


Miljöpartiets revansch – tillbaka över riksdagsspärren

Miljöpartiet går från katastrofsiffror till att precis klara riksdagsspärren. Partiet får 4,2 procent av stödet i den senaste opinionsmätningen från Yougov.

Inför Miljöpartiets kongress i maj hade partiet rekordlåga siffror. Efter senaste riksdagsvalet, där MP fick 6,9 procent av rösterna, hade partiet minskat till bottennoteringen 2,1 procent.

– Det här är verkligen illa för Miljöpartiet och till skillnad från andra partier så har de redan åkt ut ur riksdagen en gång och kommit igen, sa Marja Lemne, statsvetare vid Stockholms universitet, till Metro då.

Men i den senaste mätningen från Yougov, som utförts på uppdrag av Metro, är partiet tillbaka. MP har ökat till 4,2 procent, och hamnar därmed precis över riksdagsspärren. Förändringen är statistiskt säkerställd.

– Det är inte så enkelt att hitta förklaringar. Om något varit positivt så är det att Isabella Lövin har synts i debatten. En annan möjlig förklaring är att det inte varit fokus på några eländiga skandaler, säger Marja Lemne.

Samtidigt är förtroende för språkrören fortsatt lågt. I Yougovs opinionsmätning har de svarande även fått frågan vad de tycker om partiledarna. Miljöpartiets språkrör och Gudrun Schyman (Fi) ligger i botten.

– Så även om partiet gått upp lite så är förtroende för ledarna väldigt lågt. Så frågan är om uppgången är tillfällig eller inte, säger Marja Lemne.







Källa: https://www.metro.se/artikel/yougov-miljöpartiets-revansch-tillbaka-över-riksdagsspärren

Så mycket text och info om det lilla islamistiska partiet som har otroligt lite med miljön att göra.
Och ja just det, SD blev största parti, men det är väl ingen intresserad av att berätta eller analysera!?....
Opartisk och neutral journalistik...




Nedgången för Moderaterna ser ut att ha stannat upp i mätningen, på 17,4 procent, och Sverigedemokraterna är största partiet med 24,0 procent av stödet.



:näsblod:dummer:7peta:3freak:zpy

Men vadå, de hann ju få med det på slutet iaf.:hihi
 

Werzion

7.3
Gick med
22 Jun 2004
Ort
Jönköping
Hoj
Ingen för tillfället
Gällande festivaler och de numera återkommande våldtäkterna och sexuella trakasserierna...

Förra året var det tv-spelens fel att vissa (ALLA!) män våldtar och mördar (kvinnor).

I år är det porrens fel

Låter som vi måste tillsätta en rejäl utredning på det här, för tydligen skiljer sig porrkonsumtionen rejält mellan de manliga Bråvallafestival-besökare och Sweden Rock-besökare. Ena konsumtionen av porr skapar våldtäkts-monster och den andra not so much...

På tal om tv-spels-artikeln, hon verkar helt ha missat att vi som är i 18-40 års ålders är de som lirat Grand Theft Auto i ung ålder, bara inte alltid med den flashigaste grafiken :hihi
 

Werzion

7.3
Gick med
22 Jun 2004
Ort
Jönköping
Hoj
Ingen för tillfället
anders-lindberg-halvbild.jpg


Det var rätt att vi räddade flyktingar​

http://www.aftonbladet.se/ledare/a/qq7Kz/det-var-ratt-att-vi-raddade-flyktingar

Minskade resurser till psykvården och ökade tillgångar till droger, främst online, sätter sina spår...
Och nej, artikeln är inte från 2015 eller 2016, utan idag, 11/7 2017... Anders Lindberg knarkar och knappar fritt på tangentbordet fortfarande...

Att mindre än 3% har riktiga asyl-skäl är en bisak, likaså att minst 82% av ensamkommande flyktingbarn ljuger om sin ålder och egentligen är vuxna män(niskor)...

Tänk alla miljontals och åter miljontals "vi" ströp miljontals och åter miljontals med pengar till för att istället gynna en ljugande individ som hade pengar och energi att ta sig hela vägen hit, omkring 450-500 mil bort, som dessutom inte har asylskäl.

1 individ vs. uppåt 30 familjer i närområdet....

"humanitär stormakt"... "världens första feministiska regering"... så mycket bullcrap...
 
Nyheter
Besök oss på BikeDagarna i Trollhättan!

Årets BikeDagar har precis ...

Anmälan till Start2Ride 2024 har öppnat

Screenshot Biljettförsäl...

Anmälan öppen till HUSQVARNA TREK 2024

Nu är ägare av Husqvarna No...

Peter kör nya Svartpilen 801

Bara några kilometer från a...

En helt ny Husqvarna!

Bara några kilometer från a...

Anmälan öppen till Ducatis DRE Adventure 2024

För sjunde gången i ordning...

Anmälan till Start2Ride 2024 har öppnat

Screenshot Nu har biljet...

Anmälan öppen till Husqvarna TREK 2024

Husqvarna TREK 2024 –...

Snart dags för ”We Ride As One”

Den 4 maj är det åter dags ...

Nyheter från skinnjätten Dainese!

Under 80- och 90-talet och ...

Top