Aprilia RS660

FettSnok

96% enligt läkaren
Gick med
22 Apr 2006
Ort
Där pepparn växer
Hoj
Aprilia RS660, Highland 950 SM
Igår, vädret kanon och vägarna torra. Kollegan hörde av sig, ”Köra en runda?”
-Precis vad jag behövde efter en lång kontorsvecka!

Han, med en ny Ducati supersport s och jag med RSen. Ut på en riktig kanonrunda, vägar krokiga som en hög med ostbågar. RSen känns som om den vore direktkopplad till talamus. Kurvorna är i 99 fal av 100 med dold utgång. Omgivningen är klassiskt landsväg, dvs helt oförlåtande och trafiken (av andra hojåkare) plötsligt uppdykande. Lite fel ingång? Inga konstigheter, en liten korrektion och hojen byter spår som en leopard på jakt, smidigt och helt odramatiskt. Efter 8 mil, obligatoriskt stopp för kaffe. Två lokala piloter har gått av och an runt RSen. Pekar, hukande, utforskande och kommer sen förbi med en rad frågor. När det är dags igen frågar kollegan ; Byta hojar nu?
Check på den! Vidare längs en myriad av s-kurvor med en lite större tvåcylindrig maskin. Gick fantastiskt fint! Sittställning påminde väldigt mycket om min tidigare VFR800. Klart mer touring än RSen. Kikar i backspegeln; Kollegan, en hyggligt välvuxen svensk ser ut som han lånat grabbens moped :hihi . 5 mil, kort stopp för byte igen. Jäklar så skönt det var att vara tillbaka på den lille! Kollegan mäkta förvånad över hur stadig och lätt den var att hålla spår med, inte en tendens till oro. Trots mycket enklare komponenter än hans Öhlinsdraperade Bolognadonna. Ett gott betyg!

Den lille 660n förtjänar sitt varmgarage.
 

Jonteponte

Har inte knäpuckarna på
Gick med
7 Mar 2003
Ort
Hemma, ibland borta.
Hoj
Kawasaki Vulcan S 2016 ABS
Är det vettiga försäkringskostnader på den?
Jag betalar 4.3K per år på Svedea. Märkesförsäkringen. Jag är då snart gubbe (50) men trodde ändå knappt att det var sant när handlaren frågade om det lät ok när han ringde bolaget i samband med att jag hämtade hojen. Tänkte att allt under kanske 10K är acceptabelt.

Det var iofs 15 år sedan jag senast jagade försäkring till Sporthoj men då var det för mig omöjligt att komma under 12-15K per år....
 

Jonteponte

Har inte knäpuckarna på
Gick med
7 Mar 2003
Ort
Hemma, ibland borta.
Hoj
Kawasaki Vulcan S 2016 ABS
Hur sitter man på en RS 660 om man är 185-186 cm lång?
Jag är 1.86 och väger minst 15 kilo "för mycket" för min längd men sitter som handen i handsken. Det enda negativa är väl att med stort arsle så finns det inte mycket till utrymme att flytta fram och tillbaks. Jag kommer inte ner ordentligt bakom originalkåpan utan lär få montera den högre kåpan om man skall komma bort från vinden lite bättre....

Den *känns* dock betydligt mindre än min GSXR-750 SRAD som jag hade en gång i tiden. På ett positivt sätt. Det är ingen extrem ställning heller. Men det är som vanligt med sporthojar att det är tryck på armarna och känns efter en timme eller två. Åker man långt så finns dock farthållare som ju lär hjälpa en hel del. Inget jag behövt använda än dock!
 

sundström

bara grusleksaker kvar
Gick med
29 Nov 2006
Ort
sunne
Hoj
XR 650R 690r/sm
Aprilia har en deal mellan svedea och handlarna men även utan handlarna brukar svedea bli billigast
 
Nyheter
Ducatis nya elektriska era

Ducati inleder sin elektris...

Nya Honda NT1100

Honda har presenterat nya N...

Projekt, cross till enduro, del 4, race-premiär!

Kolla noga, detta är sista ...

MotoGP-kalendern för 2022 – med race i Finland

Den preliminära MotoGP-kale...

I skuggan av legendarer

Acke Rising och Nisse Hedlu...

Nya gummin från Bridgestone!

Bridgestone har presenterat...

MC i bussfil eller inte?

Tidigare under månaden stäl...

ExploreBike: Uppladdning inför Gotland Grand National

Uppladdningen inför Gotland...

Ducati 2022 – del 2 – Nya Scramblers!

Land of Joy, Ducatis slogan...

KTM vinner VM i FIM Rally, för tredje gången på raken, med Matthias Walkner!

KTM:s österrikiska förare M...

Top