Stora Grill-tråden

Var hittar ni en 67a idag?

Rätt många år sedan den utgick ur sortimentet här i Sverige.

Sent from my XQ-AT51 using Tapatalk
 
?aaah den var jobbig , sökte och fann den hos flera men när man kollade närmre så var lagersaldot 000000 ?
Grillbutiken.se är världsmästare på att ha gamla modeller kvar på sin sida bara för att driva in trafik till den.

Du har pm!

Sent from my XQ-AT51 using Tapatalk
 
Var hittar ni en 67a idag?

Rätt många år sedan den utgick ur sortimentet här i Sverige.

Sent from my XQ-AT51 using Tapatalk
Jag hittar min i trädgården men det var dåliga nyheter att den utgått. 67an får börja bo inne över vintern så den håller längre.
 
Var hittar ni en 67a idag?

Rätt många år sedan den utgick ur sortimentet här i Sverige.

Sent from my XQ-AT51 using Tapatalk
Var precis det jag tänkte fråga, jag har nog aldrig ens sett 67cm. Vi tjackade en 57a till landet för ett gäng år sedan när 47an där dog och hade det funnits en större hade den köpts för det är fyra familjer där ibland
 
Det enda jag kan säga är att återförsäljare inte får prata om nyheter innan dessa är visade och släppta, dvs i början av året.
 
Nu kanske jag hädar lite då detta tekniskt sett inte är grillat utan stekt, men visste inte vilken tråd jag annars ska dela med mig av detta och det förtjänar fan att delas... :tummenupp

På vår årsdag så ville jag och sambon unna oss något alldeles lite extra speciellt, och då vi båda är köttälskare av rang så kom vi fram till att det ultimata lyxfirandeköttet måste vara Wagyu. Och när vi ändå skulle lägga en beställning hos kötthallen som äntligen börjat leverera till vårt postnummer så passade vi på att klicka hem en liten bit av det allra finaste de hade, nämligen Miyazaki A5 Entrecote med en BMS (beef marbling score) på 10-11+ (eller på svenska, i princip den allra högsta graden av marmorering och insprängt fett som går att uppnå):

Alltså... Jag finner knappt ord... :kär
1000009773.jpg
Anledningen till att jag valde att steka hellre än att grilla, sous-diva eller annan tillagningsmetod är att jag aldrig tillagat något sånt här förut, och jag ville ha absolut mesta möjliga kontroll och finkänslighet för att inte riskera att förstöra upplevelsen. Jag ville inte blanda in andra smakelement eller riskera att bränna köttet eller liknande, så därför valde jag att steka i panna utan vare sig smör eller olja, endast lätt saltat och med köttermometer för absolut största möjliga säkerhetsmån.

Absolut ingen överdrift att säga att jag nog aldrig lagat mat såhär omsorgsfullt, detta gränsade nog snarare på andaktsfullt. I vanliga fall när man lagar mat så är det saksamma, samma blandade utensilier, knivar, skärbrädor etc till det mesta, tillagningstid går man på känsla etc. Idag tog jag min tid och jobbade metodiskt, närapå kliniskt, allt skulle vara nydiskat och hållas separat för att säkerställa att ingen kontaminering av något slag skulle förekomma. Kanske lite överdrivet, men så förstår ni hur stort allvar jag tog detta på... :hihi

Köttet blev... Perfekt. Temperaturen var helt klockren, fick en jämn, fin och krispig yta utan tendens att brännas vid, och jag plockade det i precis rätt tid så att det under kort vila efter stekning steg till en innertemp på exakt 57 grader. Success! :banana :yoparty
1000009774.jpg
Funderade länge över vad man ska ha för tillbehör, om något alls, till sånt här. Vi ville inte äta oss mätta på tillbehör, och vi ville absolut inte ha något som tog överhand eller förorenade/dolde smaken på det fina köttet. Valet föll på en lätt kryddad rotfruktspuré, ett litet komplement som i princip bara tillförde en liten smakkontrast. Inte en sås att dränka varje köttbit i och därmed dölja all smak, utan bara ett litet stänk att lätt doppa enstaka bitar i här och där för att få lite variation. Inte för att klappa mig själv på ryggen men jag tycker fan att det blev en fullträff, det blev verkligen precis den typen av komplement som jag tänkte skulle passa bra till köttet. Inget som tog överhand, inget som dolde smaken, men en uppfriskande varieringsmöjlighet till en tugga här och där. Sen behöver vi inte prata om mitt halvtaffliga försök till någon slags upplägg/presentation... Inte direkt sånt jag brukar lägga tid eller möda på när jag lagar mat, men här kände jag att jag ändå fick göra en liten ansträngning för att hedra köttet... :gnissla :hihi Men ja, såhär blev resultatet:
1000009776.jpg
Det smakade verkligen helt fantastiskt, det var en riktigt häftig upplevelse av ett slag som jag nog aldrig upplevt när det kommer till mat. Det gav verkligen en helt ny dimension till uttryckt som "saftigt" och "smälter på tungan". Ju mer man tuggade, desto mer fylldes munnen av vätska och när man till slut svalde så var det i princip som att ta en klunk av ren köttsmak. Jag har definitivt aldrig varit med om något liknande, jag är helt hänförd... Det här är en kulinarisk erfarenhet som jag kommer bära med mig länge, och jag kan varmt rekommendera er att prova om ni får chansen :tummenupp

Och för den som är nyfiken på prislappen, ja det var riktigt äckligt dyrt :näsblod :gnissla :död Absolut inget att äta ofta, men som en extraordinär upplevelse vid väl valda tillfällen så måste jag ändå säga att det var värt det. Lite som en riktigt fin flaska whisky eller vad man nu föredrar att dricka, inget man hinkar i sig till vardags utan en speciell upplevelse att unna sig någon gång ibland. Det är helt klart en erfarenhet som jag är glad att ha fått ta del av :tummenupp Även om det sved i plånkan... :gnissla
 
Nu kanske jag hädar lite då detta tekniskt sett inte är grillat utan stekt, men visste inte vilken tråd jag annars ska dela med mig av detta och det förtjänar fan att delas... :tummenupp

På vår årsdag så ville jag och sambon unna oss något alldeles lite extra speciellt, och då vi båda är köttälskare av rang så kom vi fram till att det ultimata lyxfirandeköttet måste vara Wagyu. Och när vi ändå skulle lägga en beställning hos kötthallen som äntligen börjat leverera till vårt postnummer så passade vi på att klicka hem en liten bit av det allra finaste de hade, nämligen Miyazaki A5 Entrecote med en BMS (beef marbling score) på 10-11+ (eller på svenska, i princip den allra högsta graden av marmorering och insprängt fett som går att uppnå):

Alltså... Jag finner knappt ord... :kär
View attachment 491290
Anledningen till att jag valde att steka hellre än att grilla, sous-diva eller annan tillagningsmetod är att jag aldrig tillagat något sånt här förut, och jag ville ha absolut mesta möjliga kontroll och finkänslighet för att inte riskera att förstöra upplevelsen. Jag ville inte blanda in andra smakelement eller riskera att bränna köttet eller liknande, så därför valde jag att steka i panna utan vare sig smör eller olja, endast lätt saltat och med köttermometer för absolut största möjliga säkerhetsmån.

Absolut ingen överdrift att säga att jag nog aldrig lagat mat såhär omsorgsfullt, detta gränsade nog snarare på andaktsfullt. I vanliga fall när man lagar mat så är det saksamma, samma blandade utensilier, knivar, skärbrädor etc till det mesta, tillagningstid går man på känsla etc. Idag tog jag min tid och jobbade metodiskt, närapå kliniskt, allt skulle vara nydiskat och hållas separat för att säkerställa att ingen kontaminering av något slag skulle förekomma. Kanske lite överdrivet, men så förstår ni hur stort allvar jag tog detta på... :hihi

Köttet blev... Perfekt. Temperaturen var helt klockren, fick en jämn, fin och krispig yta utan tendens att brännas vid, och jag plockade det i precis rätt tid så att det under kort vila efter stekning steg till en innertemp på exakt 57 grader. Success! :banana :yoparty
View attachment 491292
Funderade länge över vad man ska ha för tillbehör, om något alls, till sånt här. Vi ville inte äta oss mätta på tillbehör, och vi ville absolut inte ha något som tog överhand eller förorenade/dolde smaken på det fina köttet. Valet föll på en lätt kryddad rotfruktspuré, ett litet komplement som i princip bara tillförde en liten smakkontrast. Inte en sås att dränka varje köttbit i och därmed dölja all smak, utan bara ett litet stänk att lätt doppa enstaka bitar i här och där för att få lite variation. Inte för att klappa mig själv på ryggen men jag tycker fan att det blev en fullträff, det blev verkligen precis den typen av komplement som jag tänkte skulle passa bra till köttet. Inget som tog överhand, inget som dolde smaken, men en uppfriskande varieringsmöjlighet till en tugga här och där. Sen behöver vi inte prata om mitt halvtaffliga försök till någon slags upplägg/presentation... Inte direkt sånt jag brukar lägga tid eller möda på när jag lagar mat, men här kände jag att jag ändå fick göra en liten ansträngning för att hedra köttet... :gnissla :hihi Men ja, såhär blev resultatet:
View attachment 491293
Det smakade verkligen helt fantastiskt, det var en riktigt häftig upplevelse av ett slag som jag nog aldrig upplevt när det kommer till mat. Det gav verkligen en helt ny dimension till uttryckt som "saftigt" och "smälter på tungan". Ju mer man tuggade, desto mer fylldes munnen av vätska och när man till slut svalde så var det i princip som att ta en klunk av ren köttsmak. Jag har definitivt aldrig varit med om något liknande, jag är helt hänförd... Det här är en kulinarisk erfarenhet som jag kommer bära med mig länge, och jag kan varmt rekommendera er att prova om ni får chansen :tummenupp

Och för den som är nyfiken på prislappen, ja det var riktigt äckligt dyrt :näsblod :gnissla :död Absolut inget att äta ofta, men som en extraordinär upplevelse vid väl valda tillfällen så måste jag ändå säga att det var värt det. Lite som en riktigt fin flaska whisky eller vad man nu föredrar att dricka, inget man hinkar i sig till vardags utan en speciell upplevelse att unna sig någon gång ibland. Det är helt klart en erfarenhet som jag är glad att ha fått ta del av :tummenupp Även om det sved i plånkan... :gnissla
Wow! Bara wow! ?
 
Fy fan vad trevligt, en A5 är ju en våt dröm!!

Sent from my XQ-AT51 using Tapatalk
 
Var precis det jag tänkte fråga, jag har nog aldrig ens sett 67cm. Vi tjackade en 57a till landet för ett gäng år sedan när 47an där dog och hade det funnits en större hade den köpts för det är fyra familjer där ibland

Säljs inte denna modellen i Sverige?

89c4460e92ab46b1bbed2032e8e8bdfa.jpg
 
Jösses jävlar. Den verkar iofs säljas men är nog tom i största laget :D
 
Idag slentrianrökt fläskkotlett. ?
Airfryer+rök i 185° 10 minuter och 200° i 10 till.
Så j@vls fräckt å bara kvällsröka något utan planering. ?
1000003105.jpg
1000003106.jpg
1000003108.jpg
Nästa gång 180° i 16 minuter och sedan bränns av ytan efteråt.
 
Ser trevligt ut!
Men hur mycket röksmak hinner du egentligen få på så kort tid?
 
Ser trevligt ut!
Men hur mycket röksmak hinner du egentligen få på så kort tid?
Röksmak får man ganska snabbt - brukar slänga i några bitar äpple- eller al-trä när jag grillar tråkig fisk (ex. lax eller sej) på Kamadon - ger smak på bara några minuter. Det som tar lång tid vid rökning är inte själva smaksättningen, det är att få upp maten till rätt temperatur (genomrökt sas)
 
Last edited:
Nyheter
Yamaha XT250 ny ordonnansmotorcykel för Försvarsmakten

Yamaha Motor Europa NV fil ...

Distinguished Gentleman’s Ride -25

Under söndagen den 18 maj d...

Dags att boka in Gotland Ring!

Upplev magiska Gotland Ring...

Öppet hus på Rapido MCK Stockholm

Lördag den 17 maj bjuds det...

Yamaha TRACER 7 & TRACER 7 GT 2025

Yamahas TRACER 7 och TRACER...

Nya Yamaha Tracer 7 och Tracer 7 GT

Yamaha har presenterat 2025...

Full fart på Bike Trollhättan-dagarna

Just nu har portarna öppnat...

MV Agusta inför fem års garanti

MV Agusta tar ett nytt steg...

MV Agusta förlänger garantin till fem år

Italienska motorcykeltillve...

Bilprovningen: Motorcyklar överlag i gott skick

Foto: Bilprovningen Nu ä...

Back
Top