Träningstråden

Jag har inte heller hört så mycket om det, men efter 10 minuter googlande om det hela fattar jag inte riktigt vitsen med det.

"Idealisk i lågkolhydratdieter som t.ex. LCHF."

samtidigt som det står

"Näringsvärde per 100g:
Energi 900kcal
Protein 0g
Kolhydrater 0g"


Visst, 0g kolhydrater är 0g kolhydrater, men 900 kcal!?!
Vanligt margarin verkar ha ca 700kcal och detsamma gällande smör.

dessa 200 kcal extra per 100 ml, även om det kortsiktigt inte är mycket, måste ju förbrukas på något sätt annars hamnar väl dom som fett på kroppen trots allt (eller tänker jag fel?)
 
Intressant fråga som jag också funderat på. Jag har en kompis som kör LCHF som påstår att kroppen inte tar upp fettet som den inte behöver. Typ att man kan äta mer kalorier än man förbrukar men att det inte gör nåt, det "fastnar" inte runt midjan. Jag tror inte på det, vad tror ni?

dessa 200 kcal extra per 100 ml, även om det kortsiktigt inte är mycket, måste ju förbrukas på något sätt annars hamnar väl dom som fett på kroppen trots allt (eller tänker jag fel?)
 
Intressant fråga som jag också funderat på. Jag har en kompis som kör LCHF som påstår att kroppen inte tar upp fettet som den inte behöver. Typ att man kan äta mer kalorier än man förbrukar men att det inte gör nåt, det "fastnar" inte runt midjan. Jag tror inte på det, vad tror ni?

Man kan inte få kroppen att strunta i att ta upp energi ur det man äter, däremot kan man med LCHF få kroppen att bli bättre på att använda fett som primär energikälla.
Dessutom är det ju oftast så att de som kör LCHF eller Atkins faktiskt äter mindre totalt sätt än de gjorde när de goffade potatis/pasta/ris & bröd.

LCHF och även kost som minskar mängden kolhydrater och framförallt minimerar de snabba kolhydraterna, har ju den fördelen att man slipper det där "eftermiddagssuget" efter något gott.

Jag skapade en LCHF-fråge-tråd då jag själv övervägde att köra LCHF. Jag valde bort LCHF och har istället bara prioriterat bort så mycket som möjligt av de snabba kolhydraterna och lägger istället sallad och typ rivna morötter på tallriken. När jag håller mig till denna kost känner jag hur sötsuget försvinner och jag upplever betydligt mindre hunger om dagarna än när jag åt obegränsat med kolhydrater.
 
IMAG0094.jpg
Jag har inte heller hört så mycket om det, men efter 10 minuter googlande om det hela fattar jag inte riktigt vitsen med det.

"Idealisk i lågkolhydratdieter som t.ex. LCHF."

samtidigt som det står

"Näringsvärde per 100g:
Energi 900kcal
Protein 0g
Kolhydrater 0g"


Visst, 0g kolhydrater är 0g kolhydrater, men 900 kcal!?!
Vanligt margarin verkar ha ca 700kcal och detsamma gällande smör.

dessa 200 kcal extra per 100 ml, även om det kortsiktigt inte är mycket, måste ju förbrukas på något sätt annars hamnar väl dom som fett på kroppen trots allt (eller tänker jag fel?)


Lite Dålig bild men hojta till så kan jag fylla i med resten.
 
LCHF och även kost som minskar mängden kolhydrater och framförallt minimerar de snabba kolhydraterna, har ju den fördelen att man slipper det där "eftermiddagssuget" efter något gott.

Jag skapade en LCHF-fråge-tråd då jag själv övervägde att köra LCHF. Jag valde bort LCHF och har istället bara prioriterat bort så mycket som möjligt av de snabba kolhydraterna och lägger istället sallad och typ rivna morötter på tallriken. När jag håller mig till denna kost känner jag hur sötsuget försvinner och jag upplever betydligt mindre hunger om dagarna än när jag åt obegränsat med kolhydrater.

Men hur gör du med långsamma kolhydrater? Alltså fiber rikt bröd, ris, bulgur osv.
 
Men hur gör du med långsamma kolhydrater? Alltså fiber rikt bröd, ris, bulgur osv.

Jag kör alltså inte LCHF så jag äter kolhydrater, bara inte lika mycket och framförallt mindre av de snabbaste kolhydraterna. Bara med den lilla förändringen känner jag mindre sötsug och mindre hungeranfall.
Med andra ord äter jag mindre mängd kolhydrater än innan och då företrädes vis långsammare kolhydrater som de du nämner.

Vill man däremot uppnå den omställning som LCHF:arna upplever, som innebär att kroppen börjar använda fett som energikälla på ett helt annat sätt, måste man nog utesluta alla typer av kolhydrater sånär som på en väldigt ringa mängd.
 
Nu är det dags att cykla till gymmet, har inte varit där på fyra veckor. Ska bli spännande och se hur det kommer att gå, huh :gnissla
 
Vad använder folket för proteinpulver? Själv så använder jag Whey fx (100% whey protein med stevia som sötningsmedel).

Ska dock byta nu till Whey 80 med stevia från gymgrossisten.
 
Jag kör med Dahlblads. Mest för att jag får det till inköpspris plus moms. :)

Hmm... tjööpa in till mig också heheh?
Nä men kollade på deras version med stevia och dem har bara handikapp smaker, ex choklad-hallon, caffe latte eller lakrits-citron. Vart tog vanliga choklad och vanilj smakerna vägen?
 
Last edited:
Kan rekommendera proteinpulvret från Fitnessguru.se. Mer eller mindre likadant som allt vassleprotein (såklart) men riktigt bra pris (150kr/kg) och riktiga god smak.
 
Efter träningen är vassleprotein att föredra jämfört med keso (80% kaseinprotein).
 
Nyheter
Norton Motorcycles siktar på fyra nya modeller till 2026

Norton Motorcycles förbered...

GB350S i fokus på Wheels and Waves 2025

Honda var tillbaka i Biarri...

En hyllning till mästaren!

Pressrelease från MV Agusta...

Vinnarhoj från Custom Bike Show

I nästa nummer av Allt om M...

Testhoj hämtas från Sulas MC

Vi åkte till Strängnäs för ...

Transportstyrelsen avvecklar appen Mina fordon

Foto: Andreas Johansson ...

Custom Bike Show 2025

Den 7 juni var det åter dag...

Forged följer tre baggerbyggen

Tre amerikanska hojbyggare ...

Trendbrott: Rullgrusolyckor med MC minskar

Statistik från försäkringsb...

Mc-olyckor kopplat till rullgrus minskar

Trendbrott: Statistik från ...

Back
Top