Vad är bäst att grilla? Själv är ja löjligt förtjust i fläskkött.
Lyckades bra, dagen innan nationaldagen...
Köpte riktigt tjocka skivor med fläskkarré. Billigt som f*n var det. 39kr/kg.
Skar bort benen på skivorna och plattade ut dem med en kötthammare för att de skulle gå lite snabbare att grilla.
Som marinad till fläskkött rekommenderar jag:
Färdig chilimarinad på flaska som man sedan pressar ner en HEL lime i.
Lime och fläskkött gör sig gött ihop..
Alltså:
Marinera köttet i din lime-chili-marinad...
Se till att torka av köttet innan du steker. Innan du lägger dem på grillen så kryddar du med "Peppar-mix" som är en kryddblandning från santa-maria. Passar GRYMT bra med din lime-chili-marinad.
Trots att jag är en grilldyrkande radhussvenne med måååånga grilldagar per år blev denna tisdag en ny fröjdefull upplevelse. Köttet + marinaden + pepparmixen blev en nästan religös upplevelse...
Se bara till att inte grilla för varmt. (Rookie-misstag)
Till köttet hade jag färskpotatis och en grymt god Mango-salsa som jag brukar göra.
Mangosalsa:
- Ett knippe vårlök (alternativt en blandning av rödlök och purjolök)
- 1 Röd Chili
- Chilisås
- 2 kiwi
- 1 mango
- rödvinsvinäger
- salt + peppar
Hacka fårlöken i fina bitar.
Dela chilin, skrapa bort fröna, och hacka sedan fint.
Blanda ihop lök, chili med ca 2msk chilisås och 1msk vinäger
Skär kiwin och drygt halva mangon i centimeterstora bitar.
Vänd ner mango och kiwi.
Smaka av med salt och peppar och ev lite mer vinäger å chilisås vid behov.
Låt den stå svalt och gegga ihop sig lite medans du gör klart resten.
Mangosalsa is the shit!
