Varför köper folk riktigt socker?

Min ämnesomsättning äter 6-8 ggr/dag, jag hinner bara med att äta max 4 ggr:gnissla

Vräker i mig fett och socker för att inte tyna bort, och ja man har letat och inte hittat några fel förutom dom mentala.

Aspartam smakar bajs så även om man sa att det bygger vikt utan att spöka med kroppen så går det fetbort.

Jag vill ligga runt eller helst lite över rekomenderat bmi så är det bara...
 
Jag har aldrig hittat några sockerbitar, varken i burkar, flaskor eller någon annan form av dryckesbehållare. :confused:
"Sockerbit" är heller inget mått på vikt eller ens volym, jag föreslår att du använder SI-enheter istället så slipper vi problem baserade på t.ex. varierande storlek på sockerbitarna.

:D

Ja, hur tror du att vi ska förstå vad du menar om du inte anger mol C12H22O11 (om det är det du avser) per kubikmeter?
 
Rätt självklart. Under dom årmiljoner som liv funnits har naturen upptäckt att riktigt socker fungerar, Nu har någon kokat ihop lite kemikalier och testat på möss i ett par år och påstår att den resulterande produkten är ofarlig. Det är en rent infantil slutsats.

Använd tiktigt socker fast mindre av det istället för massor av syntetiska produkter.

Det finns dessutom en hel del riktigt kunninga som säger att syntetiska sötningsmedel gör att man blir fetare för att kroppen luras att äta mer och lagra det som fett. Tex snabbmat i kombination med light läsk.

Förenklat.

När man äter söta saker så tror kroppen att det är goda tider och gör oss hungrigare för att lagra energi som fett för att ha till dåliga tider. Syntetiska sötningsmedel lurar kroppen mer än naturligt socker.


Dessutom har man ingen aning om det finns andra långtidseffekter för syntetiska sötningsmedel men dedt har man vad det gäller naturligt socker eftersom naturen använt det i årmiljoner.

Mina 2cent
 
Last edited:
Jag undviker läsk/dricka i största möjliga mån vare sig det innehåller sötningsmedel eller socker. Är jag törstig finns det vatten. Har ungefär samma inställning till annat godis men de gånger jag äter något onödigt föredrar jag om det är "naturligt" innehåll.
 
Innan det pratas på mer om onatrligt och naturligt så vill jag bara förtydliga lite:

Vad är Aspartam? Hokuspokus-kemikalie?
Aspartam består av två aminosyror (Protein) vid namn asparginsyra och fenylalanin.
Asparaginsyra är en av de 20 aminosyrorna som är byggstenar i proteiner.

Fenylalanin är en av de 20 aminosyrorna som är byggstenar i proteiner.
Den är en av de essentiella aminosyrorna som kroppen inte själv kan tillverka, utan måste tillföras genom födan.
Fenylalanin finns i de flesta proteinrika livsmedel, men särskilt i mejeriprodukter, avokado, baljväxter, nötter, frön, fågel, fisk och skaldjur.

18 aminosyror kvar i protein som jag inte kommer gå in närmare på nu.


Är Aspartam en hokuspokuskemikalie? Nejdå. Onaturligt? Nejdå! Däremot finns andra sötningsmedel som kanske sammanblandas med Aspartam som kan vara skadliga.

Sammanfattningsvis:
Aspartam innehåller 4kcal/g vilket är ungefär lika mycket som socker men eftersom det är 180 gånger sötare så behövs det inte lika mycket.
Högsta tillåtna mängden i läsk är 600 mg/l, det här innebär att du kan dricka upp till 4 L aspartamsötad läsk utan att du överskrider någon farlig gräns.
Aspartam består av två aminosyror (Protein) vid namn asparginsyra och fenylalanin och har använts i drygt 30 år.
När Aspartam bryts ner i kroppen bildas metanol, som ni kanske vet är det alkoholen som kan göra en blind, men det bildas i så små mängder att det är ofarligt.
Aspartam heter också E951.

Är protein onaturligare än kolhydrater? :rolleyes:

Bevisa gärna om jag har fel med ovanstående eller om något bör tilläggas. Inte något om att min farbror sa...Jag vill ha vetenskapliga belägg/referenser/källor för att Aspartam ska vara skadligt på människor vid en genomsnittlig konsumtion som i snitt inte överstiger motsvarande 4 liter läsk/dag. Skulle vara intressant att finna källa där man med säkerhet vet att Aspartam skulle vara orsaken till en sjukdom eller till ett dödsfall. Det i jämförelse med källor till sjukdomar och dödsfall orsakade av socker...:rolleyes:
 
ja jättenyttigt att lura kroppen med söt substans som verkar vara socker när de inte är de...

Innan det pratas på mer om onatrligt och naturligt så vill jag bara förtydliga lite:

Vad är Aspartam? Hokuspokus-kemikalie?
Aspartam består av två aminosyror (Protein) vid namn asparginsyra och fenylalanin.
Asparaginsyra är en av de 20 aminosyrorna som är byggstenar i proteiner.

Fenylalanin är en av de 20 aminosyrorna som är byggstenar i proteiner.
Den är en av de essentiella aminosyrorna som kroppen inte själv kan tillverka, utan måste tillföras genom födan.
Fenylalanin finns i de flesta proteinrika livsmedel, men särskilt i mejeriprodukter, avokado, baljväxter, nötter, frön, fågel, fisk och skaldjur.

18 aminosyror kvar i protein som jag inte kommer gå in närmare på nu.


Är Aspartam en hokuspokuskemikalie? Nejdå. Onaturligt? Nejdå! Däremot finns andra sötningsmedel som kanske sammanblandas med Aspartam som kan vara skadliga.

Sammanfattningsvis:
Aspartam innehåller 4kcal/g vilket är ungefär lika mycket som socker men eftersom det är 180 gånger sötare så behövs det inte lika mycket.
Högsta tillåtna mängden i läsk är 600 mg/l, det här innebär att du kan dricka upp till 4 L aspartamsötad läsk utan att du överskrider någon farlig gräns.
Aspartam består av två aminosyror (Protein) vid namn asparginsyra och fenylalanin och har använts i drygt 30 år.
När Aspartam bryts ner i kroppen bildas metanol, som ni kanske vet är det alkoholen som kan göra en blind, men det bildas i så små mängder att det är ofarligt.
Aspartam heter också E951.

Är protein onaturligare än kolhydrater? :rolleyes:

Bevisa gärna om jag har fel med ovanstående eller om något bör tilläggas. Inte något om att min farbror sa...Jag vill ha vetenskapliga belägg/referenser/källor för att Aspartam ska vara skadligt på människor vid en genomsnittlig konsumtion som i snitt inte överstiger motsvarande 4 liter läsk/dag. Skulle vara intressant att finna källa där man med säkerhet vet att Aspartam skulle vara orsaken till en sjukdom eller till ett dödsfall. Det i jämförelse med källor till sjukdomar och dödsfall orsakade av socker...:rolleyes:

Kika på pubmed, finns studier om de på råttor....
 
Last edited:
ja jättenyttigt att lura kroppen med söt substans som verkar vara socker när de inte är de...

Nu får du utveckla lite. Självklart påverkas inte blodsockret av aspartam, de ger inget insulinsvar heller. Varför tror du de är så populära hos diabetiker?
Blodsockret är inget som kommer från vad maten smakar utan är glukos i blodet från sockerarter. Aspartam är ett protein.

Här några som visar att det INTE har någon påverkan:

Am J Clin Nutr. 2005 Nov;82(5):1011-6. Functional magnetic resonance imaging of human hypothalamic responses to sweet taste and calories.

"Evidence exists that beverages do not trigger appropriate anticipatory physiologic responses, such as cephalic phase insulin release. Therefore, it is of interest to elucidate the food properties necessary for triggering adaptive responses. Previously, we found a prolonged dose-dependent decrease in the hypothalamic functional magnetic resonance imaging signal after ingestion of a glucose solution. OBJECTIVES: The aims of the present study were to measure the effects of sweet taste and energy content on the hypothalamic response to glucose ingestion and to measure the concomitant changes in blood glucose and insulin concentrations. DESIGN: Five healthy, normal-weight men participated in a randomized crossover design trial. The subjects were scanned 4 times for 37 min on separate days with functional magnetic resonance imaging. After 7 min, they ingested 1 of the following 4 stimuli (300 mL of each): water (control), a glucose solution, an aspartame (sweet taste) solution, or a maltodextrin (nonsweet carbohydrate) solution. RESULTS: Glucose ingestion resulted in a prolonged and significant signal decrease in the upper hypothalamus (P < 0.05). Water, aspartame, and maltodextrin had no such effect. Glucose and maltodextrin ingestions resulted in similar increases in blood glucose and insulin concentrations. However, only glucose triggered an early rise in insulin concentrations. Aspartame did not trigger any insulin response."

Aspartame--the sweet-tasting dipeptide--does not affect the pancreatic insulin-secreting function

Sadovnikova NV, Fedotov VP, Aleshina LV, Shvachkin IuP, Girin SK.

The action of a synthetic dipeptide aspartam (150 to 180 times as sweet as glucose) on pancreatic insulin-secretory function of rats was studied in vivo and in vitro. The drug was given orally while drinking (300 mg/kg body weight) or was added to the incubation medium of cultivated pancreatic cells (20 mM). It was shown that insulin content in the rat blood serum remained unchanged 10 and 35 minutes after aspartam administration. The drug did not exert any stimulating effect upon insulin secretion following the addition to the pancreatic cell culture medium. It is concluded that aspartam exhibits no direct or mediated action on pancreatic insulin-secretory function.

J Nutr Sci Vitaminol (Tokyo). 1985 Oct;31(5):533-40. Effects of aspartame on diabetic rats and diabetic patients.



The effects of aspartame (L-aspartyl-L-phenylalanine methyl ester) on plasma glucose and insulin levels were investigated in diabetic rats and patients with non-insulin-dependent diabetes mellitus. The oral administration of 0.45 mg aspartame per 100g body weight, which is equivalent to 150 mg of glucose in sweetness, to streptozotocin-induced diabetic rats had no effect on the plasma glucose or insulin levels. Also, 225 mg oral aspartame loading, which is equivalent to 75 g of glucose in sweetness, to patients with non-insulin-dependent diabetes mellitus did not increase plasma glucose or insulin levels, although 75 g of oral glucose loading increased plasma glucose and insulin levels in diabetic patients as expected. Aspartame ingestion for three days at a dose of 24-48 mg per day and the intake of snacks flavored with 240 mg of aspartame also did not increase fasting plasma glucose levels. These results suggest that acute administration of aspartame has no influence on plasma glucose or insulin levels in diabetic rats and patients with non-insulin-dependent diabetes mellitus.

Cell Signal. 1998 Nov;10(10):727-33. Effects of artificial sweeteners on insulin release and cationic fluxes in rat pancreatic islets.

Beta-L-glucose pentaacetate, but not alpha-D-galactose pentaacetate, was recently reported to taste bitter and to stimulate insulin release. This finding led, in the present study, to the investigation of the effects of both bitter and non-bitter artificial sweeteners on insulin release and cationic fluxes in isolated rat pancreatic islets. Sodium saccharin (1.0-10.0 mM), sodium cyclamate (5.0-10.0 mM), stevioside (1.0 mM) and acesulfame-K (1.0-15.0 mM), all of which display a bitter taste, augmented insulin release from islets incubated in the presence of 7.0 mM D-glucose. In contrast, aspartame (1.0-10.0 mM), which is devoid of bitter taste, failed to affect insulin secretion. A positive secretory response to acesulfame-K was still observed when the extracellular K+ concentration was adjusted to the same value as that in control media. No major changes in 86Rb and 45Ca outflow from pre-labelled perifused islets could be attributed to the saccharin, cyclamic or acesulfame anions. It is proposed that the insulinotropic action of some artificial sweeteners and, possibly, that of selected hexose pentaacetate esters may require G-protein-coupled receptors similar to those operative in the recognition of bitter compounds by taste buds.

Am J Clin Nutr. 1998 Sep;68(3):531-7. Aspartame: neuropsychologic and neurophysiologic evaluation of acute and chronic effects.

BACKGROUND: Neurobehavioral symptoms have been reported anecdotally with aspartame. OBJECTIVE: This study sought to determine whether aspartame can disrupt cognitive, neurophysiologic, or behavioral functioning in normal individuals. DESIGN: Forty-eight healthy volunteers completed a randomized, double-blind, placebo-controlled, crossover study. The first month was aspartame free. Subjects then consumed sodas and capsules with placebo, aspartame, or sucrose for 20 d each. Order was randomized and subjects were assigned to either a high- (45 mg x kg body wt(-1) x d(-1)) or low- (15 mg x kg body wt(-1) x d(-1)) dose aspartame group. Neuropsychologic and laboratory testing was done on day 10 of each treatment period to determine possible acute effects and on day 20 for possible chronic effects. RESULTS: Plasma phenylalanine concentrations increased significantly during aspartame treatment. Neuropsychologic results; adverse experiences; amino acid, insulin, and glucose values; and electroencephalograms were compared by sex and by treatment. No significant differences were found for any dependent measure. CONCLUSION: Large daily doses of aspartame had no effect on neuropsychologic, neurophysiologic, or behavioral functioning in healthy young adults.
 
Som diabetiker så ser man vad en halv läsk, en sockerkaka, en bulle eller liknande gör med kroppen inte kan sköta det på egen hand. Jag är glad att det finns Fejksocker och enligt test så pissar man ut i princip allt som kroppen inte har nån nytta av och inga rest lagras i kroppen.

Är socker så djävla naturligt då om jag får fråga? Kolla vad som händer med alla läskdrickande människor, de blir feta och tänderna ruttnar.

Det är populärt att mat till sig vild djur med sockerbetor och nu har man kommit på att djur har problem med sina tänder i områden där man matar djur med sockerbetor.
 
Kika på pubmed, finns studier om de på råttor....

2005 publicerade Ramazzistiftelsen en forskningsrapport som visar att aspartam kan orsaka hjärntumörer och blodcancer hos råttor. Slutsatsen blev att människor är fem gånger känsligare än råttor!:D

En liknande forskningsrapport publicerades och den orsakade ramaskri om att Aspartam orsaka prostatacancer.
Det som inte framgick av artikeln var att om de skulle översätta de här mängderna proportionerligt till människor skulle man avlida redan efter en bråkdel av intaget pga saltförgiftning. Och att när de gav råttorna sötningsmedel som var någorlunda proportionerligt till människans RDI, så hjälpte det snarare emot tumörer istället för att bilda dom.:tummenupp
 
Nu får du utveckla lite. Självklart påverkas inte blodsockret av aspartam, de ger inget insulinsvar heller. Varför tror du de är så populära hos diabetiker?
Blodsockret är inget som kommer från vad maten smakar utan är glukos i blodet från sockerarter. Aspartam är ett protein.

Här några som visar att det INTE har någon påverkan:

Am J Clin Nutr. 2005 Nov;82(5):1011-6. Functional magnetic resonance imaging of human hypothalamic responses to sweet taste and calories.

"Evidence exists that beverages do not trigger appropriate anticipatory physiologic responses, such as cephalic phase insulin release. Therefore, it is of interest to elucidate the food properties necessary for triggering adaptive responses. Previously, we found a prolonged dose-dependent decrease in the hypothalamic functional magnetic resonance imaging signal after ingestion of a glucose solution. OBJECTIVES: The aims of the present study were to measure the effects of sweet taste and energy content on the hypothalamic response to glucose ingestion and to measure the concomitant changes in blood glucose and insulin concentrations. DESIGN: Five healthy, normal-weight men participated in a randomized crossover design trial. The subjects were scanned 4 times for 37 min on separate days with functional magnetic resonance imaging. After 7 min, they ingested 1 of the following 4 stimuli (300 mL of each): water (control), a glucose solution, an aspartame (sweet taste) solution, or a maltodextrin (nonsweet carbohydrate) solution. RESULTS: Glucose ingestion resulted in a prolonged and significant signal decrease in the upper hypothalamus (P < 0.05). Water, aspartame, and maltodextrin had no such effect. Glucose and maltodextrin ingestions resulted in similar increases in blood glucose and insulin concentrations. However, only glucose triggered an early rise in insulin concentrations. Aspartame did not trigger any insulin response."

Aspartame--the sweet-tasting dipeptide--does not affect the pancreatic insulin-secreting function

Sadovnikova NV, Fedotov VP, Aleshina LV, Shvachkin IuP, Girin SK.

The action of a synthetic dipeptide aspartam (150 to 180 times as sweet as glucose) on pancreatic insulin-secretory function of rats was studied in vivo and in vitro. The drug was given orally while drinking (300 mg/kg body weight) or was added to the incubation medium of cultivated pancreatic cells (20 mM). It was shown that insulin content in the rat blood serum remained unchanged 10 and 35 minutes after aspartam administration. The drug did not exert any stimulating effect upon insulin secretion following the addition to the pancreatic cell culture medium. It is concluded that aspartam exhibits no direct or mediated action on pancreatic insulin-secretory function.

J Nutr Sci Vitaminol (Tokyo). 1985 Oct;31(5):533-40. Effects of aspartame on diabetic rats and diabetic patients.



The effects of aspartame (L-aspartyl-L-phenylalanine methyl ester) on plasma glucose and insulin levels were investigated in diabetic rats and patients with non-insulin-dependent diabetes mellitus. The oral administration of 0.45 mg aspartame per 100g body weight, which is equivalent to 150 mg of glucose in sweetness, to streptozotocin-induced diabetic rats had no effect on the plasma glucose or insulin levels. Also, 225 mg oral aspartame loading, which is equivalent to 75 g of glucose in sweetness, to patients with non-insulin-dependent diabetes mellitus did not increase plasma glucose or insulin levels, although 75 g of oral glucose loading increased plasma glucose and insulin levels in diabetic patients as expected. Aspartame ingestion for three days at a dose of 24-48 mg per day and the intake of snacks flavored with 240 mg of aspartame also did not increase fasting plasma glucose levels. These results suggest that acute administration of aspartame has no influence on plasma glucose or insulin levels in diabetic rats and patients with non-insulin-dependent diabetes mellitus.

Cell Signal. 1998 Nov;10(10):727-33. Effects of artificial sweeteners on insulin release and cationic fluxes in rat pancreatic islets.

Beta-L-glucose pentaacetate, but not alpha-D-galactose pentaacetate, was recently reported to taste bitter and to stimulate insulin release. This finding led, in the present study, to the investigation of the effects of both bitter and non-bitter artificial sweeteners on insulin release and cationic fluxes in isolated rat pancreatic islets. Sodium saccharin (1.0-10.0 mM), sodium cyclamate (5.0-10.0 mM), stevioside (1.0 mM) and acesulfame-K (1.0-15.0 mM), all of which display a bitter taste, augmented insulin release from islets incubated in the presence of 7.0 mM D-glucose. In contrast, aspartame (1.0-10.0 mM), which is devoid of bitter taste, failed to affect insulin secretion. A positive secretory response to acesulfame-K was still observed when the extracellular K+ concentration was adjusted to the same value as that in control media. No major changes in 86Rb and 45Ca outflow from pre-labelled perifused islets could be attributed to the saccharin, cyclamic or acesulfame anions. It is proposed that the insulinotropic action of some artificial sweeteners and, possibly, that of selected hexose pentaacetate esters may require G-protein-coupled receptors similar to those operative in the recognition of bitter compounds by taste buds.

Am J Clin Nutr. 1998 Sep;68(3):531-7. Aspartame: neuropsychologic and neurophysiologic evaluation of acute and chronic effects.

BACKGROUND: Neurobehavioral symptoms have been reported anecdotally with aspartame. OBJECTIVE: This study sought to determine whether aspartame can disrupt cognitive, neurophysiologic, or behavioral functioning in normal individuals. DESIGN: Forty-eight healthy volunteers completed a randomized, double-blind, placebo-controlled, crossover study. The first month was aspartame free. Subjects then consumed sodas and capsules with placebo, aspartame, or sucrose for 20 d each. Order was randomized and subjects were assigned to either a high- (45 mg x kg body wt(-1) x d(-1)) or low- (15 mg x kg body wt(-1) x d(-1)) dose aspartame group. Neuropsychologic and laboratory testing was done on day 10 of each treatment period to determine possible acute effects and on day 20 for possible chronic effects. RESULTS: Plasma phenylalanine concentrations increased significantly during aspartame treatment. Neuropsychologic results; adverse experiences; amino acid, insulin, and glucose values; and electroencephalograms were compared by sex and by treatment. No significant differences were found for any dependent measure. CONCLUSION: Large daily doses of aspartame had no effect on neuropsychologic, neurophysiologic, or behavioral functioning in healthy young adults.

varför påverkas magotarm systemet av att man tuggar tuggumi? de ger ju igen mat...

Men du forskningsartiklar från 1998 känns väl inte så aktuella?

hade jag inte semester så kanske jag skulle kunna engagera mig i att leta upp artiklarna åt dej.. meeen jag tänker ligga på sofflocket i två veckor till

varför påverkas magotarm systemet av att man tuggar tuggumi? de ger ju igen mat...

Men du forskningsartiklar från 1998 känns väl inte så aktuella?

hade jag inte semester så kanske jag skulle kunna engagera mig i att leta upp artiklarna åt dej.. meeen jag tänker ligga på sofflocket i två veckor till

ursäkta min stavning men jag halvsover i soffan....
 
Last edited:
Är socker så djävla naturligt då om jag får fråga?
Jag skulle säga nej. Behandlat socker som intas rent, genom godis, läsk eller tillsatt i mat fyller ingen funktion utöver att vi ska tycka att det är "gott". Ska intas med måtta. Samma sak med sötningsmedel.

Bättre är väl att vänja sig av med att allt ska smaka sött för att vara gott. Funktionen med att något som smakar sött är kaloririkt och säkert att äta har vi inte behov av som vuxna i ett modernt samhälle.
 
varför påverkas magotarm systemet av att man tuggar tuggumi? de ger ju igen mat...

Men du forskningsartiklar från 1998 känns väl inte så aktuella?

hade jag inte semester så kanske jag skulle kunna engagera mig i att leta upp artiklarna åt dej.. meeen jag tänker ligga på sofflocket i två veckor till



ursäkta min stavning men jag halvsover i soffan....

Innehåller dina tuggummi bara Aspartam eller möjligtvis något annat sötningsmedel som råkar vara energigivande? ;)

Ingen fara, önskar dig fortsatt trevlig semester! Nu :trött
 
Innehåller dina tuggummi bara Aspartam eller möjligtvis något annat sötningsmedel som råkar vara energigivande? ;)

Ingen fara, önskar dig fortsatt trevlig semester! Nu :trött

nä de jag menade var ju att de händer saker i kroppen fast man tuggar saker utan energi..

och dina artiklar håller inte för den delen häller, fem friska män i en studie jippi vad slutsatser man kan göra av det, och resten över tio år gammla.. sorry men de e dissade

Får återkomma när jag väl hittat tillbaka till jobbdatorn för så smart är jag inte än att jag kan citera allt utantill än..

woopwoop sova:) tack tack ska njuta som fan.. trots att du lyckades att bryta mitt löfte att ens titta åt en artikel under min ljuvliga semester.. (inte snällt!;)
 
Innan det pratas på mer om onatrligt och naturligt så vill jag bara förtydliga lite:

Vad är Aspartam? Hokuspokus-kemikalie?
Aspartam består av två aminosyror (Protein) vid namn asparginsyra och fenylalanin.

Aspartam skapas av två aminosyror.

Ingen av dem är farlig.

Alltså är aspartam ofarligt.



Krut skapas av salpeter, svavel och kol.

Man kan lugnt sätta en tändsticka till såväl salpeter som svavel och kol.

Alltså kan man lugnt sätta en tändsticka till krut.

:banana
 
2005 publicerade Ramazzistiftelsen en forskningsrapport som visar att aspartam kan orsaka hjärntumörer och blodcancer hos råttor. Slutsatsen blev att människor är fem gånger känsligare än råttor!:D

Och det inträffade vid halva den rekommenderade dosen per kg kroppsvikt. Men det är lugnt - man kan fortfarande dricka två liter aspartamsötad läsk per dag innan forskningen indikerar att det kan bidra till hjärntumörer och blodcancer. Klart vi skall välja det före socker!

Tycker mig läsa mellan raderna att sambandet fanns vara rätt svagt, men det räcker för mig. Det finns trots allt ett alternativ som

a) smakar bättre och

b) är känt riskfritt vid normal konsumtion, utom för vissa individer som lider av t ex diabetes.

Sedan var det biten med neurologisk påverkan också. Tyvärr hittar jag inte den studien läsbar någonstans, förutom en sammanfattning där det skrivs att de förhöjda fenylalaninnivåerna orsakade av aspartam i vart fall ökar känsligheten för epileptiska anfall.

Är jag själv överdrivet bekymrad?

Nej.

Fanns det inget alternativ skulle jag sätta i mig aspartam, om än med återhållsamhet. Men nu finns det ett alternativ, i alla fall för oss som inte är diabetiker. Det enda argument som återstår för aspartam är "amen, med aspartam kan jag ju dricka meeeeeer läsk utan att bli tjock!". Den logiska lösningen heter "mindre läsk", inte "aspartam".
 
Det enda argument som återstår för aspartam är "amen, med aspartam kan jag ju dricka meeeeeer läsk utan att bli tjock!". Den logiska lösningen heter "mindre läsk", inte "aspartam".

Ord!

Jag har en 1½ liters läsk av favoritsmaken i kylskåpet, jag öppnade den för kanske 2 veckor sedan, det är hälften kvar, så den räcker nog en månad.
 
Angående att aspartam bara är gjort av två proteiner, ormgift är också naturliga proteiner men inte är det hälsosamt för det. (Eller ja, det KAN vara hälsosamt eventuellt...)

Aspartam smakar skit, så jag har alltid undvikit det pga det. Undviker socker rent allmänt, även om min godiskonsumption kan bli lite väl hög emellanåt, fast för tillfället har jag ett uppehåll.

En sak jag märkt de tidigare gångerna jag slutat äta godis ett par år är hur fruktansvärt äckligt sött allt är, och hur seg (både i huvudet och i kroppen) man blir av att äta mycket socker.
 
Last edited:
Nyheter
Jonathan Rea avslutar sin racingkarriär

Efter nästan två decennier ...

Yamaha debuterar med V4 i MotoGP

Yamaha har meddelat att för...

Hojmys i Ugglans Park

Ända sedan början av 90-tal...

MC-mässan 2026

MC-Mässan är tillbaka 23–25...

Bike kör Stark Varg EX!

Under hösten kommer Bike gö...

Customhoj Bike Show 2026

Den 23 till 25 januari körs...

Racing på Kjula Dragway till helgen

Den kommande helgen (23-24 ...

Harley-Davidson och MotoGP lanserar Harley-Davidson Bagger World Cup

Harley-Davidson och MotoGP ...

BMW Motorrad International GS Trophy 2026 körs i Rumänien

Platsen för BMW Motorrad In...

Strängnäs Bike Show den 30/8

Sista lördagen i augusti är...

Back
Top