BillS
DayDreamer©
Vet nån varför bröd blir hårt om det får tillgång till syre?
Torkar det bara? Det går ju så fort..
Torkar det bara? Det går ju så fort..
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Strongliquid skrev:2307362Hur lång tid tar det innan mjukt bröd som hårdnat, blir mjukt igen?
Nursey skrev:2307574Var det bara jag som gick natur på gymnasiet?![]()
Nursey skrev:2307574Var det bara jag som gick natur på gymnasiet?![]()
Nursey skrev:Allt som har en naturlig fuktighet och inte har möjlighet att återfukta sig självt TORKAR ju ut i längden (mörkt o välförpackat som det må vara).
McFille skrev:2307624Natur? Jag hade gissat på livsmedel med dina outstanding brödkunskaper...![]()
Gustav1 skrev:2308129Nja, det är mer kemiskt än man kan tro.
Brödets basform är knäckebröd, alltså hårt bröd.
Mjukt bröd tillverkas av nedmalt knäckebröd och någon form av vätska, till exempel vatten.
Det här gillar inte knäckebrödet. Men dessbättre för det så polar det med syre, som är en jävel på att driva ut fukt.
Så om syret får "komma till" så drivs fukten ur och brödet återgår till sin, nu förvisso, något omstrukturerade basform, knäckebröd.
En vecka kvar!
Nu är det exakt en vecka kv... |
|
![]() |
Farligt vilseledande alkomätare på marknaden
Ett stort oberoende test ut... |
![]() |
Specialbyggd Yamaha XSR900 GP hyllar Rainey
För att fira den trefaldige... |
![]() |
Vi provkör Indian Sport Chief RT
I Allt om MC nummer 8 som k... |
Ducati 996 SPS – fabriksny 99:a – såld för rekordsumma
När en hojfirma i Tombolo i... |
|
Äldre än en gentleman
Vi har fotograferat en 100 ... |
|
![]() |
MV Agusta återgår till 100% eget ägande
MV Agusta Motor S.p.A. till... |
![]() |
MV Agusta åter självständigt
MV Agusta Motor S.p.A. till... |
![]() |
Kurviger – Appen som hittar vägarna du inte visste att du ville köra
Att köra motorcykel handlar... |
![]() |
Richa blickar framåt mot 70 år i branschen
Bike var på plats på Richa ... |