BillS
DayDreamer©
Vet nån varför bröd blir hårt om det får tillgång till syre?
Torkar det bara? Det går ju så fort..
Torkar det bara? Det går ju så fort..
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Strongliquid skrev:2307362Hur lång tid tar det innan mjukt bröd som hårdnat, blir mjukt igen?
Nursey skrev:2307574Var det bara jag som gick natur på gymnasiet?![]()
Nursey skrev:2307574Var det bara jag som gick natur på gymnasiet?![]()
Nursey skrev:Allt som har en naturlig fuktighet och inte har möjlighet att återfukta sig självt TORKAR ju ut i längden (mörkt o välförpackat som det må vara).
McFille skrev:2307624Natur? Jag hade gissat på livsmedel med dina outstanding brödkunskaper...![]()
Gustav1 skrev:2308129Nja, det är mer kemiskt än man kan tro.
Brödets basform är knäckebröd, alltså hårt bröd.
Mjukt bröd tillverkas av nedmalt knäckebröd och någon form av vätska, till exempel vatten.
Det här gillar inte knäckebrödet. Men dessbättre för det så polar det med syre, som är en jävel på att driva ut fukt.
Så om syret får "komma till" så drivs fukten ur och brödet återgår till sin, nu förvisso, något omstrukturerade basform, knäckebröd.
![]() |
Dags att boka in Gotland Ring!
Upplev magiska Gotland Ring... |
![]() |
Öppet hus på Rapido MCK Stockholm
Lördag den 17 maj bjuds det... |
![]() |
Yamaha TRACER 7 & TRACER 7 GT 2025
Yamahas TRACER 7 och TRACER... |
![]() |
Nya Yamaha Tracer 7 och Tracer 7 GT
Yamaha har presenterat 2025... |
![]() |
Full fart på Bike Trollhättan-dagarna
Just nu har portarna öppnat... |
![]() |
MV Agusta inför fem års garanti
MV Agusta tar ett nytt steg... |
![]() |
MV Agusta förlänger garantin till fem år
Italienska motorcykeltillve... |
Bilprovningen: Motorcyklar överlag i gott skick
Foto: Bilprovningen Nu ä... |
|
![]() |
Färre döda i vägtrafiken
Foto: Jacob Sjöman, Transpo... |
![]() |
Idag inleds nationella potthålsveckan
I år äger Nationella Potthå... |