Hade tänkt dricka öl till, får dock inte bli för starkt då min sambo inte är lika förtjust i stark mat som jag..
När vi ändå är på ämnet så skulle jag behöva tips på gott öl också, längesedan man testade nått nytt.
Till fläskkött sitter Innis & Gunn som en fläskläpp!

Tyvärr det slut på deras Rum Cask men den vanliga (Oak aged) är god den med. T.o.m min sambo som inte är så förtjust i öl gillade den då den inte är så väldigt besk. God till mat.
Om du skall helsteka fläskfilén inomhus kan du bryna på den i stekpannan och sedan skulle faktiskt den glaze jag beskriver en bit upp funka fint om du inte brassar på för hett i ugnen.
Annars brukar jag köpa färdig grillolja/marinad och modifiera dem efter egen smak när jag gör helstekt fläskfilé. :latmask
Köp Santa Marias grillolja med chilismak och pressa ner en lime. Marinera i en plastpåse i ett par timmar. Torka av grilloljan och krydda med pepparmix.
Bryn på spisen och låt gå klart i ugn.
Använd termometer så blir den sådär perfekt som man vill ha den. Det lönar sig sällan att försökaspela Allan och tro att man skall få till den där perfekta ljusrosa kärnan på känn..
Edit1:
.. får dock inte bli för starkt då min sambo inte är lika förtjust i stark mat som jag..
Middagen står i ugnen. I kväll blir det helstekt, örtkryddad laxsida med rösti (halvfabrikat) och mangosalsa. Och eftersom jag tipsade dig slog jag till på ett par Innis till mig själv.
Om du inte kommit på vad du skall ha till fläskfilén kan jag tipsa om mangosalsa som ofta tilltallar cheyorna mer än någon stabbig sås eller bea..
Mangosalsa för två personer:
1 knippe knipplök (eller i nödfall 1 rödlök och en halv purjo - den nedre, vita delen)
2 kiwi
1 röd chili
Ca 1 dl chilisås (den som påminner om ketchup, inte nån thaivariant)
1/2 paket frusen mango
Ca 1 msk röd vinäger
Finhacka lök och chili och rör ihop med chilisåsen och vinäger.
Skär kiwi i fina tärningar och rör ner. Smaka av med salt och peppar och tillsätt vid behov mer chilisås och vinäger efter egna smaklökar. Den ska ha sting och syrlighet men vare sig vinäger eller "ketchupsmak" skall ta över anrättningen.
Skär ner mangobitarna så de blir lite mindre.
Vänd ner mangon i salsan.
Låt stå en halvtimme. (Gärna i rumstempratur, ska de stå längre får det bli kyl men ta då fram en stund innan så den inte är för kall vid servering)
Mangosalsa är möjligen en aning somrigt men funkar grymt till både lax och fläskfilé.