Vad ska du äta idag?

En snabb Penne Arrabiata med en sallad på marinerade kronärtskockshjärtan, avokado och lime med Ramlösa och rött vin. Mumsfilibabba!
 
Den dragna grisen är i ugnen. Inatt ska den tas ut när jag kommer hem från partaj..


LMS årsfest - here we come!
:banana

LMS fest blev lite senare än jag tänkt, så dragna grisen var inne längre än tänkt. Det blev lite, lite torrare än jag tänkt, trodde det skulle smälta i mun, men det gjorde det inte.

Jag körde på skinkstek, finns något bättre? Kryddorna var fantastiskt goda, köttet smakade som en mix av indien och amerikatt.

bakade egna pitabröd till, mycket bra.

Men betyget blir 7/10, ska göra en gång till och köra lite kortare tid i ugnen (vara hemma), kanske blir bättre... :)
 
Du kan göra samma sak fast med lamm, det passar till ändamålet. Dock behöver man lite mer vätska då.
Och ben ska det vara :mattias
 
Tjälknöl på en liten älgstek, då särringen är borta blir det Apotekarnes julmust med Strohrom att dricka till.
 
Kvällsmaten bestod av två nybakade tekakor och varm choklad. Bara för att jag åt en kvadrupel-portion med thaimat till lunch, säkert ett kilo minst :brinnerup
 
Ugnspannkaka/fläskpannkaka/kalla den vad fan du vill.

Hade dock inget sidfläsk att tärna ned i den så det fick bli 1.5pkt rökt bacon. Funkar det med.

Recept? Ja du, knäck några ägg i en liter mjölk (hade 4 ägg, så det fick det bli), fyll på med mjöl tills det känns som en bra smet. Salta som bara fan. 2-3tsk bakpulver för det extra fluffet men jag orkade inte leta fram det så det får bli en platt pannkaka. Sen ugnen 30-60 minuter 175-225 grader beroende på humör.
Bild på mästerverket, innan gräddning.
 

Bifogat

  • pannkakakakakaka.jpg
    pannkakakakakaka.jpg
    163.2 KB · Visningar: 32
Fläskkarrén va billig så fick bli det med klyftpotatis o sambal oelek-sås.

Såsen är finemangfin.
 
Avnjöt den godaste tjöttfärssåsen jag någonsin lagat. Chili, bacon, nötfärs, kalvfond (italiensk), lök, morötter, paprika, krämfräs, passerade tomater och lite skön kryddning.

Givetvis tillsammans med spagetti från Glenn Strömberg edition.

:jäs
 
Fan vad gott det var! Grädde och sylt på det också, nyttigt så det förslår.

Förresten, vart kommer citatet "Måtte djävulen ta alla fruntimmer" ifrån?
 
En potatis/köttfärsgratäng. Vanlig potatisgratäng som man kastar på en smarrig köttfärs och sen lite ost ovanpå det.
Vi äter kvällsmat lite väl sent ibland i vår familj, ska äta om 10 minuter :gnissla
Innan osten:
 

Bifogat

  • färsplåt.jpg
    färsplåt.jpg
    227.7 KB · Visningar: 40
det där kanske man skulle gjort, nu blir de vanlig potatis gratäng med fläskfille, kanske skulle stekt lite yta å sen kastat ner den i gratängen
 
Tänkte göra helstekt fläskfilé till helgen men kommer inte på någon schysst marinad att göra. :confused:

Några tips? Den får gärna vara ganska stark. :)
 
Tänkte göra helstekt fläskfilé till helgen men kommer inte på någon schysst marinad att göra. :confused:

Några tips? Den får gärna vara ganska stark. :)

Ska du imponera med rödtjut bör du hålla igen med hettan på filén. Skall du servera öl kan du elda på bäst du vill.

Vad hade du tänkt servera till?
 
Back
Top