Värsta ungkarlsmatlagningen du gjort eller hört talas om?

Dark_Messenger skrev:
2530328 Klarar du att slå kattmaten? :ätapiller

:D

Kattmat trodde jag var naturligt! :lol
För det var det två flickor jag kände från Västerås som åt ute på deras lantställe! Detta var visserligen typ 1972 eller nåt, men ändå!

Slå kattmaten...njaeij, det jag VET slår den handlar visserligen om mat men i ett HELT annat sammanhang, och det ska vi inte gå in på här... då skulle alla spy.

Men ok en lite annorlunda mathistoria då? Inte SÅ äcklig. Men inte heller så god...


Jag var 14 och skulle dela matlagningen med syrran och farsan. Vi lagade var tredje dag alltså.
Det var m.a.o bara var tredje dag det var ätbar mat...
När syrran lagade.

Farsan...till att börja med trodde på fullaste allvar att sås...det var nåt som bara "blev till" av sig självt om man hällde i mjölk i det man för tillfället lagade... :zpy
Så när han fick för sig att värma lite rester en lunch besående av gamla potatisar och stekta fläskkotletter, som han då kokade tillsammans i en kastrull halvfull med mjölk, ja då höll jag och syrran på att kräkas!

Själv hamnade jag i trångmål senare, för maten SKULLE bara vara klar SENAST 12.05 då farsan kom från jobbet (detta utspelade sig på den tiden då fäderna kom hem och åt HEMMA på lunchen, då deras HEMMAFRU alltid lagade maten), och jag var sen hem som fan, och hade bara typ 20 minuter på mig att laga nåt.
Paniiik!

sagt och gjort: På hemkunskapen hade man ju lärt sig att en måltid skulle bestå av olika delar ur kostcirkeln, och det skulle vara mat + lite utfyllnad, sovel som det heter på svenska.
Potatis var det inte TAL om att skala + koka på den återstående tiden, inte ens ris skule jag hinna!
Å vad tusan skulle vi äta?
En lysande ide´kom till mig efter en snabbinventering av frys + skafferi.

Lunchen bestod således av ett helt fryst toskblock som jag kastat i stekpannan på full värme, m.a.o bränt på utsidan halvrått inuti...
Och till det så blev det iaf fiberrikt:
Vita bönor!

Voila! :lol
 
Dr.Bike skrev:
2532326
Farsan...till att börja med trodde på fullaste allvar att sås...det var nåt som bara "blev till" av sig självt om man hällde i mjölk i det man för tillfället lagade... :zpy
Så när han fick för sig att värma lite rester en lunch besående av gamla potatisar och stekta fläskkotletter, som han då kokade tillsammans i en kastrull halvfull med mjölk, ja då höll jag och syrran på att kräkas!


En lysande ide´kom till mig efter en snabbinventering av frys + skafferi.

Lunchen bestod således av ett helt fryst toskblock som jag kastat i stekpannan på full värme, m.a.o bränt på utsidan halvrått inuti...
Och till det så blev det iaf fiberrikt:
Vita bönor!

Voila! :lol


:hihi :hihi

Jag tycker enormt synd om din syrra som var tvungen att genomlida er "kokkonst" :3freak

Man kan ju :zpy för mindre
 
På väg hem från jobbet stannar man vid ICA å handlar en burk Bullens. Petar ner den under motorhuven nära grenröret. Väl hemma är maten färdig. Åså säjjer dåm att killar inte kan göra två saker samtidigt.:va
 
MangeO skrev:
2532396 På väg hem från jobbet stannar man vid ICA å handlar en burk Bullens. Petar ner den under motorhuven nära grenröret. Väl hemma är maten färdig. Åså säjjer dåm att killar inte kan göra två saker samtidigt.:va
Fyndigt. Bandvagnsnissarna i armén brukar göra samma sak har jag hört.

Följdfråga: Måste man inte punktera burken först?
 
Dark_Messenger skrev:
2532780 Fyndigt. Bandvagnsnissarna i armén brukar göra samma sak har jag hört.

Följdfråga: Måste man inte punktera burken först?

206:an är standardutrustad med en snuskburkshållare.:tummenupp
 
Havregryn och vatten i en temugg åt jag till frukost några gånger som fattig student. När man ätit upp grynen fyllde man på muggen med vatten och drack så blev den automatiskt grovdiskad samtidigt som man fick en slags måltidsdryck (lite som havremjölk i smaken).
 
Dark_Messenger skrev:
2532780 Fyndigt. Bandvagnsnissarna i armén brukar göra samma sak har jag hört.

Följdfråga: Måste man inte punktera burken först?

Inte på dieselfordon, då avgaserna är betydligt svalare än på en bensinare.
Man MÅSTE ju inte heller naja den mot hetaste delen av avgasröret.
Volvo och scaniadieslarna har så breda toppar så det är som fickor mellan avgaskottarna att lägga burkarna i!
Funkade fint på 200-båtarna i KA oxå. ;)
 
Är det bra att man läser den här tråden på jakt efter mattips?

Iaf jag har en till att dela med mig med:
Tonfisk
Kidneybönor
Majs
Vita bönor

Blanda 2 eller flera av ovanst burkar, kan blandas hur som helst och smakar alltid "gott".
 
Dark_Messenger skrev:
2532780 Fyndigt. Bandvagnsnissarna i armén brukar göra samma sak har jag hört.

Följdfråga: Måste man inte punktera burken först?

Beror på hur långt man har hem och hur nära grenröret man lägger burken.

Går f.ö. att laga mat i alla möjliga maskiner. Såg ett program på TV för länge sedan om knäppskallar som lagade mat i diskmaskiner, torktummlare, traktorer och annat.
 
Dark_Messenger skrev:
2532780 Fyndigt. Bandvagnsnissarna i armén brukar göra samma sak har jag hört.

Följdfråga: Måste man inte punktera burken först?

Man öppnar locket till värmepaketet i kupen och ställer i burkarna där. Och nej ingen punktering behövs, blir lagom ätvarmt bara!
 
Jag har kokat varmchoklad i min vattenkokare.








Ja, jag var full (men jag var samtidigt ungkar så det får gå under den rubriken iallafall).
 
Nyheter
Retrohoj från Honda presenterad på Suzuka

Under 46:e Coca Cola 8-timm...

Sandvikens franskaste Triumph

I Norrtälje kunde vi se hur...

Hydet Dirt Drag #2 – Helt enkelt skitkul

Den 2 augusti körde Hydet M...

A ride for our child, Tyra

MC-kortegen ”A ride for our...

Mälaren Runt #40 – 16 augusti

Lördagen den 16 augusti kör...

Specialbyggd Yamaha XSR900 GP

För att fira den trefaldige...

Dragracing-EM på Tierp Arena 7-10 augusti

Den 7–10 augusti 2025 förva...

Tierp Arena värd för EM i Dragracing

Den 7–10 augusti 2025 förva...

120 unga motocrosstalanger från hela världen möts i Uddevalla

Screenshot Den 16–17 aug...

En vecka kvar!

Nu är det exakt en vecka kv...

Back
Top