Uppdrag Granskning - Bogesund

Status
Ej öppen för fler svar.

Majkie

It's not bragging if you can back it up.
Gick med
18 Feb 2007
Ort
Stockholm
Hoj
Fnatti
Du kan vara lugn, det är ganska uppenbart att du inte är i närheten av deras körskicklighet och således knappast kan misstas för att vara delaktig eller en av "dem".

Btw, varför och hur blir man så bitter och hur kommer det sig att man tror man är fyndig trots att man helt saknar poäng?

En låssmed ringde och sa att du måste lämna tillbaks hänglåset snarast.

michael%20jackson%20gif.gif


Man har en annan definition av vad som är "läskigt" ? Kanske om man tycker att 20 döda kring en helg inte är mer än vanligt så tycker man att griskörning på en liten skitväg inte förtjänar speciellt mycket uppmärksamhet heller ?

Det argumentet håller inte. I så fall kan man ju applicera det på vad som helst.
- Flickvännen kommer hem och säger :"Åh vilken jobbig dag jag hade idag."
- "DU, JAG ÄR VAN MED ATT SE 20 DÖDA VARJE HELG OKEJ?!"

Det har inte ett skvatt med saken att göra.
 
Last edited:

Instant-Suicide

Ny medlem
Gick med
5 Apr 2009
Ort
Göteborg
Hoj
Nej, tyvärr ingen i år
Det är minst sagt häpnadsväckande hur en del associerar motorcyklar med HELT andra saker.
Snälla sluta inte, mer, mer! :banana:D

Edit: För er som vill se klippet från Bogan:

"MC-förarna som leker med döden

ONSDAG 27 MAJ: Bogesundsvägen i Vaxholm har blivit motorcyklisternas egen racingbana - och polisen är närmast maktlös
"

http://svt.se/2.2232/uppdrag_granskning (scrolla ner lite)
 
Last edited:

G-man

FÖR tillfället ej B-NNAD
Gick med
12 Jul 2007
Ort
Liten håla
Hoj
Thunderace & FZ750
Vem kommer att vara där och försvara motorcyklister?

Du skämtar va? Vad i det där beteendet är ens möjligt att ursäkta?

99% av MC-kollektivet är SKITFÖRBANNADE på dessa idioter!!! Vi vill se dem inlåsta!

Ok, Jag har själv varit 20 bast och förbannat korkad en gång i tiden. Man har gjort både det ena och det andra som varit minst sagt obegåvat. Men efter några år så växte hjärncellen dock till och blev fler. Till slut så var min hjärna t.o.m. kapabel att inse att WOW, VILKEN TOTAL JÄVLA EGOISTISK IDIOT JAG HAR VARIT!!!!!! Den var faktiskt jobbigt att inse hur respektlöst jag hade betett mig mot alla andra. Skam är faktiskt en relevant term i sammanhanget.

Idioter och andra GR-wannabies som kör som personen på filmen hör hemma i fängelse. Så enkelt är det. De ställer till enorma problem i samhället och motorcykelkollektivet i synnerhet. Hells Angels, Bandidos m.fl. orsakar inte en tiondel av de problem och kostnader som denna grupp idioter orsakar MC-kollektivet. Det värsta är nog dock att de ofta inte ens förstår det!

Om man tittar på hela MC-kollektivet i Sverige så är det bara en ytterst liten klick på nån procent som uppvisar en sådan total brist på respekt för sina medmänniskor som de som ligger bakom dylika GR-filmer.

Egentligen så tillhör ju denna skara en sorglig grupp. Ingen som känner till att de är så där omdömes- och respeklösa kan ju känna det minsta förtroende för dem. Även om de överlever några dylika vändor så är ju omvärldens förtroende för dem förverkat för många år framöver.

Vem av er skulle någonsin låta en GR-wannabie köra ert barn till förskolan?

Faktum är att det sker en självsanering av dessa förare varje sommar. Det är ett faktum som man ej kan förneka. Synd bara att det hela tiden dyker upp nya personer med dylika hävdelsebehov. (Läs; 20-åringar) Självklart är det dock synd att folk dör, eller att samhället belastas med miljoner i vårdkostnader under resten av deras livstid. För MC-kollektivet är deras bortgång dock ingen lösning eftersom det driver upp försäkringspremierna till fullständigt absurda nivåer.

Det är inte Hells Angels som höjt mina försäkringspremier med 100 % det senaste året. Det är i huvudsak 20-åringar vars hjärncell är väldigt ensam.

Jag har känt en förare som körde som han som filmen. (Precis som de flesta dylika förare så var han ej ens 20 år gammal.) Föga förvånande så fick brandkåren en dag åka ut och spola bort de blodiga slamsor som blev kvar av honom efter hans krasch. Efteråt så tycke jag synd om hans syster men det finns ju ingen normalbegåvad person som kan tycka att hans öde var orättvist med tanke på alla andras liv han riskerat.

Det är så synd att dessa förare inte förstår att de är ej skickliga förare. De tillhör ju faktiskt de absolut sämsta förarna i MC-kollektivet. Anledningen är enkel. De har minst erfarenhet! Jag har sett dylika race-puttar på bana när de ska bromsa och uppvisa kontroll över motorcykeln och faktum är att deras morsors vänninor ofta är betydligt mycket bättre MC-förare. Pojkarna kan visserligen gasa och köra fort men de kan inte bromsa och svänga. Vilket ju alla erfarna MC-förare inser är det som skiljer pojkarna från de skickliga MC-förarna (Läs: pojkarnas morsor.) Men det är inte så konstigt egentligen. Även jag trodde ju att jag var bra å köra hoj när jag var 20 bast och körde fort. Oj va fel jag hade!

Jag hoppas att ni som tillhör den där sista procenten som ställer till problem för alla oss andra hinner mogna och börja ta ansvar.
 

PierFrancesco

Sporthojsnörd
Gick med
29 Dec 2005
Ort
-
Hoj
ZXR750L, R1
En intressant grej...Förra veckan jobbade jag i Hamburg och undrade om man i Tyskland någonsin skulle göra ett sensationsprogram om en sådan skitgrej. En kille på kontoret som kör en Hayabusa dag in och dag ut på autobahn skakade bara på huvudet när jag berättade om det här och frågade hur många döda det var. Idag jobbade jag i Warszawa och pratade med några killar jag känner från en Polsk motsvarighet till SH...De vek sig dubbla av skratt när jag berättade om vår tråd och UG. De frågade om jag menar allvar att man gör ett debattprogram trots att "ingen ens blivt dödad ens en gång ?". De tyckte att vi i Sverige har alltför lite att oroa sig för och därför oroar vi oss alltför mycket för skitsaker. Nu vet jag varför man gör en UG om detta...det är inte värdeökningen..det är bara en jävla seriös nyhetstorka. Det skulle nog ligga fint med lite maffiauppgörelser, sprängda amfetaminlabb och tonbeslag, trafficking razzior och reportage om RIKTIGA problem som inte hittat hit än...då skulle murvlarna på UG inte vara så desperata och fartdårarna skulle få ha Bogan och Bulten ifred.

Känner precis samma sak. Ju mer jag jobbat utanför Sverige så har jag slagit av vilket otroligt beskyddande samhälle det här är.
Blir förvånad av det extrema moraliserandet på det här forumet. Trodde att det här var en sida för entusiaster av Sporthojar. Jag förstår irritationen hos de som bor efter Bogesunds vägen men när det sitter patetiska människor och skriver i det här forumet att de önskar livet ur andra hojåkare och snackar om att ange andra kan man ju inte bli annat en förbannad.

Kan förresten rekommendera en bok som heter "I trygghetsnarkomanernas land". Vore nyttigt för många moralister med meningslösa liv att läsa den.
 

Maverick_ou812

There's a new kid in town
Gick med
30 Sep 2004
Ort
Med Tingeling, Sara,Casper och Nora in da bakery.
Hoj
Ducati 821 Monster -15 och en Specialized Roubaix SL4, 2010 Honda CBR1000RR C-ABS till salu
Känner precis samma sak. Ju mer jag jobbat utanför Sverige så har jag slagit av vilket otroligt beskyddande samhälle det här är.
Blir förvånad av det extrema moraliserandet på det här forumet. Trodde att det här var en sida för entusiaster av Sporthojar. Jag förstår irritationen hos de som bor efter Bogesunds vägen men när det sitter patetiska människor och skriver i det här forumet att de önskar livet ur andra hojåkare och snackar om att ange andra kan man ju inte bli annat en förbannad.

Kan förresten rekommendera en bok som heter "I trygghetsnarkomanernas land". Vore nyttigt för många moralister med meningslösa liv att läsa den.
Man kan inte ta nån på riktigt allvar som har "Il Duce" på sin avatar och sen uttalar sig om ett beskyddande samhälle? Vet du vad Mussolini stod för?

Från Wikipedia:

Fascism är en auktoritär politisk ideologi som har sitt ursprung i Benito Mussolinis fascistiska rörelse Partito Nazionale Fascista i Italien från 1920-talet och fram till och med andra världskriget. Fascismen förknippas ofta med en massrörelse och meningen att individen är underställd statens behov. Fascismen vill vidare ofta skapa en stark nationell identitet. Olika forskare framhåller olika karaktäristiska egenskaper hos fascismen, men vanligt förekommande är nationalism, starka auktoriteter och totalitära system, militarism, antiintellektualism, antikommunism, kollektivism, korporativism, populism och motstånd mot ekonomisk och politisk liberalism. Fascismen var vidare antidemokratisk, antisocialistisk och antikapitalistisk med starka nationalistiska drag men utan någon framträdande ideologisk rasism. Till detta kom också mått av social radikalism. Korporativism är ett annat gemensamt mönster för ett flertal fascistiska regimer.
 

Swedie

Administrator
Personal
Gick med
6 Mar 2003
Ort
Stockholm-ish
Hoj
Drömhoj
Det är inte konstigt det är svårt att diskutera med MC-kollektivtet om den här tråden vore representerande för den skara motorcyklister som är orsaken till dramatiken i media.

Ni borde faktiskt skämmas att ni inte har bättre moral och etik, både mot era "egna" och mot andra som får ta bieffekterna av snabbåka på vägarna.

Nu är tråden låst tills programmet har gått, och därefter får ny startas som jag hoppas håller bättre nivå än den här tråden.

Så missa inte programmet kl20.00 ikväll på SVT1.
 
Status
Ej öppen för fler svar.
Nyheter
Custom Bike Show imorgon!

Portarna till campingen är ...

BMW visar upp konceptmodellen R20

BMW har visat upp på en hel...

Prövotid på AM-körkortet införs

En ändring i körkortslagen ...

2025 års motocrossmodeller från Husqvarna

Husqvarna Motorcycles har p...

BMW visar upp konceptmodellen R20

BMW har visat upp på en hel...

Återträff för deltagarna på Carlbarks Spanienresor!

Carlbarks motor arrangerar ...

”Vårservice”!

Ibland hinner man inte rikt...

KTM 990 RC R på väg

KTM har presenterat prototy...

Bike Babes 10 år – bjuder in till mc-mässa

Fotograf: Lotta Kronåker ...

Bike Babes 10 år – bjuder in till mc-mässa

Fotograf: Lotta Kronåker ...

Top