Stora glöggtråden

Vet:D :D :D
Hur går det m bryggningen?
Provsmakning på lördag för min del av svagdricksglöggen.....

vet att du vet;) :D
jorå, den står där och jäser... skakar om flarran med jämna mellanrum, men annars ska den bara stå där och bubbla i tre veckor. en bonus är dock att hela huset luktar jul utav bara helvete, skitmysigt!:D
 
En pava rödtjut och en påse glöggkryddor från Ica.

Alternativt, blossa lättglögg plus sprit

Jo, det vore ju smidigt, men nu bor jag ungefär 600 mil ifrån ICA och lika långt från närmsta Blossa-försäljare... :gnissla

Om man köper på sig lite rödtjut, vilka kryddor bör man blanda i? Och kanske Socker? :confused:
 
Jo, det vore ju smidigt, men nu bor jag ungefär 600 mil ifrån ICA och lika långt från närmsta Blossa-försäljare... :gnissla

Om man köper på sig lite rödtjut, vilka kryddor bör man blanda i? Och kanske Socker? :confused:

nejlikor är ett måste, kardemumma är nog ganska nödvändigt... socker ska man nog ha en del då glögg ska vara sött, men när mina päron gör vinglögg så är det med väldigt lite socker då de inte gillar sötsliskiga drycker. glögg ska dock inte vara syrt, så en del skulle jag nog råda. annars är det inte så mycket mer. clementin- eller apelsinskal kan vara en idé men inget måste. den jag gör just nu har bara kardemumma och nejlikor i sig, plus en massa socker. i övrigt baserad på svagdricka...
 
3L vodka
2,5 fl Aurora(öhhhrk)
200 g russin
8 bittermandlar
2 tsk fänkålsfrön
20 svartpepparkorn
8 tsk kardemummakärnor
40 kryddnejlikor
8 pomeransskal
800 g socker

Lägg russinen i sprit(utan att dricka hälften) i 2 dygn.
Värm socker o pepparkorn i kastrull.När sockret börjar smälta så späd m vinet i omgångar.
Ta av grytan,lägg i resterande ingridienser+ spriten.
Låt stå över natten.
Häv ur i flaskor.
Klart.
Sup
Ska sätta detta imorgon.Är ej inloggad på lördag,så utlåtande kommer på sönda el måndag beroende:zpy :kryckor :galen :cpparty på min kondition.
Sönda fm kl 9.57
:jisses :clown :sjuk :zpy :crash
Jodå,så att.De va inga fel på den glöggen.
over and out
 
3L vodka
2,5 fl Aurora(öhhhrk)
200 g russin
8 bittermandlar
2 tsk fänkålsfrön
20 svartpepparkorn
8 tsk kardemummakärnor
40 kryddnejlikor
8 pomeransskal
800 g socker

Lägg russinen i sprit(utan att dricka hälften) i 2 dygn.
Värm socker o pepparkorn i kastrull.När sockret börjar smälta så späd m vinet i omgångar.
Ta av grytan,lägg i resterande ingridienser+ spriten.
Låt stå över natten.
Häv ur i flaskor.
Klart.
Sup

Ska sätta detta imorgon.Är ej inloggad på lördag,så utlåtande kommer på sönda el måndag beroende:zpy :kryckor :galen :cpparty på min kondition.


Sönda fm kl 9.57
:jisses :clown :sjuk :zpy :crash
Jodå,så att.De va inga fel på den glöggen.
over and out

:hihi
 
*/ ?>
Nyheter
Missa inte förköpstävlingen

Jul närmar sig och även om ...

Sista chansen!

Nu är vi inne på sluttampen...

Piaggio-gruppen tar över importen av Piaggio, Aprilia, Moto Guzzi och Vespa

Det händer en hel del när d...

Katalogen börjar ta form!

Stora Motorcykelkatalogen 2...

KTM och Husqvarna återkallelser

Pressreleaser från KTM och ...

Provkörning pågår: KTM 1390 Super Adventure S EVO

Vulkanen Teide vakar över o...

Äventyr i Algeriet

I januari åker Allt om MC t...

Mästerlig presentation, KTM 1390 Super Adventure S EVO

I ett maffigt bergsområde, ...

Mästerlig presentation, KTM 1390 Super Adventure S EVO

I ett maffigt bergsområde, ...

Lite fler live foton på KTM 1390 Super Adventure S EVO!

Direkt från Teneriffa! Förs...

Back
Top