Snöret på grillkolspåsen

Cervantes skrev:
2222836 Håller med Jonathan!! omanligt med gasol.. kan man ju lika gärna steka maten ju!

Jag är så säker i min manlighet så jag behöver inte stå och flasha med några snören på en papperspåse :7peta
 
Olsson skrev:
2222892 Jag är så säker i min manlighet så jag behöver inte stå och flasha med några snören på en papperspåse :7peta

Så du gör som vi riktiga män och använder verktyget som hänger längs benet? :yoparty
 
Olsson skrev:
2222892 Jag är så säker i min manlighet så jag behöver inte stå och flasha med några snören på en papperspåse :7peta

inte bara snöret... Va vore grillning utan det obligatoriska svampmolnet när man tänder all tändvätska??
 
Cervantes skrev:
2223101 inte bara snöret... Va vore grillning utan det obligatoriska svampmolnet när man tänder all tändvätska??


Bahh.. Har du tänt en gasolgrill när gasolen stått på ett tag ?
Där snackar vi manlighet

Så du gör som vi riktiga män och använder verktyget som hänger längs benet?

Jepp.. Plus lite andra manliga verktyg, kapmaskiner osv :hihi
 
Olsson skrev:
2223725 Bahh.. Har du tänt en gasolgrill när gasolen stått på ett tag ?
Där snackar vi manlighet



Jepp.. Plus lite andra manliga verktyg, kapmaskiner osv :hihi

Jag slår vad om att du ber tanten när det inte går för dig :rolleyes: ?
 
Nja jag kommer stå fast vid att det inte är grilla på riktigt med gasol... Vill jag ha det så enkelt har jag en grillpanna till spisen blir ju samma sak!
 
Kuritas skrev:
2167651 Är det någon som har en universallösning på hur man lyckas öppna grillkolspåsen genom att dra i snörena. Har lyckats med det två gånger i mitt liv, oftast går det bara åt pipan och snörena dras åt kring varandra.

Känns jävligt aktuellt nu när det är grillsäsong!

Nu tänkte jag bli så där seriös... Idag behövde en ny brikett-påse öppnas och jag ägnade då lite tid åt att försöka fatta hur det går till.

Problem uppstår då det är mycket snöre "utanför" påsen. Då trasslar det lätt sig. Som nybörjare inom grillkolpåseöppning rekommenderar jag att man klipper av snöret så nära påsen som möjligt. Efter hand kan man sedan avancera och till slut strunta i saxen/kniven...

På ena långsidan av påsen ligger snöret som i små öglor. På andra sidan ser det ut som små binde-streck, alltså: --------- Det är från denna sidan man ska dra. Om man nu tittar på sidan med öglorna kan man nästan se att det bildas små pilar av öglorna. Snöret dras ut i "pilarnas" riktning.

grill1.jpg

Här syns "pilarna" som bildas av öglorna. Man får då reda på från vilken ände man ska börja dra...


grill2.jpg

På andra sidan syns "bindestrecken". Dra från denna sidan så snurras öglorna loss från andra sidan så där snyggt...


grill3.jpg

...som sagt! Lycka till! (Och glöm inte :öl !!)
 
Olsson skrev:
2223725 Bahh.. Har du tänt en gasolgrill när gasolen stått på ett tag ?
Där snackar vi manlighet



Jepp.. Plus lite andra manliga verktyg, kapmaskiner osv :hihi


Manligt eller inte, kör man med gasol kan du lika gärna använda ugnen/spiset. Ger lika mycket smak.
 
Kuritas skrev:
2167737 Blir det en snygg öppning då? Jag är alltså inte ute efter sönderrivna påsar utan ett läge där snöret flyger ur hålen likt en skrämd duva ur ett duvslag! [poesi-mode=OFF]

Jeffla grillposör!!! :hihi
 
timm skrev:
2245161 Nu tänkte jag bli så där seriös... Idag behövde en ny brikett-påse öppnas och jag ägnade då lite tid åt att försöka fatta hur det går till. /kniven...

Mycket bra gjort! Du är den enda som lyckats dokumentera eländet!
 
juha01 skrev:
2246083 Mycket bra gjort! Du är den enda som lyckats dokumentera eländet!
Det är ju inte helt utan att man känner en viss stolthet... :hihi

Det är ju nästan bud på att uppdatera sin avatar-text. :fyllisar
 
timm 4 president :Bugar

Snyggt dokumenterat, nästan så man ska ta en print att förvara i plånkan tills nästa gång man kommer i närheten av en ny påse.

Shit va jag ska glänsa med dessa nyvunna kunskaper, polarna kommer antagligen tycka Labero är blaha blaha efter att att sett mig in action. :)
 
Så här tänder man en grill

[YOUTUBE-ID]FfoQsZa8F1c[/YOUTUBE-ID]

Ett 64km högt svampmoln så vet man att det glöder.
 
Alltid lika aktuellt på sommaren.

Sonen är kompis med en lokal producent av grillkol, man kanske skulle be honom sy 100 övningssömmar på en tom säck så att man kan öva sig...

Eller så ber man dom publicera en detaljerad instruktion på sina påsar, fast då kommer ju vilken fjant som helst att kunna snajda upp påsarna senb.
 
Vissa har felaktigt fått för sig att "grillölen" hör samman med själva grillandet. Faktum är att grillölen uppkomst urspungligen var medicin mot den huvudvärk man ådragit sig efter att ha tampats, utan hjälpmedel, med snöret på kolpåsen alldeless för länge.
 
Grillar gör man med kol.
Inte gasol.
Under grillningen dricker man ginåtonic.
Inte öl.

Vad gäller påsöppningen, så är det som med mycket annat.
Man kom på ett sätt att sy ihop så att det håller, men ändå går smidigt att öppna.
Sedan utvecklade man.
Sedan började man fuska.
Ergo:
Inte alla säckar går att öppna som tänkt.
 
Nyheter
Tierp Arena värd för EM i Dragracing

Den 7–10 augusti 2025 förva...

120 unga motocrosstalanger från hela världen möts i Uddevalla

Screenshot Den 16–17 aug...

En vecka kvar!

Nu är det exakt en vecka kv...

Farligt vilseledande alkomätare på marknaden

Ett stort oberoende test ut...

Specialbyggd Yamaha XSR900 GP hyllar Rainey

För att fira den trefaldige...

Vi provkör Indian Sport Chief RT

I Allt om MC nummer 8 som k...

Ducati 996 SPS – fabriksny 99:a – såld för rekordsumma

När en hojfirma i Tombolo i...

Äldre än en gentleman

Vi har fotograferat en 100 ...

MV Agusta återgår till 100% eget ägande

MV Agusta Motor S.p.A. till...

MV Agusta åter självständigt

MV Agusta Motor S.p.A. till...

Back
Top