Rookie bibeln kap 1

björn.e

hej hej
Gick med
19 Apr 2003
Ort
Utanför Linköping
Hoj
Brukar vara den med nummer 4
Kap3:paragraf:1 eller vad fan man ska säga. Det kommer mer…

Depåliv. Dessa kap kan bli så stora att jag säkert glömmer 75% men ska försöka få en övergripande bild av vad som står skrivet i den heliga skriften.

Detta är det roliga, att köra hoj är bara en ursäkt för att kunna dricka någon annans pissljumna öl. Du anländer självklart 03 på natten efter att:
A: Ha bytt valfri del på din sketna buss
B: Du fått punka på släpet
C: Harry bötfällt dig för du försökt spara 11:50 på att slipstreama någon Polsk-lastbil som luktat Ducce.

Man gör inte ett skit förens första ölen runnit ner. Sen släpar du ut ditt tält från ÖB/Rusta, försöker silvertajpa ihop det så det åtminstånde täcker marken du ska däcka på. Som en sann Rookie så springer du vidare och hälsar på resten av Eliten så när du kommer tillbaka (05-06) är du alldeles yr och somnar i/på:
A: Din buss på all packning
B: ÖB-tältets tak med en pinne som huvudkudde.
C: Hos närmsta granne glöm inte öronproppar annars kanske du hör hur dom skriker att du inte är välkommen/du har slitit ur kabeln till värmen. (har inte du ska ingen annan ha!!!).

Du har nu dina 3-4 timmars sömn innan någon Taliban...jävel startar upp sin moppe. 4 koppar svart är den tillskrivna frukosten det innehåller allt du behöver. Gå sedan på holken för att få ut det ”onda”. Räkna med minst en timmes klämmande för nått som kommer ut på två-röda. Om talibanen står kvar vilket han lär göra, nya kolvar du vet. Gå då sakta fram till din hoj. Monterar av ljuddämparen. Rullar upp mot vindriktningen. Be din bakfulle kollega/mek låta som en blyrök (crazy-frog). Detta för att få Talibanens uppmärksamhet åt nått annat än sin jävla moppe. Backa upp din pärla mot hans rygg. Kom ihåg vindriktningen så inte dieseldoften avslöjar dig. Dra igång ditt as till hoj. Nu kör du på varvstoppet tills han:
A: flytt/flugit ur tältet eller lovat på sina bara knän att inte göra om det.
B: Dör en vacker död och blir begraven (det är då du får sätta ett X på hojen) på Berras mc under massa gamla FZR hojar.
C: Gör i brallan och ber om ursäkt och lovar att aldrig göra om det. Gå sedan belåtet tillbaka till ditt tält, knäck en öl och sov ruset av dig.

När du sedan vaknat och undrar hur du ska slå ihjäl 72 miljoner timmar av väntan kom ihåg följande:
A: Det finns alltid pissljummen öl.
B: Det finns alltid pissljummen öl.
C: Det finns alltid pissljummen öl.

Annars är det alltid uppskattat att du ger lite tips. Dessa ska självklart vara helt grundlösa och refereras till någon A-förarjävel. Skruva gärna för att visa dina favorit inställningar på den överkänsliga *Öl*inar:en (Muuuhhaaa).Ge dom tips om ditt hemliga spår. Självklart har du aldrig kört det men det behöver du inte säga. Grunden är: Låt som om du kan eller vet nått dom inte vet. Detta är inte så svårt då man oftast inte ens hittar runt banan man ska köra på. Annars kan man tillverka någon del som gått sönder på hojen. Detta är den enda gången Talibaner är bra att ha, då dom som vanligt har med sig hela garaget ner. Du kan utan problem få tag på en ”top of the line” fräs/brädslip/stridsvagn tja vad som helst om du frågar snällt och låter lite som ”crazy frog”. Alla delar till hojen går att tillverka om man bara vill. Så vill du ha nya fälgar i nått lätt material gör som följer:
Hitta en skrotad A-förar-hoj, köp fälgarna imo att dom suttit på en A-förar-hoj är dom snabba trots att dom är ovala. Annars bygger du ett par av lite papp och slivertajp lackar med Biltema-färg och säljer till en Taliban. Dom är inte kända för att vara depåns smartaste. Säg nått som låter fräsigt så slänger dom upp pengarna. Kräng på dina gamla bakelitdäck dom är endå så hårda att du inte behöver fälgar.

Grillning är en fin tradition det med. Med grill menas engångs och det ska vara av den modellen som aldrig blir varm. Detta gör att din tilltänkta stek tar 4 timmar och sålika blir asbra fylle mat framåt små timmarna. Grilla är också ett bra sätt att få dina konkurrenter mer vänligt inställda till dig. Ta gärna med kompressorn (hårfön funkar det med, finns hos närmsta Duccatist) och använd till den hopplösa grillen som din konkurrent i 4 timmar försökt få fart på. Bensin eller annat som brinner går bra det med.
En kött bit ska det vara, gärna flinta så det tar lite extra tid och tid är allt du har i depån. Till detta äter du pissljummen potatissallad. Det är härlig Svensk husmanskost det!

Fortsättning följer förhoppningsvis/ björn
 
Last edited:

Alx

Numera tävlingsledare
Gick med
8 Nov 2004
Ort
I ett hus på landet
Hoj
Suzuki GSX 400 FWS-83, Barilla RS 250-98, KTM 250 EXC-F-10
:rofl

Hahahahaha! Den där var nog bäst hittills men det är ju depålivet man är på tävling för har jag hört! :rolleyes: Och ölen icke att förglömma. Man kan aldrig få för mycket öl... :tungan
 

RRacer

Ny medlem
Gick med
13 Jun 2003
Ort
Lerum
Hoj
PW50
björn.e skrev:
2530838Så vill du ha nya fälgar i nått lätt material gör som följer:
Hitta en skrotad A-förar-hoj, köp fälgarna imo att dom suttit på en A-förar-hoj är dom snabba trots att dom är ovala. Annars bygger du ett par av lite papp och slivertajp lackar med Biltema-färg och säljer till en Taliban. Dom är inte kända för att vara depåns smartaste. Säg nått som låter fräsigt så slänger dom upp pengarna. Kräng på dina gamla bakelitdäck dom är endå så hårda att du inte behöver fälgar.

 

Jonte

Stäng nyreggningen, banna alla >#10 000
Gick med
18 Sep 2003
Ort
Nypan
Hoj
KTM 690 Enduro R -10 samt KTM 990 ADV S -06
När ska vi börja dela ut den på hotellrum?
 

Joe-57

Ny medlem
Gick med
23 Aug 2004
Ort
Uppsala
Hoj
KTM 950 SM
Som alla vet är nerverna ett stort problem för en rookie. Läste i senaste nummret av Illustrerad vetenskap hur man kan råda bot på detta:

"Samlag kan lugna nerverna, innan man till exempel skall tala inför en stor församling. Det konstaterar den brittiske psykologen Stuart Brody vid University of Paisley efter att ha studerat 24 kvinnor och 22 mäns sexuella aktivitet före stressade aktiviteter. Brody mätte efteråt hur de olika typer av sex som utövats nu påverkade testpersonernas blodtryck i stressade situationer, och hur snbbt blodtrycket sjönk igen. Försökspersonerna ombads bland annat att hålla tal och att utföra huvudräkning. Inga andra former av sex än samlag hade någon effekt. Endast när penetration ingick i akten, fick personerna mätbart lägre blodtryck, och det sjönk fortare till normal nivå än hos dem som till exempel bara kelat, haft oralsex eller masturberat. De som inte haft sex alls, hade det klart högsta blodtrycket under stress. Många nerver, bland annat i slidan, stimuleras under samlag, och kanske är det denna stimulans, som verkar lugnande efter samlaget"

Så nu vet ni vad ni ska göra i Rustatältet innan start...

/Johan
 

GSXR1100R

The older i get the faster i was
Gick med
8 Mar 2003
Ort
South Sweden
Hoj
Gammelgixxer, Suzuki Rizhög Racer, Pro-Mille-R samt en 0,4L Geggmoppe
Söndag eftermiddag och äntligen dags för ditt livs första race.

Solen tittar fram och banan är snustorr, alla funderingar om att lägga av med RR upphör med ens och du rullar glatt av dina lånade däckvärmare från däcken, dock varar inte lyckan speciellt länge, dom flång nya däcken är iskalla och det beror givetvis på att automatsäkringen har löst ut igen p.g.a överbelastning, konstigt det var ju bara 14 hojar inkopplade på det uttaget tänker du när du noggrant rullar ihop däckvärmarna.

Nervös som en tjackpundare på avtändning så rullar du ut på banan och ställer dig sist i ledet, det är nu du inser att du aldrig någonsin har genomfört en enda start förutom den på licenskursen då.

Men eftersom den första starten är en provstart så känns det inte helt hopplöst, vroooom vroooom där springer han med flaggorna och hur var det sen man gjorde då, ähhh jag står ju sist så det är ju bara att dra iväg när han har passerat, med slirande koppling så sticker du iväg som ett bambuskott.

Fan detta gick ju bra tänker du för dig själv, hoppas bara däcken har fått upp lite temperatur nu, du tar det lugnt och klarar warm up varvet utan problem, nu gäller det bara att komma iväg i den riktiga starten oxo.

Du står sist i ledet och framför dig står 31 hojar med hög tomgång, alla är beredda och där kommer skylten, lamporna tänds och släcks sen minns du inget mer.

Du vaknar upp igen i första kurvans bollhav, lite yr och öm i kroppen så reser du på dig och kollar på din RR hoj som nu liknar en Street fighter, inte en enda kåpa är kvar.

Skamkärran hämtar dig och tar dig tillbaks till din plats i depån, där du upptäcker att någon har återställt automatsäkringen och dina lånade däckvärmare ligger förkolnade på marken eftersom du glömde att dra ur sladdarna.

Det är nu när någon kommer fram till dig och frågar om RR är roligt....
 

flugan

Vem vet
Gick med
17 Mar 2003
Ort
Stenkullen
Hoj
-
GSXR1100R skrev:
2570285
Du står sist i ledet och framför dig står 31 hojar med hög tomgång, alla är beredda och där kommer skylten, lamporna tänds och släcks sen minns du inget mer.

Du står sist i ledet och framför dig står 31 hojar med hög tomgång, alla är beredda och där kommer skylten, lamporna tänds och släcks, du väntar på grönt ljus men förstår att det aldrig kommer när alla andra drar iväg, sen minns du inget mer.
 

GSXR1100R

The older i get the faster i was
Gick med
8 Mar 2003
Ort
South Sweden
Hoj
Gammelgixxer, Suzuki Rizhög Racer, Pro-Mille-R samt en 0,4L Geggmoppe
Efter racet så återstår det bara att lämna tillbaks allt du har lånat och lova att ersätta det som du haft sönder, du lastar in alla prylar som du aldrig behövde i rejsbussen och letar reda på någon som kan kabla igång dig eftersom din kylväska från biltema har sugit ur ditt batteri.

Nu har du bara x antal timmar i bussen innan du kommer hem mitt i natten, har du tur så slipper du flygande besiktningar och har du ännu mera tur så håller bussen ända hem.

Givetvis så orkar du inte packa ur bussen mitt i natten, istället stupar du i din säng och sover 3 timmar innan klockan ringer, nu är det måndag och en ny arbetsvecka börjar.

På ditt jobb så frågar dina polare om du haft en rolig helg...
 

Alx

Numera tävlingsledare
Gick med
8 Nov 2004
Ort
I ett hus på landet
Hoj
Suzuki GSX 400 FWS-83, Barilla RS 250-98, KTM 250 EXC-F-10
Är det inte dags för nästa del snart? Kom igen! Hem och skriv nu!
 

Alx

Numera tävlingsledare
Gick med
8 Nov 2004
Ort
I ett hus på landet
Hoj
Suzuki GSX 400 FWS-83, Barilla RS 250-98, KTM 250 EXC-F-10
Hur man bäst packar en racebuss inför race?

Till att börja med så måste man inse att det är tråkigt, jobbigt och onödigt dyrt att åka på race ensam och en rookie racar ju för att det är kul och rookiracing ska ju va billigt så ”the more, the merryer”. Tre stycken är väl ganska lagom att trycka in i en bil med släp? Se till att träffas på ”neutral” mark för omlastning, grannarna kollar redan konstigt på dig sen den gången du fyllde parkeringen för att lacka om kåpor.

När du anländer till denna ”neutrala” plats så ska det naturligtvis va så att bilen ni ska åka med är den som inte har kommit än. Lasta då ut allt, precis allt från de andra två racebussarna och se till att ha med en flickvän som kan lägga allt i fina högar så att hon vet var alla saker är. OBS! Fungerar bäst om tjejen inte kan följa med på racet för att hon ska på bröllop. Efter ca 40 minuters bärande borde all fri asfaltsyta vara proppfylld med extra kåpor, hojar, depåstöd, tält, kläder, mat, verktyg, skinnställ, sovsäck(naturligtvis lånad sådan) m.m.

Kom då på den lysande idén att börja lasta släpet med de två hojarna som inte får plats i bilen. Tag alla som råkar gå förbi till hjälp. Fyll sedan släpet till brädden med extra däck, regndäck(gärna antika sådana från 2001), bensindunkar och allt annat som går att trycka ner och kila fast på släpet. Packa bilen full, för den har anlänt nu. Inse att ni saknar kylväska och det är typ 30 grader ute. Köttet kommer bli jättemums när ni kommer fram. Lämna allt som inte får plats i racebussen som flickvännen ska köra hem. Åk iväg på race med grabbarna medan tjejen får köra hem racebussen som saknar både hastighetsmätare, blinkers och servo.

Ha en riktig skithelg på tävlingen i pissvädret. Inse att regnstället som du äntligen köpt för att kunna ha på skinnstället ligger kvar i bilen som står mitt ute i ingenstans alls! Ta inte rådet att byta till fulkåporna eftersom du lackat om ett par för att kunna sälja hojen. Kracha, gör det snyggt gärna en highsider och imitera stålmannen. Bärga hojen själv, för det är ingen som bryr sig när du lägger dig ändå.

Inse att dina nästan nya skor är trasiga, var blöt hela helgen för det regnar och är kallt! Var lite glad att du slipper sova i tält för du är en trevlig jäkel som känner många i depån! Tackvare din oblyga vän förvisso men ändå, en sovplats är en sovplats.

Kör inte hela racet, regndäcken som är lika gamla som hojen gör det lite för spännande. Rök i depån och sura istället. Åk hem, fastna i bilkö i över en timme, sura, rök och var jättekissnödig! Fråga inte ens dom andra om dom kan tänka sig att stanna för kisspaus, då får du antagligen gå hem. Lasta om, hämta tjejen, åk hem, duscha varmt för första gången på vad som känns som en evighet, sov. Hata allt vad regn, roadracing och tävlingar heter. Kolla på filmen från skithelgen och längta tillbaks, för lite kul var det nog ändå. Vist är racing underbart?
 
Last edited:

christer

SDK Socio # 3535
Gick med
26 May 2003
Ort
Linköping
Hoj
Ducati 748 SPS
Alx skrev:
2611510 Till att börja med så måste man inse att det är tråkigt, jobbigt och onödigt dyrt att åka på race ensam och en rookie racar ju för att det är kul och rookiracing ska ju va billigt så ”the more, the merryer”. Tre stycken är väl ganska lagom att trycka in i en bil med släp? Se till att träffas på ”neutral” mark för omlastning, grannarna kollar redan konstigt på dig sen den gången du fyllde parkeringen för att lacka om kåpor.

När du anländer till denna ”neutrala” plats så ska det naturligtvis va så att bilen ni ska åka med är den som inte har kommit än. Lasta då ut allt, precis allt från de andra två racebussarna och se till att ha med en flickvän som kan lägga allt i fina högar så att hon vet var alla saker är. OBS! Fungerar bäst om tjejen inte kan följa med på racet för att hon ska på bröllop. Efter ca 40 minuters bärande borde all fri asfaltsyta vara proppfylld med extra kåpor, hojar, depåstöd, tält, kläder, mat, verktyg, skinnställ, sovsäck(naturligtvis lånad sådan) m.m.

Kom då på den lysande idén att börja lasta släpet med de två hojarna som inte får plats i bilen. Tag alla som råkar gå förbi till hjälp. Fyll sedan släpet till brädden med extra däck, regndäck(gärna antika sådana från 2001), bensindunkar och allt annat som går att trycka ner och kila fast på släpet. Packa bilen full, för den har anlänt nu. Inse att ni saknar kylväska och det är typ 30 grader ute. Köttet kommer bli jättemums när ni kommer fram. Lämna allt som inte får plats i racebussen som flickvännen ska köra hem. Åk iväg på race med grabbarna medan tjejen får köra hem racebussen som saknar både hastighetsmätare, blinkers och servo.

Ha en riktig skithelg på tävlingen i pissvädret. Inse att regnstället som du äntligen köpt för att kunna ha på skinnstället ligger kvar i bilen som står mitt ute i ingenstans alls! Ta inte rådet att byta till fulkåporna eftersom du lackat om ett par för att kunna sälja hojen. Kracha, gör det snyggt gärna en highsider och imitera stålmannen. Bärga hojen själv, för det är ingen som bryr sig när du lägger dig ändå.

Inse att dina nästan nya skor är trasiga, var blöt hela helgen för det regnar och är kallt! Var lite glad att du slipper sova i tält för du är en trevlig jäkel som känner många i depån! Tackvare din oblyga vän förvisso men ändå, en sovplats är en sovplats.

Kör inte hela racet, regndäcken som är lika gamla som hojen gör det lite för spännande. Rök i depån och sura istället. Åk hem, fastna i bilkö i över en timme, sura, rök och var jättekissnödig! Fråga inte ens dom andra om dom kan tänka sig att stanna för kisspaus, då får du antagligen gå hem. Lasta om, hämta tjejen, åk hem, duscha varmt för första gången på vad som känns som en evighet, sov. Hata allt vad regn, roadracing och tävlingar heter. Kolla på filmen från skithelgen och längta tillbaks, för lite kul var det nog ändå. Vist är racing underbart?

Haha, Vet vem/vilka, vet var, å yepp, han såg lite uppgiven ut innan hemfärd:D
 
Nyheter
Triumph Street Scrambler Sandstorm edition

Triumph har presenterat den...

Kraftsamling för säkrare mc-trafik

Inför årets mc-säsong stärk...

Bike på Gotland Ring med M 1000 RR

Idag fick vi bekanta oss li...

Custom Bike Show, ready, steady…

Twin Club i Norrtälje flagg...

Bike på BMW M-Event på Gotland Ring

Bike fick en exklusiv inbju...

Rotebro-Timbuktu ToR

År 2017 blev Johan Gustafss...

Snabbt MotoGP på Portimao

Den inledande Pole-starten ...

Provkörning: Yamaha MT-09

Yamaha MT-09 var den första...

MC Collection på Tidö Slott öppnar portarna!

Pressrelease, Stockholm 202...

Triumph Scrambler 1200 Steve McQueen Edition

Triumph har släppt en Steve...

Top