Rookie bibeln kap 1

GSXR1100R

The older i get the faster i was
Gick med
8 Mar 2003
Ort
South Sweden
Hoj
Gammelgixxer, Suzuki Rizhög Racer, Pro-Mille-R samt en 0,4L Geggmoppe
När man har tillbringat morgonen med att låna allt som man behöver samt gått på dass fem gånger så är det dags att dra på sig räcerpyjamasen och ge sig ut i strid.

Dom nya slicksen spar vi till racet, det blir till att träna på beggade fulostar, bra att ha något att skylla.

När DV plockas av så ser man att säkringen har gått sönder igen för tredje gången och däcken är lika ljummna som en folkbira i solen.

Skitsamma nu är det dags att köra, det får bli tre varv extra till att värma däck, ännu en bra ursäkt tänker man.

Givetvis så har man inget batteri i den lånade laptimern, tänk om någon elak människa vill se på ens mediokra varvtider.

Förtvivlat rullar man runt i gulgruppstempo medans alla andra flyger förbi och ser jättesnabba ut, bara att bita ihop och fundera ut fler ursäkter.

En riktig rookie orkar inte köra 20 minuterspass på träningen och bryter helst efter halva passet för att "ställa in fjädringen".

Ångesten kryper fram då man inser att nästa pass är ett tidskval, varför gör jag detta, jag måste vara helt dum i huvudet.
 

Rotorp

Ny medlem
Gick med
30 Jun 2006
Ort
South of Peking
Hoj
Yamaha fståss
Underbar läsning....

Keep up the good work :Rockbanan

När licensen e bärgad skall myterna undersökas for att se om det finns realitet bakom men tills dess är det 2 träningspass i veckan :öl :rock som gäller.
Måste ju vara i form juuuuu.
 

GSXR1100R

The older i get the faster i was
Gick med
8 Mar 2003
Ort
South Sweden
Hoj
Gammelgixxer, Suzuki Rizhög Racer, Pro-Mille-R samt en 0,4L Geggmoppe
Dags för tidskval då, givetvis så börjar det duggregna 10 minuter innan kvalet, panikångest inför däckval gör att man till sist rullar ut sist av alla med slicks i bak och regndäck i fram eftersom du inte han tokkränga bakdäcket i tid.

Men det gör ingenting eftersom solen nu tittar fram och banan är snustorr på fem röda, framdäcket brinner upp av friktionen och varvtiderna är minst sagt mediokra.

Efter tidskvalet så ser man att det nya fina regndäcket numera mest liknar svart mozzarellaost och givetvis så har man inget extra regndäck med sig.

Två kalla korvar samt ljummen apelsinsaft intages till lunch, det stökar i magen och du vill bara hem.

Snart är det dags för race...
 

Freppa

Ny medlem
Gick med
6 Mar 2003
Ort
Sverige
Hoj
Ingen
Det finns dock en sanning som ingen sagt än: Folk i depån är förjävla trevliga. Tillochmed Gamlot med för många RR i sitt namn är trevlig, men det beror oftast på att han är full, eller bara oerhört bakis.

Sedan har vi myterna som vi än idag väntar på att få se.
- Kommer Chrille göra årets Come back?
- Kommer McB sälja sin klocka och börja rejsa?
- Kommer Valmers göra av med mindre på hårvax än däck under någon säsong?
- Kommer Mavve dyka upp som gubben i lådan med sina öhlinsgaffelben som är restade hos importören?
- Kommer "någon" bygga den ultimata räcern av en V-max?
- Kommer Nr.18 någonsin uppklassas till A-förare?

Det är några av livets svåra frågor.....
 

Gustav O

T.R.Ö.T.T.
Gick med
7 Mar 2003
Ort
Uppsala
Hoj
Yamaha TZ-M250 96
Freppa skrev:
2380844 Det finns dock en sanning som ingen sagt än: Folk i depån är förjävla trevliga. Tillochmed Gamlot med för många RR i sitt namn är trevlig, men det beror oftast på att han är full, eller bara oerhört bakis.

Det skriver jag under på. Trevliga prickar de flesta.
Freppa skrev:
2380844- Kommer Mavve dyka upp som gubben i lådan med sina öhlinsgaffelben som är restade hos importören?
Det är några av livets svåra frågor.....
Restad hos importören är en klassiker. :D
 

GSXR1100R

The older i get the faster i was
Gick med
8 Mar 2003
Ort
South Sweden
Hoj
Gammelgixxer, Suzuki Rizhög Racer, Pro-Mille-R samt en 0,4L Geggmoppe
Du går bort till anslagstavlan och börjar leta efter din kvaltid, men du finns inte ens med på listan, arg som ett bi går du in till tävlingsledningen för att skälla på dom.

Fem minuter senare går du skamsen tillbaka till ditt tält och letar fram transpondern som du glömde att montera före kvalet.

Du kommer att starta sist av alla, men det är iof inte så dumt eftersom du slipper bli påkörd bakifrån om du missar starten.
 

christer

SDK Socio # 3535
Gick med
26 May 2003
Ort
Linköping
Hoj
Ducati 748 SPS
Dags att föra in de tio bud (race) orden nu, fyll på nu ni som vet....


1. Du SKA ha begärelse till din depågrannes Hoj
2. Du SKA ha minst tio ursäkter till din mediokra insats vid kvalet
3. Du ska inte stjäla din depågrannes delar, verktyg, hoj,m.m d.v.s. om han
inte kör i samma klass som du.
4.
 

björn.e

hej hej
Gick med
19 Apr 2003
Ort
Utanför Linköping
Hoj
Brukar vara den med nummer 4
Då det är dåligt med tid blir det ett kort kap men alltid nått.

Kap2 Hojen

Denna är ju det väsentliga för ditt framträdande i finrummet på dom Svenska banorna. Grunden är den att du aldrig får köpa nått dyrt eller något som kan misstänkas att du kan köra snabbare. Detta gäller framförallt ditt hoj val som är av yttersta vikt om du vill bli erkänd i depån som en ”hur fan kan han åka så fort på sånt skit, kille/tjej”. Man går sålika inte och köper en ny hoj för du räknas du som snabb och får inte vara med. Den ultimata hojen är en väl inkörd hoj som du hittat i ett mindre nogräknat land. Denna kör du hem i bakluckan på din Fiat 122. Detta blir en härlig historia att dra framåt småtimmarna när Chrille eller någon annan räv berättat samma historia 517 gånger.

Nu till något väldigt viktigt angående vilka modifieringar som får göras. Det som satt på hojen kan du ha kvar, men du får inte köpa nya prylar. Detta ”ha” begär är en av dom svåraste bitarna för en rätt-trogen. Det brukar dock lösas sig per ajtomajt då du inte kommer ha en krona över. Dom du har kommer du spendera på helt onödiga prylar så som extra visir/öl/cigg och skinställ. Det senare gråter du över när du kraschat och sväljer din förlust med ölen och ciggen, visiret sparkar du sönder osv…. Det är därför det är ett krav att du genast när du ser något misstänkt påpekar detta genom att högt och tydligt skrika: A-förar metoder/ A-förar prylar eller liknade. Meningen är att den fan som fuskat skall skämmas inför sina bröder i depån. Man kan tydligt höra detta på Sveriges banor, detta är en av dom finaste traditioner vi har. Nya däck är tex ”jävla A-förar metoder” och gudförbjude om någon köpt en ny bakdämpare. Då bör hela flaket med fulöl konfiskeras omedelbart.

Däck kör du på tills korden kommer eller att du soppar i backen. Ett helt nerslitet slicks är en status symbol och bör efter det tagits av hängas upp i vardagsrummet hemma. Dämpare får inte renoveras så att någon kan misstänka att det är gjort. Om du syndat här, göm det väl och prat inte om det. Styren och fotpinnar bör sitta med olika höjd och olika vinkel. Detta ökar effekten när någon provar din hoj och förklarar den för okörbar. Minst en sida måste innehålla slivertajp. Kåporna bör hängas upp med buntband och sitta löst (för att bakom-varande inte ska våga köra om utan hålla avstånd). Rutan ska man inte kunna se igenom, då det kan förstöra din ”åka till kiosken” körställning. Självklart har du lackat med Biltema och det ska finnas en jävla massa rinningar. Maskering under lackning är rena fjolerirer. En nybakad Rookie har oftast svårt med just detta. Där av är det upp till dom äldre att guida denna in på rätt spår. Motorn skall rassla och startmotor/generator är ingen bra grej, den väger den ju bly det vet alla. Allt som kommer från Biltemas-byggavdelning är helt ok att sätta på hojen, modda gärna befintlig utrustning med saker därifrån. Rusta kan vara ok men på gränsen. Jula är kvalitet och där av portat från din hoj.

björn
 
Last edited:

Syss

Ny medlem
Gick med
16 Dec 2003
Ort
Huddinge
Hoj
Årets nyhet 2010 (Sarotea)
Det är ju en himla tur att man inte ska tävla... Shit asså, jag skulle aldrig komma ihåg allt det här! :gnissla
 

Triggerhappy

Måste man tvätta den?
Gick med
25 Apr 2003
Ort
Täby
Hoj
Aprilia Tuono 1100 Factory
Jag är helt tårögd... :klappar- Tjacka Fiat 122, Check
- Klippa sönder Jula kortet, Check
 

björn.e

hej hej
Gick med
19 Apr 2003
Ort
Utanför Linköping
Hoj
Brukar vara den med nummer 4
Syss skrev:
2419782 Det är ju en himla tur att man inte ska tävla... Shit asså, jag skulle aldrig komma ihåg allt det här! :gnissla


It,s i way of life baby. Det är hårt, smutsigt och gör stundtals ganska ont.

björn
 
Last edited:

GSXR1100R

The older i get the faster i was
Gick med
8 Mar 2003
Ort
South Sweden
Hoj
Gammelgixxer, Suzuki Rizhög Racer, Pro-Mille-R samt en 0,4L Geggmoppe
björn.e skrev:
2419701 Kap2 Hojen

Den ultimata hojen är en väl inkörd hoj som du hittat i ett mindre nogräknat land. Denna kör du hem i bakluckan på din Fiat 122. Detta blir en härlig historia att dra framåt småtimmarna när Chrille eller någon annan räv berättat samma historia 517 gånger.

Däck kör du på tills korden kommer eller att du soppar i backen. Ett helt nerslitet slicks är en status symbol och bör efter det tagits av hängas upp i vardagsrummet hemma.

Kåporna bör hängas upp med buntband och sitta löst (för att bakom-varande inte ska våga köra om utan hålla avstånd). Rutan ska man inte kunna se igenom, då det kan förstöra din ”åka till kiosken” körställning.

björn
Hahahahaha nu rinner tårarna :D
 

P@trik

#16
Gick med
6 Mar 2003
Ort
Vagnhärad
Hoj
race
Bortsett från att jag faktiskt har både startmotor och generator så beskrev du min hoj i detalj...

Biltema rules :yoparty
 

björn.e

hej hej
Gick med
19 Apr 2003
Ort
Utanför Linköping
Hoj
Brukar vara den med nummer 4
Alx skrev:
2420432 Och del två kom upp ganska fort när hojen var såld... :rolleyes:


Den här bibeln har inget med Subban eller Elinor att göra. Inte heller Kobbes körställning för den delen. Utan all visdom jag fått lära mig av dom äldre i klanen, som sedemera måste komma ut till ynglingrna innan hela R-maffian spårar ur.

björn

Zenit skrev:
2420890 A-förar fasoner :7peta :D


that´s the spirit :D

björn
 
Last edited:

Macke

Typiskt....
Gick med
6 Mar 2003
Ort
Strängnäs
Hoj
Honda CBR1000RR TKR
...et bra rookie exempel torde väl vara styrdämparfästet du tillverkade på Knutstorp.
Tillverkat av mitt däckjärn från biltema.... :rolleyes:

:D
 

GSXR1100R

The older i get the faster i was
Gick med
8 Mar 2003
Ort
South Sweden
Hoj
Gammelgixxer, Suzuki Rizhög Racer, Pro-Mille-R samt en 0,4L Geggmoppe
björn.e skrev:
2425005 Den här bibeln har inget med Subban eller Elinor att göra. Inte heller Kobbes körställning för den delen. Utan all visdom jag fått lära mig av dom äldre i klanen, som sedemera måste komma ut till ynglingrna innan hela R-maffian spårar ur.
björn
Skönt att du vägleder ungdomarna, så snart man hör någon säga 06:ans GSXCBR-R1 ZX så måste det styras upp i tid innan det är försent, däremot ljuva meningar som räta ut framgaffeln med slägga, sova i släpet, kalla korvar en hel helg osv bör uppmuntras.

Kvaldäcken hittar man på miljöstationen, det duger bra i Rookie.
 
Nyheter
Triumph Street Scrambler Sandstorm edition

Triumph har presenterat den...

Kraftsamling för säkrare mc-trafik

Inför årets mc-säsong stärk...

Bike på Gotland Ring med M 1000 RR

Idag fick vi bekanta oss li...

Custom Bike Show, ready, steady…

Twin Club i Norrtälje flagg...

Bike på BMW M-Event på Gotland Ring

Bike fick en exklusiv inbju...

Rotebro-Timbuktu ToR

År 2017 blev Johan Gustafss...

Snabbt MotoGP på Portimao

Den inledande Pole-starten ...

Provkörning: Yamaha MT-09

Yamaha MT-09 var den första...

MC Collection på Tidö Slott öppnar portarna!

Pressrelease, Stockholm 202...

Triumph Scrambler 1200 Steve McQueen Edition

Triumph har släppt en Steve...

Top