Recept på vansinnigt stark sås

  • Thread starter Thread starter ThomasN
  • Start date Start date

ThomasN

Guest
Gör denna såsen om ni vågar :mad: :mad: :mad:

3 st madame jeanet pepparfrukter. finhacka + bryn i olja
tillsätt nån dl creme fraiche + grädde + riven ost
krydda med svartpeppar, salt, chili, paprikapulver & cayenne peppar

värm upp allt till det blir lagom

ät med t.ex. kyckling+ris eller nått...

ha massor med iskallt vatten till hands vid servering

Ps. akta er för ångorna när ni bryner pepparfrukterna & kokar såsen, kan ge en huvudvärk och hosta.
 
Ifall ni får nått i ögat medans ni gör maten så klia er gärna med händerna. Ingen fara. :näsblod
 
efter maten kliade jag lite på pungen + petade lite i näsan. fan vad det bränner! :huvet
 
O så bjöd du inte?

Du kan komma imorgon o käka spyttipanna hos mig. Har lite över :)
 
Hantera linser när man grejat med chilifrukter är heller ingen höjdare... :galen

Spännande sås, ska prova vid tillfälle. Gillar starkt...
 
Blev nog lite väl bra för mig iallafall. Har inte mått så super efter min halv-starka måltid :död :3freak
 
ThomasN skrev:
Gör denna såsen om ni vågar :mad: :mad: :mad:
Bra att ha när man ska måla om badrummet eller? :tungan

Tror du man kan krydda med lite piri piri eller blir det för starkt då?
 
Skulle göra middag en kväll och stod och delade pepparfrukter på längden med kniv. Använde sedan naglarna för att krafsa ut kärnorna. Gick sedan på muggen och pinkade, tvättade händerna och gick till köket igen för att fortsätta med maten.

Det började bränna...

Satan vad det BRÄNNER!!!! :gnissla

Sprang till duschen och duschade med ISKALLT vatten minst 10 minuter!!! Jag har aldrig sett snoppen vara sååå stor, illröd och pulserande som den var då... :näsblod

Nästa gång använder jag handskar! :)
 
ThomasN skrev:
efter maten kliade jag lite på pungen + petade lite i näsan. fan vad det bränner! :huvet


använde du samma finger till pungen som du sedan stoppade i näsan :rofl

snus å linser e ingen bra kombination heller
 
Ibland så använder jag ytterst ytterst lite habanero i pastasåser. Polaren kom över när vi skulle ut på krogen så jag tänkte att han skulle få smaka på djävulsfrukten i fråga. Jag sträckte fram den och sa att han skulle bara nagga lite i kante på den för den var så otroligt stark. "Jag gillar starkt" sa han och i fyllan så kastade han i sig hela frukten och började tugga frenetiskt... 2 sekunder senare så sprutar det frukt i hela köket och han rusr in på muggen!

Där låg han på toastolen och led dom nästkommande 30 minutrarna ätander upp allt is hemma och konstant sköljandes munnen med duschslangen...

Enligt honom, det absolut värsta smärta han hänt i hela sitt liv! Tur att han inte hann svälja skiten..


Efit: Liten jämförelse bara.. Man mäter styrkan hos frukter och skit i scovillegrader. Jalapeno har ca 2500-3000 scovillegrader. Habaneron har upp till 500000 scovillegrader! Världen starkaste chilifrukt.
 
Last edited:
Vatten gör varken från eller till när man har ätit sketastark mat, ris eller mjukt bröd som suger upp det starka (oljiga) är det som gäller.
I Thailand för 12 år sedan beställde jag först Spicy Chicken Soup och sen Spicy Thai Salad utan att veta riktigt vad jag gav mig in i... Kycklingsoppan hade räckt till en hel småbarnsfamilj om den hade gått att äta, den var verkligen vansinnigt stark! Sen kom salladen och den var om möjligt värre... :näsblod
Så det blev två portioner Banana split till middag den kvällen istället!
 
Vatten gör bara saken värre, folks. Bröd eller tomat är däremot väldans bra!
 
jezziiie skrev:
Vatten gör bara saken värre, folks. Bröd eller tomat är däremot väldans bra!

Nja, I beg to differ. Isvatten ger ju en tillfällig svalka. Sen att det inte ger någon långvarig hjälp och kanske t.o.m gör det värre som du säger är säkert sant. Men det känns ju bra att svalka med vatten när det bränner i munnen.
 
Det ämnet i chili som är starkt är inte vattenlösligt :mattias

Jag äter normalt en röd chilifrukt till lunch och kanske en till middag...
Du kan ha hur starka grejer som helst i munnen, men svälj inte salivet :crash
MAn börjar lite smått med en halv utan kärnor, sen efter ett par veckor kan
man äta den hel som tilltugg till ölen... Man vänjer sig :)

Min godaste sås är:

Kikkomansoya 2/3
Vatten 1/3

En planta koriander, hacka i såsen
2-3 chilifrukter, hacka eller dela i sköna bitar (gott)
1-2 saften från lime's


Ha den till allt :yoparty
 
Nyheter
Tierp Arena värd för EM i Dragracing

Den 7–10 augusti 2025 förva...

120 unga motocrosstalanger från hela världen möts i Uddevalla

Screenshot Den 16–17 aug...

En vecka kvar!

Nu är det exakt en vecka kv...

Farligt vilseledande alkomätare på marknaden

Ett stort oberoende test ut...

Specialbyggd Yamaha XSR900 GP hyllar Rainey

För att fira den trefaldige...

Vi provkör Indian Sport Chief RT

I Allt om MC nummer 8 som k...

Ducati 996 SPS – fabriksny 99:a – såld för rekordsumma

När en hojfirma i Tombolo i...

Äldre än en gentleman

Vi har fotograferat en 100 ...

MV Agusta återgår till 100% eget ägande

MV Agusta Motor S.p.A. till...

MV Agusta åter självständigt

MV Agusta Motor S.p.A. till...

Back
Top