Recept på Köttfärssås?

Har inte din Ungerske lyxman lärt dig att använda paprikapulver...

ILLA!!!

(här går paprikapulver att köpa på kilopåsar och används i all matlagning)

Det är HAN som lagar sån mat.

Jag lagar mat när han jobbar, till mig och våra barn. Då blir det oftast lite "barnvänliga" smaker som inte är så kryddstarka.... :tummenupp
 
Nu är jag förvirrad, basilika i köttfärssås? Sen gör man facktiskt kött färs i steckpana inte i ugnar!

P.s jag brukar göra köttfärssås med en tomat, en rödlök och hyfsade mängder salt, peppar och paprikapulver.
 
Mitt recept (enkelt men grymt gott)

ca 500g nötfärs eller älgfärs (går med fläsk eller blandfärs oxå)
salt (ungefär vanlig tesked, jag kör på känn)
peppar
chilipeppar
hackad vitlök
champignoner i bitar
Felix Tomatketchup
Heinz chilisauce
ca 1 dricksglas kallt vatten
1 gul lök
Margarin

Hacka löken och fräs den lite i stekpanna, kasta på champignonerna (utan spad) och bryn dom, går bra ihop med löken. Kasta i färsen och blanda i salt, peppar, chilipeppar och vitlök. Stek på tills färsen är genomstekt (det ska låta "färs färs" när ruskar om stekpannan).

Häll nu på vattnet och sänk värmen på plattan. Blanda i 1-1,5dl Heinz Chilisauce och spritsa på hyfsat rejält med ketchup. Låt puttra på låg värme i ca 10 min (fyll på med mer vatten om behövs) detta för att kryddorna ska sätta sig i färsen ordentligt.

Servera med spaghetti och riven ost eller parmesan. Öl eller ett eldigt Rioja rekomenderas :D
Bon apetit! :tummenupp


PS vill man ha en mildare rätt så kan man byta ut vattnet helt eller delvis mot mjölk eller grädde.
 
Last edited:
Bolo di Markus
-Färs
-Lök, gul
-Lök, vit
-Passerade
-Krossade
-Rödvin
-Kalvfond
-Peppar, S+V
-Salt
-Basilika färsk
-Champinjoner
-Soltorkade tomater
-Kalamataoliver
-Spiskummin
-Maizena
-Soltorkad tomatpesto

Mått o mängd är för amatörer. :fakta
 
Bolo di Markus
-Färs
-Lök, gul
-Lök, vit
-Passerade
-Krossade
-Rödvin
-Kalvfond
-Peppar, S+V
-Salt
-Basilika färsk
-Champinjoner
-Soltorkade tomater
-Kalamataoliver
-Spiskummin
-Maizena
-Soltorkad tomatpesto

Mått o mängd är för amatörer. :fakta
En sann amatör reder med Maizena.
 
Låter säkert udda, men jag har i curry också. Detta utöver lök, ketchup, chilisås, paprikakrydda, salt, svartpeppar, vitlökspulver, ibland krossade tomater.

Smakar mums & har gått hem hos alla. Syrrans småpojkar är helt tokig i det. Givet är det som med allt annat att man inte tar för mycket.

Basilika går helt bort.....JÄMT *urk*
 
Jag brukar ibland ha i en påse med texmexkryddblandning.Sån där man har till tacos.Annars e ju vitlök gott oxå.Ett fel som jag vet att många gör e o hälla i grädde eller mjölk för att tjocka till det lite.Men mjölkprodukter neutraliserar starka kryddor o dödar såsen.O att "mosa" sönder k-färsen med stekspaden e INTE att rekommendera,då trycker man ut vätskan ur den o den blir torr o träig.Tycker personligen inte att den ska finfördelas för mycket,då blir det som skolmatsgegga.Lite halvstora tuggbara bitar för min del iaf.Byt gärna ut lite av löken mot purjolök oxå.Smakar lite mer o ser bra ut oxå.:tummenupp

Man kan inte bruka ibland... Brukar gör man ofta, ibland är ibland... :rolleyes:
 
500g blandfärs
1 gul lök
chilisås extra hot, Heinz ca 2msk
Tomatpuré på tub, en skvätt
krydda med salt, svartpeppar, paprikapulver samt chilipeppar
1dl vatten som får nästan får koka bort
Antingen en bytta lätt creme fraiche eller en bytta paprika/chili
1 vitlöksklyfta

Perfekt sås med lagom styrka, ätes gärna tillsammans med feferoni extra hot, och spaghetti givetvis! Sedan några extra klickar Chili-sås på tallriken.
 
Hmm, mitt recept är som följer:

500 g köttfärs
2 st gula lökar
2 klyftor vitlök
2 burkar krossade tomater
tomatpure efter tycke (runt en matsked)
Svart- och vitpeppar
Salt
Två lagerblad
En eller två torkade pirri pirri som man krossat
ca två dl vatten

Sen brukar jag iof ha i en eller två burkar champinjoner, dock inte ett måste

Låt det stå och puttra tills vattnet kokat bort (ca en halv timme eller mer)

Inte någon snabbmat men god :)
 
Nyheter
Sandvikens franskaste Triumph

I Norrtälje kunde vi se hur...

Hydet Dirt Drag #2 – Helt enkelt skitkul

Den 2 augusti körde Hydet M...

A ride for our child, Tyra

MC-kortegen ”A ride for our...

Mälaren Runt #40 – 16 augusti

Lördagen den 16 augusti kör...

Specialbyggd Yamaha XSR900 GP

För att fira den trefaldige...

Dragracing-EM på Tierp Arena 7-10 augusti

Den 7–10 augusti 2025 förva...

Tierp Arena värd för EM i Dragracing

Den 7–10 augusti 2025 förva...

120 unga motocrosstalanger från hela världen möts i Uddevalla

Screenshot Den 16–17 aug...

En vecka kvar!

Nu är det exakt en vecka kv...

Farligt vilseledande alkomätare på marknaden

Ett stort oberoende test ut...

Back
Top