Platta brön

fan starstrike du börjar väl inte bli gammal ,,, det här är sh o ingen husmoderförening ;)
 
Rätt mängd jäst och rätt jästid?

Man ska följa recepten ordentligt innan man har full koll på bakning. Du kör inte degen för varm då? Min maskin bygger värme vilket gör att jag måste starta med kallt vatten för att det inte ska bli döbakt.

Du behöver inte vara rädd för att ta i en deg som jäser. Kläm ut luften någon gång och den jäser ännu bättre! Sista 30 min brukar jag dock ge fan i att knåda mer utan då ska den redan ligga på plåten i den form man önskar.
 
Degen ska bara jäsa en gång direkt på plåt och sen in i ungnen.
Ha ett uns socker i degen. Jästen jäser mycket snabbare av socker än av stärkelsen i mjölet. Du ska alltså inte sockra för smak utan för att ge turbofart till jästen, gör du rätt är allt socker metaboliserat när degen jäst till maximal storlek.

Aaaah. Man kanske rent av kan bli lite småpack på sånt bröd?

fan starstrike du börjar väl inte bli gammal ,,, det här är sh o ingen husmoderförening ;)

Jag e fan 40 nu, och såna snorisar som du skall visa lite respeCkt! :mad:
 
Last edited:
Nyheter
Tierp Arena värd för EM i Dragracing

Den 7–10 augusti 2025 förva...

120 unga motocrosstalanger från hela världen möts i Uddevalla

Screenshot Den 16–17 aug...

En vecka kvar!

Nu är det exakt en vecka kv...

Farligt vilseledande alkomätare på marknaden

Ett stort oberoende test ut...

Specialbyggd Yamaha XSR900 GP hyllar Rainey

För att fira den trefaldige...

Vi provkör Indian Sport Chief RT

I Allt om MC nummer 8 som k...

Ducati 996 SPS – fabriksny 99:a – såld för rekordsumma

När en hojfirma i Tombolo i...

Äldre än en gentleman

Vi har fotograferat en 100 ...

MV Agusta återgår till 100% eget ägande

MV Agusta Motor S.p.A. till...

MV Agusta åter självständigt

MV Agusta Motor S.p.A. till...

Back
Top