midsommar grillning

floodi

Sporthojsnörd
Gick med
13 Feb 2005
Ort
earth , europe , sweden , southsweden , Kalmar , S
Hoj
gul 03á
Hej vill ha lite tips om lite gott man kan grilla nu på midsommar för
vi ska bara sitta hemma ett gäng o ta det lite lugnt o grilla
och dricka öl , har ni lite gott som man kan grilla och som passar
bra till kött o dyl , dela gärna med er lite fina goda råd , så min midsommar
inte blir helt smaklös. gärna lite lekar o dyligt också kubbspel o sånt shit...
tacksam för fina goda svar.....
 
floodi skrev:
Hej vill ha lite tips om lite gott man kan grilla nu på midsommar för
vi ska bara sitta hemma ett gäng o ta det lite lugnt o grilla
och dricka öl , har ni lite gott som man kan grilla och som passar
bra till kött o dyl , dela gärna med er lite fina goda råd , så min midsommar
inte blir helt smaklös. gärna lite lekar o dyligt också kubbspel o sånt shit...
tacksam för fina goda svar.....


Ribs!! hur gött som hellst när det grillas på rätt sätt, annars funkar kykling... båda med nån form av honungsmarinad eller tari aki(stavning?)
till dessa funkar Friterade pommes fint, kanske något grönt om man är laggd åt det hållet. en kall öl smakar mkt gott till denna blandning.
 
Oxfilé, T-benstek(minst 2kg), entrecôte, lamm, lax, tigerräkor, mm.

Majskolv, zucchini, squash, aubergine, sparris, annanas, mm.

GRILLA!!! :D
 
Om du tänkt äta kokt färkspotatis har jag ett hett tips.

Skrubba potatisen som vanligt
Koka den som vanligt, MEN bara i ca 5min!!!
Ta sedan upp den och lägg den i aliminiumfolie.
Tillsammans med potatisen lägger du ner:
Rikligt med dill
Rikligt med gräslök
Ordentligt med olivolja, så ja jag sa ordentligt snåla inte nu.
Massor med Mozzarella (stavning?) ost, Massor!! jag har inte lyckats ta för mycket, det ser alltid massor ut när man lägger ner det, men det blir mycket mindre.
Och ordentligt med salt & peppar.

Sen gör du portionsknyten av det hela, typ 5-6potatisar i varje knyte, och lägger på grillen i ca 10-12min.

Try it, you wont regret it!!!
 
Lartes skrev:
Om du tänkt äta kokt färkspotatis har jag ett hett tips.

Skrubba potatisen som vanligt
Koka den som vanligt, MEN bara i ca 5min!!!
Ta sedan upp den och lägg den i aliminiumfolie.
Tillsammans med potatisen lägger du ner:
Rikligt med dill
Rikligt med gräslök
Ordentligt med olivolja, så ja jag sa ordentligt snåla inte nu.
Massor med Mozzarella (stavning?) ost, Massor!! jag har inte lyckats ta för mycket, det ser alltid massor ut när man lägger ner det, men det blir mycket mindre.
Och ordentligt med salt & peppar.

Sen gör du portionsknyten av det hela, typ 5-6potatisar i varje knyte, och lägger på grillen i ca 10-12min.

Try it, you wont regret it!!!


Jävlar vad gott det låter!!!
 
Lartes skrev:
Om du tänkt äta kokt färkspotatis har jag ett hett tips.

Skrubba potatisen som vanligt
Koka den som vanligt, MEN bara i ca 5min!!!
Ta sedan upp den och lägg den i aliminiumfolie.
Tillsammans med potatisen lägger du ner:
Rikligt med dill
Rikligt med gräslök
Ordentligt med olivolja, så ja jag sa ordentligt snåla inte nu.
Massor med Mozzarella (stavning?) ost, Massor!! jag har inte lyckats ta för mycket, det ser alltid massor ut när man lägger ner det, men det blir mycket mindre.
Och ordentligt med salt & peppar.

Sen gör du portionsknyten av det hela, typ 5-6potatisar i varje knyte, och lägger på grillen i ca 10-12min.

Try it, you wont regret it!!!


Det tackar jag för , det låter riktigt gött....
ska prova det.
 
Tandori marinerad pigghaj, "tastes like chicken".
Indisk grillrätt, dock annan används annan haj än pigghaj i Indien antar jag. Pigghajen säljs som bifångst i Sverige så den är inte överkommlig överallt.

Ta en hel, schavotterad, flådd å rensad pigghaj som ett enda stort köttstycke (den e benfri), lägg i en skål med tandorigojs ett par timmar. Släng på en stor grill. När den börjar bli så mör att den inte håller för grilltången så e den färdig.
 
Som en annan person redan skrivit så föreslår även jag tunna Ribs. Förkoka dom gärna i buljong och kryddor 45-60 minuter så blir dom helt underbart möra också.

Marinaden "måste" innehålla Liquid Smoke (Finns på Ica Maxi i Alby så den finns nog lite överallt numera) och gärna även lite Sambal Oelek, vitlök, vanlig marinad osv ...

Helt sjukt gott om man nu gillar Ribs.
 
Jag ska grilla en drygt 2 kg gädda som jag drog upp härom veckan. Pepparrot till den förstås :tomten
 
Jag vill veta hur man bygger en potatiskanon! Då har jag nämligen något att göra medan de andra fyllona leker "små grodorna" imorrn.

Hur gör man?
 
mb skrev:
Jag ska grilla en drygt 2 kg gädda som jag drog upp härom veckan. Pepparrot till den förstås :tomten

Låter som en jävligt risky combo med en massa sprit och öl. Fy fan å spy jedda i greset. :zpy
 
Markus skrev:
Fy fan å spy jedda i greset. :zpy
Hehe :1pajas

Jag ska ändå jobba hela midsommardagen så det blir inget hårt festande för min del. Ska köra gaskromatograf och laba med radioaktiva isotoper.
 
skjutsade förbi några på en fest ute i skogen en gång, där var det tre gamla gubbar som söp järnet och sköt med älgstudsare på vedträn som dom kastade i bäcken. DET verkade vådligt.
 
Nyheter
KTM säkrar investerare och gasar vidare

KTM har meddelat en viktig ...

Motorcykelbranschen presenterar ”Safe Ride to the Future 3.0”

Genom att bygga vidare på f...

Bara en månad kvar till Gotland Ring Bike Week!

Nu är det bara en månad til...

En månad kvar till Gotland Ring Bike Week!

Nu börjar det dra ihop sig ...

Vinnn en CTEK CT5 Powersport!

Svara på några enkla frågor...

Försvarsmakten väljer Yamaha XT250 som ny ordonnansmc

Yamaha Motor har vunnit en ...

Vinnarhjälmen utlämnad

Robin Axelsson lämnar över ...

Yamaha XT250 ny ordonnansmotorcykel för Försvarsmakten

Yamaha Motor Europa NV fil ...

Distinguished Gentleman’s Ride -25

Under söndagen den 18 maj d...

Dags att boka in Gotland Ring!

Upplev magiska Gotland Ring...

Back
Top