Matfråga!

Kan man verkligen tillaga mat på det sättet? Inget man kan impa på brudarna med, eller? :confused:

Naturligtvis kan man det.

Varför ska man impa på brudarna :confused:

Det går även utmärkt att grilla korv i en smidesugn. Tar ca 10 sek. :tummenupp

Killar ÄR kreativa! :fakta
Vem har inte värmt en burk råttnjurar och likfingrar på grenröret till sin lastbil?
:D

Inte jag, har ingen jävla lastbil. :D
 
Last edited:
skaffar man sig en quick grill kan man göra riktigt gastronomiska måltider , eller njae du slipper ju iaf vända på kött o dylikt allt tar 10 min . enkelt o smidigt
 
:D
Var inte ledsen för att din kreolska gryta reducerades* till hundmat... :hoppskrat

*obs kocklustighet


Från en fröken som olyckligtvis inte är insatt i dessa kök och säkerligen inte kan skilja cajun från kreol:(


Så till Cuba Starkt* jobbat:tummenupp

*ojdå kocklustighet igen


Sorry fröken, ,impfaktormätaren gick inte upp, till trots att du använder dig av viner från det goda 1989:)

Organilitet är betydligt kuligare, med goda råvaror:)
Så din dissning tidigare i tråden ser jag som lustigheter:)
 
Last edited:
Haha...
På nyår bjöd jag på...
Förrätt: Hummersopa (gjord på färsk hummer) serverades med vitt
Huvudrätt: Oxfile & Fläskfile med ungsgratinerade rotfrukter & rödvinssås, serverades med rött från 89:e
Efterrätt: Varma päron med punch glasyr, punch sås & hemlagad glass, valfri dryck till det.

Lite kärv starter för min del :D
 
Haha...
På nyår bjöd jag på...
Förrätt: Hummersopa (gjord på färsk hummer) serverades med vitt
Huvudrätt: Oxfile & Fläskfile med ungsgratinerade rotfrukter & rödvinssås, serverades med rött från 89:e
Efterrätt: Varma päron med punch glasyr, punch sås & hemlagad glass, valfri dryck till det.

Lite synd att ta soporna från hummern...:rolleyes:
Anser f.ö det verkar, om inte korkat, så iaf onödigt att koka soppa på en färsk hummer. Soppor är så komplexa, med massa ingredienser, så det blir bättre med gamla nedfrusna hummerskrov/fond som blir över när man serverar färsk hummer på rätt vis...

Och det röda från åttionionde... vad var det för 89:e?
Våningen?
Distriktet?
Leveransen?
Tankbilen?

Nomenklatur: Årgång åttinio (om det nu var det som avsågs?) skrivs: -89
Inte 89:e vilket betyder åttionionde. Iaf på civilspråk.
I det militära finns inga :e eller :a efter besiffring. Ffa inte :dje och :ra och :de (som man ser allt som oftast)
Det anses självklart att folk vet hur räkneorden uttalas när de anger placering. Därför skrivs t.ex "första" så som: 1. D.v.s ETT PUNKT "andra" såsom 2. o.s.v

Rätt ska vara rätt som farfar sa.
Annars blir det efterrätt!

Och då slipper man hummersopor.
 
Last edited:
Lite synd att ta soporna från hummern...:rolleyes:
Anser f.ö det verkar, om inte korkat, så iaf onödigt att koka soppa på en färsk hummer. Soppor är så komplexa, med massa ingredienser, så det blir bättre med gamla nedfrusna hummerskrov/fond som blir över när man serverar färsk hummer på rätt vis...

Men herregud, det vet väl alla att ska det vara fint ska det kosta oxå. Kan ju inte säga till gästerna att man använt rester till den så fiiiiiina maten :rolleyes:

F.ö. så är det ju enl. mig ren tortyr att ens tänka tanken av varma päron. Men det vore ganska trångsynt att se ner på folk som tycker det smakar väl, ungefär i nivå med att tok dissa en rätt pga. dåliga råvaror efter man bara läst reseptet? Är man inte helt tappad i köket ser man i många fall resept som en inspirationskälla och anpassar rätten utifrån smak, tycke och även säsong. Sen är det väl upp till mig vad jag väljer för nivå på råvaror. Men det kanske bara är jag?
 
Men herregud, det vet väl alla att ska det vara fint ska det kosta oxå. Kan ju inte säga till gästerna att man använt rester till den så fiiiiiina maten :rolleyes:

F.ö. så är det ju enl. mig ren tortyr att ens tänka tanken av varma päron. Men det vore ganska trångsynt att se ner på folk som tycker det smakar väl, ungefär i nivå med att tok dissa en rätt pga. dåliga råvaror efter man bara läst reseptet? Är man inte helt tappad i köket ser man i många fall resept som en inspirationskälla och anpassar rätten utifrån smak, tycke och även säsong. Sen är det väl upp till mig vad jag väljer för nivå på råvaror. Men det kanske bara är jag?

;) sant broder...
 
Varför kommer jag och tänka på Roland? :va

[YOUTUBE-ID]RNpU2CHzBp4[/YOUTUBE-ID]

...så det blir bättre med gamla nedfrusna hummerskrov/fond som blir över när man serverar färsk hummer på rätt vis...

:fakta

Men herregud, det vet väl alla att ska det vara fint ska det kosta oxå. Kan ju inte säga till gästerna att man använt rester till den så fiiiiiina maten :rolleyes:

Ska det vara fint så serverar man inte en soppa heller, då serverar man en bisque ;)
 
Last edited:
Nyheter
Norton Motorcycles siktar på fyra nya modeller till 2026

Norton Motorcycles förbered...

GB350S i fokus på Wheels and Waves 2025

Honda var tillbaka i Biarri...

En hyllning till mästaren!

Pressrelease från MV Agusta...

Vinnarhoj från Custom Bike Show

I nästa nummer av Allt om M...

Testhoj hämtas från Sulas MC

Vi åkte till Strängnäs för ...

Transportstyrelsen avvecklar appen Mina fordon

Foto: Andreas Johansson ...

Custom Bike Show 2025

Den 7 juni var det åter dag...

Forged följer tre baggerbyggen

Tre amerikanska hojbyggare ...

Trendbrott: Rullgrusolyckor med MC minskar

Statistik från försäkringsb...

Mc-olyckor kopplat till rullgrus minskar

Trendbrott: Statistik från ...

Back
Top