Matfråga!

Jodå, det gick bra. Blev en enbärs och ört marinad. Stekte den runt om och skickade in den i ugnen. Och hasselbackspotatis och grönpepparsås till det, blev hur bra som helst. :tummenupp

Fan vad kul!
Är du stolt nu då? ;)
Det kan du gott vara, och nu är vägen öppen mot nya bravader i köket.
 
Definiera finare mat är du snäll!

Bättre råvaror, och att man lägger ner mer tid på det..
Det receptet känns som det kommit från ingenstans, typ tagit vad man har hemma.
Enligt mig är det iaf ingen "bjud" mat.. Mer en gryta man slänger ihop en måndags kväll på rester eller nått...
 
Bättre råvaror, och att man lägger ner mer tid på det..
Det receptet känns som det kommit från ingenstans, typ tagit vad man har hemma.Enligt mig är det iaf ingen "bjud" mat.. Mer en gryta man slänger ihop en måndags kväll på rester eller nått...

Snubben skrev kreolsk gryta.

Googla lite eller köp en kokbok ang. det kreolska köket.

Så kommer du få nya gastronomiska erfarenheter under 2009:)
 
Har jag inte sagt.... Men jag tycker det smakar & att receptet låter som att man har slängt i en massa rester & gjort en gryta... för vissa är det kanske bjud mat, men inte enligt mig!

Så du orkar fortfarande inte googla.

Men varsegod då:

ang kreolsk gryta

Det kreolska köket passar utmärkt till både vardag och fest!

Appropå din okunskap ang. kulinariska läckerheter, misstänker jag att du är inne på Bert Karlssons favvorätt när det gäller finrätter. (Pommes, lövbiff samt bearnaisesås)

Smaken är som sagt, alltid delad.:)
 
Så du orkar fortfarande inte googla.

Men varsegod då:

ang kreolsk gryta

Det kreolska köket passar utmärkt till både vardag och fest!

Appropå din okunskap ang. kulinariska läckerheter, misstänker jag att du är inne på Bert Karlssons favvorätt när det gäller finrätter. (Pommes, lövbiff samt bearnaisesås)

Smaken är som sagt, alltid delad.:)

Jo jag vet vad det är, men jag tycker ändå inte det är någon bjud mat & det är som sagt min åsikt!
Å nä inte pommes & bearnaisesås heller..
 
Jo jag vet vad det är, men jag tycker ändå inte det är någon bjud mat & det är som sagt min åsikt!
Å nä inte pommes & bearnaisesås heller..

Då får väl fröken då vara vänlig och berätta, vad som anses lämpligt att bjuda gäster på!
 
gnid in köttet i pressad vitlök och rulla därefter in det i bacon. stek i ugnen tills genomstekt (ca 65 grader i mitten, använd köttermometer) och avnjut tillsammans med ugnsgrillade rotfrukter i långpanna med honung ringlad över :tummenupp
 
Då får väl fröken då vara vänlig och berätta, vad som anses lämpligt att bjuda gäster på!

Haha...
På nyår bjöd jag på...
Förrätt: Hummersopa (gjord på färsk hummer) serverades med vitt
Huvudrätt: Oxfile & Fläskfile med ungsgratinerade rotfrukter & rödvinssås, serverades med rött från 89:e
Efterrätt: Varma päron med punch glasyr, punch sås & hemlagad glass, valfri dryck till det.
 
Fan vad kul!
Är du stolt nu då? ;)
Det kan du gott vara, och nu är vägen öppen mot nya bravader i köket.

Nej nej, nu har jag bevisat att jag kan. Så nu kan man återgå till micromat, hämtpizza och spagetti med köttfärssås utan att skämmas! :rolleyes:
 
Nej nej, nu har jag bevisat att jag kan. Så nu kan man återgå till micromat, hämtpizza och spagetti med köttfärssås utan att skämmas! :rolleyes:

Nej nej nej! :skrämd

Livet är ALLDELES för kort för att du ska harva runt som ett hjon med sån skräpmat!
Det är ett brott mot mänskligheten (och sig själv) att inte i vuxen ålder kunna laga MINST sin egen livrätt*.
Och till dem räknas inte micromat! :mattias :D




*med kärlek tillagad** favoritmat***

** ej uppvärmda halvfabrikat

*** Kan förståss vara nästan vadsomhelst, men avses oftast som åtminstone nåt man finner i en A´la Cartemenys övre skikt, eller mammas kök! ;)
 
Last edited:
Det är ett brott mot mänskligheten (och sig själv) att inte i vuxen ålder kunna laga MINST sin egen livrätt*.
:fakta :tummenupp

Är lyckligtvis sambo eftersom jag riskerar att falla in i snabb/färdigmats-träsket om jag skulle bo själv. Men när jag har någon att laga till tar jag mig gärna tid i köket.

Idag blev det helstekt rostbiff med provencalska örter, potatiskaka med västerbottenost och en rödvinsreduktion...

Tyvär var rostbiffen av tråkig kvalité men smaken blev iaf roligare än en Karins Lasagne eller två billys...

Nyårsbuffén var kanske lite overkill med tanke på att jag har lika mycket mat kvar. Å andra sidan är det skönt att bara värma igen om man behöver sig en lunch.
 
Last edited:
Nyheter
Norton Motorcycles siktar på fyra nya modeller till 2026

Norton Motorcycles förbered...

GB350S i fokus på Wheels and Waves 2025

Honda var tillbaka i Biarri...

En hyllning till mästaren!

Pressrelease från MV Agusta...

Vinnarhoj från Custom Bike Show

I nästa nummer av Allt om M...

Testhoj hämtas från Sulas MC

Vi åkte till Strängnäs för ...

Transportstyrelsen avvecklar appen Mina fordon

Foto: Andreas Johansson ...

Custom Bike Show 2025

Den 7 juni var det åter dag...

Forged följer tre baggerbyggen

Tre amerikanska hojbyggare ...

Trendbrott: Rullgrusolyckor med MC minskar

Statistik från försäkringsb...

Mc-olyckor kopplat till rullgrus minskar

Trendbrott: Statistik från ...

Back
Top