Mat tips för ungkarl?

Allvarligt? Hur svårt är det att koka upp lite mjölk och smälta ost i?

de är inte bara de i. jag har gjort de den seriösa vägen med och använt massvis med saker i men vi snackar ungkarlsmat nu=enkelt och snabbt. slår vad om att dom färdiga är godare än lite mjölk och ost.
 
de är inte bara de i. jag har gjort de den seriösa vägen med och använt massvis med saker i men vi snackar ungkarlsmat nu=enkelt och snabbt. slår vad om att dom färdiga är godare än lite mjölk och ost.

Nä, det är massor med kemiska substanser a´la E187 osv i en färdig sås. En riktig ostsås består dock av mjölk, ost, salt, peppar och redning. Jag ser inte svårigheten i det. Fast det kanske är mina 11 år som kock som gör att jag klarar av att smälta ost i mjölk :rolleyes:

Blir ju lite nyfiken på vad det är för massvis med saker du har i din "seriösa" ostsås?
 
Nä, det är massor med kemiska substanser a´la E187 osv i en färdig sås. En riktig ostsås består dock av mjölk, ost, salt, peppar och redning. Jag ser inte svårigheten i det. Fast det kanske är mina 11 år som kock som gör att jag klarar av att smälta ost i mjölk :rolleyes:

Blir ju lite nyfiken på vad det är för massvis med saker du har i din "seriösa" ostsås?
Flensost, strumpor och bakpulver.
 
Nä, det är massor med kemiska substanser a´la E187 osv i en färdig sås. En riktig ostsås består dock av mjölk, ost, salt, peppar och redning. Jag ser inte svårigheten i det. Fast det kanske är mina 11 år som kock som gör att jag klarar av att smälta ost i mjölk :rolleyes:

Blir ju lite nyfiken på vad det är för massvis med saker du har i din "seriösa" ostsås?

men chezzus! man kan ha lite vad helst. broccoli, svamp, muskot, grädde olika kryddor.. det borde väl du veta som har vart kock i 11år. JAG! säger inte att de är svårt men de tar mycket längre tid o planering än i med skiten i vatten,, eller? mer ingredienser bla,, ungkarlsmat var väl tråden hette eller? de skulle va enkelt bla.. :brinnerup
 
Rör ihop:
1 konserv med tonfisk
1 röd lök
1 burk(2dl) creme fraiche
Salta och peppra

Skiva tomater

Plocka upp pitabröd ur frysen
rosta pitabröd och fyll med tonfiskröra och tomat ;)
västerbottenost är också gott att pilla i :)

Noll koll på vad detta kostar brukar bara rota lite i kylen :P
Man behöver på sin höjd diska en skål och en tallrik ;)

Också gott:
Stek korv, blanda pulvermos ta fram korvbröd, ketchup, senap, ost
Lägg ost i botten på korvbrödet, häll i några slingor ketchup och senap,
stoppa i en ordentligt stekt korv, på med mos och rostad lök. Mmmm :)

Det första lät riktigt jäkla gott! :tummenupp
 
men chezzus! man kan ha lite vad helst. broccoli, svamp, muskot, grädde olika kryddor.. det borde väl du veta som har vart kock i 11år. JAG! säger inte att de är svårt men de tar mycket längre tid o planering än i med skiten i vatten,, eller? mer ingredienser bla,, ungkarlsmat var väl tråden hette eller? de skulle va enkelt bla.. :brinnerup

Broccoli, svamp och muskot är väl lika jobbigt att lägga i en färdig sås som i en man lagar själv? Nåja, glöm det. Jag tycker ändå inte det är svårare att blanda ost och mjölk än vatten och pulver. Det klarar nog ungkarlar av lika bra som familjefäder.
 
Jag provade en kalasgod grej igår!

Tacos på svenska

Tortillabröd
Potatismos
Renskav
Kantareller
Isbergssallad
Gurka
Vitlöksdressing
Salt
Peppar

Stek renskav i en panna. Tillsätt konserverade kantareller mot slutet av stekningen. Gör pulvermos enligt anvisningarna på förpackningen. Skölj och skär isbergssallad och gurka. Mecka ihop en taco!! Glöm för bövelen inte vitlöksdressingen!
 
Pulvetmos, Varmt vatten från kranen vispa med gaffeln direkt i talriken.
Ta sedan fiskpinnar ner i brödrosten kör dubbel tid annars är de råa i mitten!
Vänd upponer på brödråsten för att få ut fiskpinnarna använd inte gaffel! Mycket med ström i brödråsten!
Smaksätt med peppar och remouladsås!
Vill du ha det mer lyxigt köp en citron!
 
En väldigt enkel och god variant!

Kyckling
potatis
morötter
röd lök


- Lägg kycklingen i marinad
- Sätt ungnen på 200grader
- Skär potatisen i klyftor
- Skär morötterna i ungefär samma storlekar som potatisen
- Skär röda löken i 6st klyftor
- lägg potatis och morötter på en ungsplåt (gärna med nonstick)
- in ungnen ca 20-30min
- rör om på plåten och lägg till den röda löken
- låt det stå i ungnen ytterligare 20min (under tiden börjar du nu steka kycklingen)
- ta ut ungsplåten och salta lite
- HUGG IN


Själv så marinerar jag kycklingen i YING Thai Sötsur Chilisås och lyxar ibland till det med Lohmanders Bearnaise Hot till själva rätten. MUMS !!
 
Last edited:
Jag provade en kalasgod grej igår!

Tacos på svenska

Tortillabröd
Potatismos
Renskav
Kantareller
Isbergssallad
Gurka
Vitlöksdressing
Salt
Peppar

Stek renskav i en panna. Tillsätt konserverade kantareller mot slutet av stekningen. Gör pulvermos enligt anvisningarna på förpackningen. Skölj och skär isbergssallad och gurka. Mecka ihop en taco!! Glöm för bövelen inte vitlöksdressingen!

Det där lät verkligen inte tilltalande. :gnissla
 
Grovt bröd (gärna med frön på)
Lax (färdigskivad m.m.)
Pepparrot
Ett grönt blad
En ring röd paprika
Rödlök
Lite mer pepparrot

Käka!

Om inte mätt, do another one.
 
Last edited:
Om man är riktigt lat:
Grovt bröd (gärna rågbitar)
Smeta på massor med makrill i tomatsås,
konserv eller på tub om man är riktigt lat ;)

Fast det här är nog mer något att tugga på medan
man lagar mat än middag/lunch.

Annars går "Spaghetti carbonara" fort att laga:
Koka spaghetti
Stek bacon och lägg på ett papper så den torkar och blir knaprig.
Rör ihop några ägg (ca 1ägg/portion) krydda peppar och salt
Riv ost (typ greve eller liknande gärna västerbotten) och parmesan.

Blanda spaghettin med äggröran och blanda i den rivna osten,
bryt baconen i bitar och blanda i (det ska vara ordentligt med bacon),
och sen massor med parmesan över skiten.
Mmmm :tummenupp
 
Tonfisk krossade tomater och vita bönor, en burk av varje räcker som pastasås 3 måltider.

Tonfisk 5 kr burken krossade tomater 4,50 bönor 2,90 = 12,50 pastan kostar 15 kr för 3kg så det är ca 1.50kr salt/peppar/oregano ca 0.5 kr?
Det ger ca 5 kr per måltid nån som klår det?

Gröt är endast frukostefter ätit det frukost lunch middag i en månad (Men skidåkningen va skoj!:hihi)
 
Ett till... men detta är kanske lite avancerat för en ungkarl, men billigt o gott. Om man vill kan man också laga stor mängd enkelt och det räcker 1-2 veckor.

Redskap:
Stor kastrull
Stekpanna
Stekspade
Skärbräda
Kniv

Råvaror:
(Man kan olika och olika mängd av råvaror beroende på smak och plånbok)
400-800g köttfärs ca. 30-50sek
Paket grytgrönsaker (innehåller; morot, palsternacka, lök, purjolök, kålrot) ca. 10-25sek
2-3 Potatis ca. 5 sek
1st Köttbuljong ca. 3sek
2 Matsked peppar ca. 1sek
1/2 Matsked salt ca. 1sek
1 Matsked paprikapulver ca. 1,50sek

Totalt: 50-75 sek för 5-10 portioner (beroende på hur stor masken i din mage är)

Hur:
Stek köttfärsen (i smör eller olja) tills den är perfekt, stäng av plattan, häll i hälften av pepparn, dvs. 1msk, i den stekta köttfärsen, och rör om.

Skala alla grönsaker.

Tärna alla grönsaker till önskad storlek men potatisen bör vara lite större än tex. palsternacka och kålrot.

Släng potatisen i kastrullen tillsätt vatten så att det täcker potatisen.

Koka upp vattnet med potatisen, med plattan på max.

När det kokar sänk plattan till medel. Vänta tills vattnet har lugnat sig lite, släng i resten av grönsakerna och buljongen. Tillsätt vatten så att det nu täcker även resten av grönsakerna.

Ha lock på kastrullen och låt putra i ca. 10-15 min eller tills potatisen är ganska mjuk.

Tillsätt det stekta köttet, häll i mer vatten vid behov. Släng även i resten av kryddorna och rör om. Låt puttra i ytterligare 5-10min.

Denna goda soppa blir bättre med åldern, men när den är grön och luktar illa bör den slängas. Kan förvras i kylskåp i kastrullen med lock på, håller sig upp till 1 vecka, för längre livslängd bör den vara i en lufttät behållare.

Här har ni även en hemsida med lite olika recept.
http://www.jagm.eu/wordpress/
Den va fan god!
 
Nyheter
Norton Motorcycles siktar på fyra nya modeller till 2026

Norton Motorcycles förbered...

GB350S i fokus på Wheels and Waves 2025

Honda var tillbaka i Biarri...

En hyllning till mästaren!

Pressrelease från MV Agusta...

Vinnarhoj från Custom Bike Show

I nästa nummer av Allt om M...

Testhoj hämtas från Sulas MC

Vi åkte till Strängnäs för ...

Transportstyrelsen avvecklar appen Mina fordon

Foto: Andreas Johansson ...

Custom Bike Show 2025

Den 7 juni var det åter dag...

Forged följer tre baggerbyggen

Tre amerikanska hojbyggare ...

Trendbrott: Rullgrusolyckor med MC minskar

Statistik från försäkringsb...

Mc-olyckor kopplat till rullgrus minskar

Trendbrott: Statistik från ...

Back
Top