Mat tips för ungkarl?

Den har jag hört förut. De va min far som sa så det måste va falskt.
 
Och om du vill bräsha för brudarna så tar du det sista av veckopengen å köper en fläskfilé.
Bryner den snabbt i stekpannan på högtemp(krydda salt å vitpeppar),så den blir gyllenbrun.
släng den sedan i en ugnfastform,med lök,champs,paprika,purjo,två vitlökar hackade,5dl grädde på detta(in i ugnen i ca 185c),vänta ca 45-60min beroende på storlek.
Servera med jasminris elle pommpa :tummenupp
 
Exup skrev:
2291886 Och om du vill bräsha för brudarna så tar du det sista av veckopengen å köper en fläskfilé.
Bryner den snabbt i stekpannan på högtemp(krydda salt å vitpeppar),så den blir gyllenbrun.
släng den sedan i en ugnfastform,med lök,champs,paprika,purjo,två vitlökar hackade,5dl grädde på detta(in i ugnen i ca 185c),vänta ca 45-60min beroende på storlek.
Servera med jasminris elle pommpa :tummenupp
Det där lätt skit gott. Får göra det sen.
 
newstead skrev:
2291840 App app! Det måste vara du som gått i utländsk skola... annars hade du vetat skillnaden mellan plättar och pannkakor! :wiggle

:lol :lol rätt kul att det var ett ? efter plättar :hihi

Verkar inte som om dom är riktigt säkra på vad som gäller :tungan
Lite vilse i pannkakan kanske
angel.gif
 
Mitra skrev:
2291897 :lol :lol rätt kul att det var ett ? efter plättar :hihi

Verkar inte som om dom är riktigt säkra på vad som gäller :tungan
Lite vilse i pannkakan kanske
angel.gif
Ja men e d någon skilnad då? Eller varför e plättar godare? :confused:
 
Fraz skrev:
2291913 Ja men e d någon skilnad då? Eller varför e plättar godare? :confused:

Finns ingen skillnad smeten är det samma men om man gräddar dom i ett plättjärn så får man en massa små som är ca 5 cm i diameter. Medan pannkakor är hela järnet.

Men här i skåne så kallar vi det plättor oavsätt storlek :)
 
Mitra skrev:
2291925 Finns ingen skillnad smeten är det samma men om man gräddar dom i ett plättjärn så får man en massa små som är ca 5 cm i diameter. Medan pannkakor är hela järnet.

Men här i skåne så kallar vi det plättor oavsätt storlek :)
Plättor? E det en kvinlig plätt d? Eller vad...
 
prulle skrev:
2291547 Käkat stekt panneradsill på hårdbrö? eller sotar sill? Nej för det heter ströming

strömming och sill är samma fisk men den fiskas bara på olika ställen. Jag jobbar i kök och då har det hänt att vi fått steka panerad sill när strömmingen var slut hos feskarn, sillen är större än strömmingen. :brynad
 
* Kina-Mix
* Räkor
* Vitlök
* Soja
* Lite citron
* Salt och Peppar
* Tabascosås
Bara värm ihop det i en kastrull eller stekpanna tills det är varmt.
Serveras med sweet chilisås.

Testade det idag. Det blev kanon. :tummenupp

Annars kan man göra en fiskgryta:
* Fisk (torsk, sej, eller vilken billig fisk man nu råkar ha i frysen)
* Tomater (krossade eller passerade fungerar fint)
* Räkor
* Majs
* Salt och peppar
* Tabascosås
* Vitlök
* Lite buljong eller någon fond kan också vara gott att ha i om man har det hemma
* Övrig kryddning om man känner för det, timjan passar bra t.ex.
Börja med att steka på fisken lite i en wok. Mest bara så att fisken blir lite mjukare och varmare. Häll sedan i tomaterna och krydda. Låt det få stå och sjuda ett bra tag på spisen tills tomaterna stabbat till sig lite och fisken fått dra åt sig ordentligt av kryddningen och tomaterna. Därefter har man i räkor och majs (har man i räkorna för tidigt blir det gummiräkor).
Till detta kan man äta t.ex. ris eller potatis.

Chili con carne ska man inte heller förakta:
* Köttfärs
* Vitabönor i tomatsås
* Kryddor
Stek köttfärsen i en stekgryta av gjutjärn eller liknande och salta och peppra den. Häll i de vita börnorna. Krydda. Låt stå på spisen ett tag så det får koka till sig (förtydligande: det ska inte direkt stormkoka).

Pastapytt:
Ta den pasta som blev över från en tidigare måltid och lägg i stekpannan. Komplettera med lite valfritt kött som blivit över som rester (korv, bacon, köttfärs eller liknande passar bra). Stek ihop, krydda det och servera sedan.

Det finns massor man kan göra om man bara använder fantasin lite. T.ex. så brukar min mormor ha i lite kanel när hon gör en vanlig köttfärssås.

Sedan kan man ju såklart göra alla gamla klassiker som innefattar pasta/nudlar, köttbullar och fiskpinnar och försöka hitta nya användningsområden för vattenkokaren, brödrosten, våffeljärnet och strykjärnet. Men är det mammas hushållsapparater så kanske man inte ska testa allt får vilda saker med dem. :brinnerup
 
Mitra skrev:
2291925 Finns ingen skillnad smeten är det samma men om man gräddar dom i ett plättjärn så får man en massa små som är ca 5 cm i diameter. Medan pannkakor är hela järnet.

Men här i skåne så kallar vi det plättor oavsätt storlek :)

Skåningar vettni....
bigfinger.gif
 
Mitra skrev:
2291897 :lol :lol rätt kul att det var ett ? efter plättar :hihi

Verkar inte som om dom är riktigt säkra på vad som gäller :tungan
Lite vilse i pannkakan kanske
angel.gif
Får skylla det på Staffan Westerberg. Du är väl oxå uppväxt med honom? :7peta :gnissla
 
GuW skrev:
2291161 Ta en djuptallrik med vatten, släng i en näve mamma scans djupfrysta kötbullar, kör i micron tills vattnet kokar, vispa snabbt ner potatismospulver i det kokande vattnet med en gaffel.
Hel måltid, du behöver diska en djuptallrik och en gaffel.
Det äckligaste jag läst på länge. Koka köttbullar...brrr..

Men bra med disken! :tummenupp
 
Dark_Messenger skrev:
2294953 Det äckligaste jag läst på länge. Koka köttbullar...brrr..

Men bra med disken! :tummenupp

Köttbullarna är ju redan stekta, kokningen är bara för att få upp värmen på dom, man kan ju annars värma köttbullarna separat, men då måste du diska ett fat till....
 
Halogen skrev:
2291230 Burkskinka med färskpotatis är grymt underskattat. Speciellt om man gör en kall sås till den, på kelda, senap och lite citron - gudagott!

Håller verkligen med!
Men en ännu bättre sås är att ta creme fraiche och blanda med senap och tomat ketchup (heinz helst). tror den kallas thousand island dressing, men är ej helt säker. Go är den iaf, dessutom funkar den som dipp :D
 
Flingor (olika slag) och mjölk :yoparty

Har längtat efter ett eget kök sedan jag var liten och älskar att laga mat. Nu har jag ett kök och har NOLL lust att laga mat till mig själv :4skrika

Gäster är vad jag behöver..någon som kommer på middag? :hihi
 
Nyheter
Norton Motorcycles siktar på fyra nya modeller till 2026

Norton Motorcycles förbered...

TILLSTÅND KLART: GGN 2.0 KÖRS I HEJDEBY 2025

Nu är det klart att världen...

Norton Motorcycles siktar på fyra nya modeller till 2026

Norton Motorcycles förbered...

GB350S i fokus på Wheels and Waves 2025

Honda var tillbaka i Biarri...

En hyllning till mästaren!

Pressrelease från MV Agusta...

Vinnarhoj från Custom Bike Show

I nästa nummer av Allt om M...

Testhoj hämtas från Sulas MC

Vi åkte till Strängnäs för ...

Transportstyrelsen avvecklar appen Mina fordon

Foto: Andreas Johansson ...

Custom Bike Show 2025

Den 7 juni var det åter dag...

Forged följer tre baggerbyggen

Tre amerikanska hojbyggare ...

Back
Top