Kvarg, är det gott det?

Lurch

Partiellt rupturerad
Gick med
6 Mar 2003
Ort
Hemmavid
Hoj
Suzuki GSX-R 750
Proteinrikt är allt jag vet. Är det gott? Ska man äta nåt till eller hur gör man? Finns det på ICA/COOP?

Dagens mesta OT-tråd kan man tro... :)
 
Käkar kvarg dagligen. Blir gott efter att man blandar ut det med Fun Light, Peach Passion eller Lemon Lime rekommenderas. Billigast jag hittat är på Lidl, ung. 12 spänn för ett halvkilo.
 
Kvarg smakar typ som väldigt tjock koncentrerad naturell yoghurt, väldigt fast och krämig konsistens, smakar inte så jättemycket.
Jag brukar blanda det med flytande honung och krossade nötter,
kanske inte så nyttigt :brinnerup men gott. :)
Som tidigare nämnts har Lidl god och billig...
 
Mixa med sylt går också bra, bara äta kvarg går inte då det är äckligare än Keso.
 
som de andra säger, blanda med något, har ingen erfarenhet av nötter och honung men med funlight eller sylt är det fint iaf :)
 
Hittade på Willys, 6 kr nånting för 250 g. Tänkte testa med kivi, banan och lite sånt som sallad och sedan bara med honung och till sist med fun light!

Tack för snabba svar!
 
Vad i helvete är kvarg?

Åhej!

http://sv.wikipedia.org/wiki/Kvarg

Kvarg (även stavat kvark) är färskost av surmjölk, koagulerad med mjölksyrebakterier, till skillnad från keso, som är färskost av vanlig mjölk, koagulerad med löpe. Kvarg framställs av mjölk som mjölksyras, vilket får till följd att de fasta beståndsdelarna kan skiljas ut från de flytande. Den flytande delen, vasslan, får rinna av genom en silduk och vid industriell tillverkning centrifugeras massan. Därefter passeras massan genom silar. Den önskade fetthalten uppnås genom tillsats av grädde. Kvarg har höga halter av proteiner, kalcium och fosfat. Fosfatet minskar kalciumupptagningen i kroppen. Kvarg förbättrar magens mikroflora. Kvarg liknar keso men har mindre grynig konsistens och syrlig smak.

Kvarg äts ofta av styrketränare/kroppsbyggare som ett kvällsmål för den höga mängden kaseinprotein.

Kvarg används i ostkaka, i matlagning, i bakning och som smörgåspålägg. Den förbättras inte genom lagring utan har begränsad hållbarhet, ca 2 veckor i kylskåpstemperatur.

Det är vanligt att kvarg sötas och smaksätts med sylt för att bli en dessert, framför allt för barn.

I Estland används kvarg med 0,2 % fett i bageri/konditori istället för grädde.
 
Åhej!

http://sv.wikipedia.org/wiki/Kvarg

Kvarg (även stavat kvark) är färskost av surmjölk, koagulerad med mjölksyrebakterier, till skillnad från keso, som är färskost av vanlig mjölk, koagulerad med löpe. Kvarg framställs av mjölk som mjölksyras, vilket får till följd att de fasta beståndsdelarna kan skiljas ut från de flytande. Den flytande delen, vasslan, får rinna av genom en silduk och vid industriell tillverkning centrifugeras massan. Därefter passeras massan genom silar. Den önskade fetthalten uppnås genom tillsats av grädde. Kvarg har höga halter av proteiner, kalcium och fosfat. Fosfatet minskar kalciumupptagningen i kroppen. Kvarg förbättrar magens mikroflora. Kvarg liknar keso men har mindre grynig konsistens och syrlig smak.

Kvarg äts ofta av styrketränare/kroppsbyggare som ett kvällsmål för den höga mängden kaseinprotein.

Kvarg används i ostkaka, i matlagning, i bakning och som smörgåspålägg. Den förbättras inte genom lagring utan har begränsad hållbarhet, ca 2 veckor i kylskåpstemperatur.

Det är vanligt att kvarg sötas och smaksätts med sylt för att bli en dessert, framför allt för barn.

I Estland används kvarg med 0,2 % fett i bageri/konditori istället för grädde.

Låter jävligt svinigt faktiskt... :zpy
 
Kvarg är det Lidl du hittar det på, kostade 6:- när dem öppnade vill jag minnas, skaplig ökning.
Kesella annars.

Eat for performance not pleasure =) Äter det inte så ofta men då är det med bara en sked. Många blandar dock i funlight.

Finns ingen mening att blanda i sylt och skit om man nu ska äta det, för man gör det antagligen pga innehållet om det inte ska vara till såser eller liknande.
 
Kesella (som är Arlas kvarg för de som inte vet) finns även i några smaksatta varianter som är riktigt goda. Kan vara bra för de tillfällen man inte har möjlighet att blanda själv om man inte gillar att äta det rent.
 
Nu har inte jag varit i en Svensk matbutik på länge, men kallar inte Arla Kvarg för Keso?
 
Jag gillar inte konsistensen på Kesella. Ska det ätas utan smaksättning så föredrar jag Keso.
 
*/ ?>
Nyheter
Gotland Ring Bike Week 2026, Early Bird erbjudande!

Den 3-5 juli slår vi upp po...

Gotland Ring Bike Week 2026, early bird erbjudande!

Boka din plats på Gotland R...

Gotland Ring Bike Week 2026, early bird erbjudande!

Boka din plats på Gotland R...

Förarkurser på Nürburgring

Nu är datumen för båda föra...

Brembo presenterar TrackTribe

Brembo presenterar TrackTri...

21/12 är sista dagen beställning av Katalogen 2026

Stora Motorcykelkatalogen 2...

Gotland Ring Bike Week 2026, spara pengar med early bird erbjudande!

Packa hojen, damma av hjälm...

Gotland Ring Bike Week 2026, spara pengar med early bird erbjudande!

Packa hojen, damma av hjälm...

Ny Retro Ducati till 100-årsjubileumet?

Rykten om nya klassiska Duc...

Ny Retro Ducati till 100-årsjubileumet?

Rykten om nya klassiska Duc...

Back
Top